Παντελίδης: "Όποιος φορά σορτσάκι είναι μαθητής"

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 16.0px 0.0px; line-height: 18.0px; font: 16.0px Helvetica; color: #222222; -webkit-text-stroke: #222222} span.s1 {font-kerning: none}

Για την ατάκα του ότι όποιος φορά σορτσάκι είναι μαθητής και για το ποιό είναι το μυστικό του με το οποίο ως δάσκαλος άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα του Αστέρα:

"Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό παραμόνο η σκληρή καθημερινή δουλειά. Γιατί ότι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα και ότι μπορούμε να καταφέρουμε στο μέλλον έχει να κάνει καθαρά με την δουλειά που κάνουν

τα παιδιά όλη την εβδομάδα, το ποδόσφαιρο άλλωστε ξεκινά από την Δευτέρα μέχρι το Σάββατο. Οτι κάνεις όλη την εβδομάδα, αυτό θα βγάλεις και στο γήπεδο την Κυριακή. Απο εκεί και έπειτα ο Αστέρας είναι μια ομάδα που δεν πρέπει να ενθουσιάζεται υπέρμετρα. Μιλάω μόνο για τους παίκτες βέβαια. Επειδή δεν υπάρχει μια μεγάλη βάση παικτών που να είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και έχουν αλλάξει πολλά πρόσωπα κατά καιρούς η ομάδα πρέπει να είναι ήρεμη και να μην παρασύρεται, να μένει προσυλωμένη στον στόχο της. Γι'αυτό και το είπα αυτό. Απ'όταν ήρθα στην ομάδα είχαμε τρία άσχημα αποτελέσματα και μείναμε ήρεμοι δείχνοντας εμπιστοσύνη στα παιδιά και έτσι μπορέσαμε και το γυρίσαμε. Προσπαθώ να κρατήσω όσο χαμηλά γίνεται τους τόνους. Επιπλέον ήταν και προσωπικό βίωμα η χρήση της λέξης σορτσάκι. Στα 37 μου όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο, τον επόμενο χρόνο ένοιωθα 10 χρόνια μεγαλύτερος. Οσο είσαι μέσα στο γήπεδο και παίζεις βλέπεις το ποδόσφαιρο σαν παιχνίδι. Γι'αυτό λοιπόν θέλει μεγάλη προσοχή η διαχείριση των παιδιών".

Για την εύκολη επικράτηση επί του Λεβαδειακού και για τα πλάνα του για τον δύσκολο αγώνα απέναντι στην Κέρκυρα:

"Η ομάδα της Κέρκυρας είναι εξαιρετική ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια. Πάντα το ερχόμενο παιχνίδι είναι πιο δύσκολο από αυτό που πέρασε. Υπάρχουν νέες προκλήσεις και ο αντίπαλος γνωρίζοντας ότι έχουμε κάνει συνεχόμενες νίκες θα έρθει πιο υποψιασμένος και με μεγαλύτερο κίνητρο. Είναι λοιπόν πολύ δύσκολος απέναντι στην Κέρκυρα".

Εχει κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων της Super League;

"Πράγματι έτσι είναι. Να εξηγήσω και τους λόγους για τους οποίους έχει συμβεί αυτό. Κανείς από τους 4 θεωρητικά μεγάλους, που αποτελούν παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις, ο καθένας για δικούς του λόγους, δεν έχει μια σταθερότητα να κάνει συνεχόμενες νίκες και πειστικές εμφανίσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όσοι είναι από κάτω να αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Βλέπουμε τον πρώτο να απέχει πολύ λίγους βαθμούς από τους από κάτω ενώ τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν 10 βαθμούς πάνω από τον δεύτερο. Αυτός είναι και ο λόγος που το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ καλό. Αν πάρουμε για παράδειγμα την δικιά μας την ομάδα πριν 3 αγωνιστικές ήμασταν προτελευταίοι και τώρα απέχουμε 2 βαθμούς από την 5αδα και 3-4 βαθμούς μακριά από τον υποβιβασμό".

