ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 3-2: Θέλημα… Ντάντας (pics, vids)

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε μεν 3-2 τον Λεβαδειακό, αλλά στο τέλος κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα για να πάρει μια νίκη που τον κρατά κοντά στην κορυφή της βαθμολογιας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ, ο Ντάντας που πέτυχε δύο κομβικά γκολ στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο σκόραρε ο Κουλιεράκης και ο Τσάπρας με τη βοήθεια του Κάργα.

Φινάλε με ευκαιρίες

εκατέρωθεν για μεγαλύτερο σκορ, αλλά και για ισοπαλία.

Με… υπογραφή Ντάντας

Με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο, αλλά να μην είναι ιδιαίτερα απειλητικός και τον Λεβαδειακό να είναι σε μόνιμη θέση άμυνας κύλησε το πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 2ο λεπτό, όταν από ωραία σέντρα του Ράφα Σοάρες, ο Ντάντας πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στην επόμενη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε ο Πορτογάλος χαφ δεν λάθεψε. Ο Κάργας έκανε εξαιρετική κάθετη για τον Νάρεϊ, αυτός γύρισε στο ύψος του πέναλτι με τον Ντάντας να εκτελεί στην κίνηση και να κάνει το 1-0.

Η απάντηση του Λεβαδειακού ήταν άμεση, καθώς στο 12ο λεπτό, από λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Λούα Λούα βρέθηκε απέναντι από τον Κοτάρσκι, ο οποίος τον έριξε στο έδαφος με τον Διαμαντόπουλο να δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι. O VAR Φωτιάς κάλεσε τον διαιτητή της αναμέτρησης να ελέγξει τη φάση, χωρίς ωστόσο να αλλάξει η απόφασή του.

Ο Ντάντας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ στο Α’ ημίχρονο. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Την εκτέλεση ανέλαβε στο 15ο λεπτό ο Μουτίνιο, ο οποίος με το τρίτο φετινό του τέρμα ισοφάρισε σε 1-1, ενώ τρία λεπτά μετά το σουτ του Λούα Λούα μέσα από την περιοχή χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι και πέρασε άουτ.

Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το αξιόλογο, με τον ΠΑΟΚ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων να παίρνει ξανά το προβάδισμα στο σκορ. Ο Σοάρες σέντραρε, ο Βήχος δεν έδιωξε σωστά και ο Ντάντας με άμεση εκτέλεση από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Στογιάνοβιτς για το 2-1.

Δύο γκολ, πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν

Το προβάδισμα που πήρε ο ΠΑΟΚ στην εκπνοή του Α’ μέρους απάλλαξε τους γηπεδούχους από το άγχος, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να μπαίνουν στο δεύτερο πιο ορεξάτοι και με διάθεση να τελειώσουν το ματς.

Μάλιστα, μετά από πέντε λεπτά ο Κωνσταντέλιας σπατάλησε τεράστια ευκαιρία, όταν από γύρισμα του Νάρεϊ, εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι εντελώς αμαρκάριστος στέλνοντας τη μπάλα πάνω από την εστία.

Ο Κουλιεράκης πανηγυρίζει το πρώτο γκολ καριέρας με τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ακολούθησαν δύο τελικές με Νάρεϊ στο 51′ και Ολιβέιρα στο 55′, με την ίδια κατάληξη, η μπάλα να φεύγει άουτ. Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε τρίτο τέρμα μετά από διαδοχικές εκτελέσεις κόρνερ. Στο 61′ και μετά από τέσσερα διαδοχικά κόρνερ, ο Κάργας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο όπου ο Κουλιεράκης με κεφαλιά σημείωσε το 3-1 σκοράροντας για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Κι εκεί που έδειχνε πως το ματς γέρνει υπέρ του ΠΑΟΚ, ο Λεβαδειακός έβγαλε ξανά αντίδραση μειώνοντας σε 3-2 στο 66′, μετά από πάσα του Μουτίνιο στον Τσάπρα, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Κάργα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κοτάρσκι.

Η ομάδα του Γιάσμινκο Βέλιτς έχασε μια καλή στιγμή στο 78′ με τον Τορό, ενώ απείλησε με την ισοφάριση στο 85ο λεπτό, όταν από τη μπαλιά του Μουτίνιο, ο Γερεμέγεφ σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει σταθερά, ενώ δύο λεπτά μετά από την πάσα του Ντάντας, ο Ολιβέιρα βγήκε απέναντι από τον Στογιάνοβιτς αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ σπαταλώντας έτσι μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 4-2.

Στο 90′, από κόρνερ του Μουτίνιο, ο Σακό πήρε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε εστία με τον Βιερίνια να διώχνει τη μπάλα, ενώ στο 94′ η μπαλιά του Μπίσεσβαρ κόπηκε από τον Βινίσιους.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (80′ Βιεϊρίνια (94′ Τζίμας)), Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (80′ Φελίπε Σοάρες), Ντάντας, Κωνσταντέλιας (80′ Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ (72′ Ζίφκοβιτς), Τάισον, Ολιβέιρα.

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Τζημόπουλος, Βήχος (78′ Σακό), Παναγιώτου, Μεχία (78′ Σακό), Νίκας, Νταμπό (67′ Γερεμέγεφ), Μουτίνιο, Λούα Λούα (55′ Τορό).

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 3-2, Θέλημα… Ντάντας,paok – levadeiakos 3-2, thelima… ntantas