ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1: Ο Κετζιόρα τον κράτησε στην κορυφή!

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, μπορεί να έχασε βαθμούς μετά από τέσσερις σερί νίκες, αλλά δικαιώθηκε για την αντίδρασή της μετά το γκολ του Ελίασον, έχοντας και δοκάρι πριν τη λύτρωση με τον Κετζιόρα.

Η Ένωση, έμεινε αήττητη 16 αγωνιστικές, δεν έχασε για άλλη μία φορά σε ντέρμπι, αλλά απώλεσε την ευκαιρία να περάσει στην πρώτη θέση και είναι τρίτη, στο -2 από την κορυφή.

Θα ξεχαστεί γρήγορα

Χωρίς τέρματα έληξε το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να αλληλεξουδετερώνονται στο μεγαλύτερο διάστημα.

Ο

ΠΑΟΚ -που δεν είχε στη διάθεσή του τον ασθενή Κωνσταντέλια για την αρχική ενδεκάδα- ξεκίνησε έχοντας την κατοχή της μπάλας, η ΑΕΚ ισορρόπησε μετά το πρώτο τέταρτο.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η πρώτη φάση έγινε στο 32ο λεπτό, όταν ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε και έφτασε εύκολα στα χέρια του Κοτάρσκι.

Μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο άνοιξε κάπως ο ρυθμός. Στο 40′, ο Γκατσίνοβιτς μπήκε από αριστερά στην περιοχή, έκανε το σουτ με φάλτσο, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Οζντόεφ δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε άνετα.

Στο 42′, ο Γκατσίνοβιτς γέμισε, ο Κάλενς πήρε την κεφαλιά, αλλά ήταν αδύναμη και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μάζεψε χωρίς πρόβλημα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του α’ μέρους, καταγράφηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μεϊτέ να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, αποφεύγοντας υπέροχα τον Γιόνσον, όμως ο Στάνκοβιτς του έκλεισε το οπτικό πεδίο και έσωσε την εστία του.

Ο Κετζιόρα απάντησε στον Ελίασον!

Το δεύτερο ημίχρονο αντίθετα, ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, για την ΑΕΚ τουλάχιστον, καθώς η Ένωση κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 47′: ο Πινέδα έβγαλε μπαλιά στον Λιβάι Γκαρσία από αριστερά, στην πλάτη του Κετζιόρα, αυτός μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον ολομόναχο Ελίασον, που άνοιξε το σκορ με πλασέ!

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 56′ έχασε ευκαιρία, όταν ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η μπάλα μετά από καραμπόλες, στρώθηκε στον Σαμάτα στη μικρή περιοχή, όμως αυτός σούταρε άουτ!

Ο Λουτσέσκου, έριξε τον Ντεσπόντοφ στο ματς αντί του Μουργκ και ο Βούλγαρος μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή από αριστερά στο 68′, αλλά ο Στάνκοβιτς έδιωξε το σουτ του σε κόρνερ.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, έβαλε στη συνέχεια τον Κωνσταντέλια, έδωσε ντεμπούτο και στον Ότο, ενώ ο Αλμέιδα απάντησε με Μάνταλο αντί Ελίασον και Πόνσε αντί Λιβάι.

Η ΑΕΚ πάντως, μέχει εκείνη τη στιγμή κρατούσε σχετικά άνετα το προβάδισμα και στο 80′ μάλιστα απείλησε, με τον Γιόνσον να σουτάρει, αλλά τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει.

Αμέσως μετά όμως, ο Κωνσταντέλιας μπήκε από αριστερά στην περιοχή, πέρασε υπέροχα τον Γιόνσον, για να σουτάρει άουτ.

Ακόμα μεγαλύτερη η ευκαιρία των γηπεδούχων στο 81′, με τον Ντεσπόντοφ να κάνει απίστευτο κοντρόλ σε μακρινή μπαλιά στο όριο της περιοχής, εξουδετερώνοντας δύο αντιπάλους, στη συνέχεια να επιχειρεί το σουτ και να στέλνει την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Στάνκοβιτς!

Η πίεση του ΠΑΟΚ, καρποφόρησε τελικά στο 89ο λεπτό, όταν ο Τάισον εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Κετζιόρα βρέθηκε αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας της Ένωσης και νίκησε τον Στάνκοβιτς με κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1

Stoiximan Super League 2023-24, 22η Αγωνιστική, Γήπεδο Τούμπας

Γκολ: 47′ Ελίασον – 89′ Κετζιόρα
Διαιτητής: Αγκάγιεφ
Βοηθοί: Ζεϊνέλοφ, Εμιρέλι
Κίτρινες: Σαμάτα, Mπράντον – Ρότα, Βίντα, Κάλενς

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε (77′ Ότο), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Οζντόεφ (77′ Σβαμπ), Μεϊτέ – Ζιβκοβιτς (72′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (59′ Ντεσπόντοφ), Τάισον – Σαμάτα (76′ Τόμας).
ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα (82′ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος – Γιόνσον, Ελίασον (73′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (82′ Ζίνι), Πινέδα – Τσούμπερ (83′ Αραούχο), Γκαρσία (74′ Πόνσε).

Keywords
Τυχαία Θέματα