Για το η ομάδα επηρεάζεται από τον μεγάλο αριθμό θεατών που έρχονται στα παιχνίδια με τους μεγάλους και τον μικρό που έρχονται με όχι τόσο εμπορικές ομάδες:

"Το να έχεις ένα γεμάτο γήπεδο σίγουρα σου φτιάχνει την ψυχολογία. Η δική μας δουλειά όμως δεν είναι να έχουμε παράπονα για το αν έρχεται κόσμος στο γήπεδο γιατί ο καθένας κρίνει το τι θα κάνει για τους δικούς του λόγους. Εμείς αρχικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε αυτούς που είναι πάντα εκεί γιατί το να είναι εκεί μας ευχαριστεί. Η δουλειά μας είναι να παίξουμε τόσο καλά ώστε να αναγκάσουμε περισσότερους να έρχονται".

Για τους νεαρούς που έχουν ενεργό ρόλο στην ομάδα και αν αυτό είναι δικό του πλάνο:

"Δεν μπορώ να πω ότι είναι θέμα επιλογών δικών μου το ότι βρίσκονται τόσο μικρά παιδιά στο ρόστερ αλλά του πλάνου με το οποίο ξεκίνησε η ομάδα την χρονιά. Πιστέψτε με ότι μόλις ήρθα δεν είχα καταλάβει πόσο μικρός είναι ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών. Είναι όμως ευχάριστο να δουλεύεις με παιδιά που έχουν κίνητρο. Νομίζω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Ευκαιρίες παίρνουν όσοι το αξίζουν. Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι μικρός η μεγάλος. Πρέπει μόνος του να πάρει την ευκαιρία. Για μένα το πολύ καλό είναι ότι τα παιδιά από την δεύτερη ομάδα δείχνουν να έχουν στοιχεία και προσόντα που πιστεύω ότι θα μας απασχολήσουν σύντομα".

Θα υπάρξουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της ομάδας την χειμερινή περίοδο;

"Δεν είμαι ακόμα έτοιμος να το απαντήσω αυτό. Ακόμα και αν είχα κατασταλάξει σε κάποια πράγματα θα ήταν άτοπο να το πω τώρα δίχως να έχω κάνει κάποιες συζητήσεις με την διοίκηση".

Για το αν βρήκε αυτό που περίμενε στον Αστέρα:

"Αρχικά να πω ότι η πραγματικότητα ξεπέρασε όσα είχα ακούσει για τον Αστέρα. Εχω περάσει δύσκολα σε αρκετές ομάδες με αποκορύφωνα τις καταστάσεις που βίωσα στον Ηρακλή. Εχω όμως ξεκινήσει την ποδοσφαιρική μου καριέρα από την Δ' Εθνική. Είμαι μπαρουτοκαπνισμένος με τις συνθήκες. Οταν έγινε η πρόταση από τον Αστέρα μου δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξω σε εμένα αλλά και σε όλους ότι δεν είμαι άνθρωπος ειδικών αποστολών μόνο αλλά ότι μπορώ να τα καταφέρω και με καλύτερες συνθήκες. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα που ακόμα είναι στην αρχή του. Δεν κάνεις τίποτα με 3-4 νίκες. Η διάρκεια και η διαδρομή θα αποδείξουν αν μπορούμε να κάνουμε όμορφα πράγματα με την ομάδα κάτι που αποτελεί προσωπικό μου όνειρο".

Για τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε στον Ηρακλή:

"Ηταν πολύ δύσκολα αυτά που βίωσα στον Ηρακλή. Ηταν όμως η υφή της ομάδας που βοήθησε την ομάδα να τα καταφέρει, αγωνιστικά τουλάχιστον. Εχει μέταλλο σαν ομάδα ο Ηρακλής. Λειτουργήσαμε σαν ομάδα μέσα στα αποδυτήρια και κάναμε όσα κάναμε. Οταν μετά τον Ηρακλή η επόμενη ομάδα σου είναι ο Αστέρας σίγουρα είναι πολιτισμικό σοκ. Αναρωτιέσαι αν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα και κάνεις καιρό να συνηθίσεις την αλλαγή. Βρέθηκα από την κόλαση στο παράδεισο όσων αφορά τις συνθήκες".

Keywords
Τυχαία Θέματα