Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός 0-3: “Τρίποντο” με rotation (highlights)

Και εκτεταμένο rotation και «τρίποντο» είχε για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ στις Σέρρες. Οι «πράσινοι» με πρωταγωνιστή τον Μπερνάρ (δύο ασίστ και μέσα σε όλες τις φάσεις) και εκτελεστές τους Βέρμπιτς (8’) – Παλάσιος (31’) – Γερεμέγεφ (90+1′) έκαναν το… καθήκον τους κόντρα στον Πανσερραϊκό. Παράπονα των γηπεδούχων στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού.

16η νίκη για

το «τριφύλλι» στο πρωτάθλημα, που έφτασε τους 50 βαθμούς και περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι των «Δικεφάλων» για να δει σε ποια θέση θα βρίσκεται μετά το τέλος της 22ης αγωνιστικής. Πρώτη ήττα για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, μετά από σερί πέντε αγωνιστικών στη Super League.

Ανώτερος και αποτελεσματικός ο Παναθηναϊκός

Παρά τις σαρωτικές αλλαγές που έκανε ο Φατίχ Τερίμ στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» παρουσίασαν πολύ καλό πρόσωπο στις Σέρρες και έβαλαν από το πρώτο 45λεπτο τις βάσεις για τη νίκη. Καταλυτικό ρόλο βεβαίως έπαιξε το γρήγορο γκολ που βρήκε το «τριφύλλι», αφού ήταν κάτι που βοήθησε πολύ στην ψυχολογία, αλλά και ο εξαιρετικός Μπερνάρ που ήταν μέσα σε κάθε φάση.

Μόλις στο 8ο λεπτό, λοιπόν, στην πρώτη του αξιόλογη επίσκεψη στα καρέ του Πανσερραϊκού, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα «χτυπώντας» από στατική φάση. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Βέρμπιτς νίκησε τον Διαμαντή στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με τους γηπεδούχους να «φωνάζουν» για επιθετικό φάουλ. Μία φάση που ελέγχθηκε από το VAR και ο διαιτητής έδειξε σέντρα.

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να είχε σκεφτεί ο Παναθηναϊκός, που πάντως δεν εφησυχάστηκε. Συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάσταση και στο 20’ άγγιξε το 0-2 με εκφραστή τον Βιλένα, έπειτα από ωραία ενέργεια και μεταβίβαση του Μπερνάρ. Ο Πανσερραϊκός έδειξε σημάδια αντίδρασης και δημιούργησε δύο αξιοσημείωτες ευκαιρίες με Στάικο (22’) και Μπέργκστρεμ (29’), με τον Λοντίγκιν πάντως να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Σε αντίθετη με τους γηπεδούχους, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός και το πιστοποίησε στο 31’. Ο Μπερνάρ πίεσε και έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή, τροφοδότησε αμέσως τον Παλάσιος και ο Αργεντινός με διαγώνιο σουτ μέσα στην περιοχή, έγραψε το 0-2. Σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, αφού στο 45’ ο Ντανκερλούι με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν, στη σημαντικότερη ευκαιρία της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία στο πρώτο μέρος.

Άριστη διαχείριση, το… κερασάκι ο Γερεμέγεφ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες χρειάστηκαν αρκετή ώρα να βρουν ρυθμό και να δημιουργήσουν κάτι το αξιόλογο μπροστά από τις αντίπαλες εστίες. Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 59’ με ένα σουτ του Κώτσιρα, το οποίο εξουδετέρωσε ο Χοβάν.

Οι «πράσινοι» απείλησαν ξανά στο 74’ με κεφαλιά – ψαράκι του Βιλένα, ενώ στο 82’ ήταν η σειρά του Μπερνάρ να ψάξει το γκολ, όμως ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού του είπε «όχι». Οι παίκτες του Τερίμ συνέχισαν να ψάχνουν το τρίτο γκολ – σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που δεν απείλησαν ούτε μία φορά την εστία του Λοντίγκιν στο δεύτερο ημίχρονο, με εξαίρεση μία αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Σοφιανός (70′).

Στο 88’ ο Παναθηναϊκός κατέγραψε μία ακόμη τελική με σουτ του Ζέκα και τελικά έφτασε στο 0-3 με τον Γερεμέγεφ στις καθυστερήσεις. Ο Λημνιός μπήκε στην περιοχή από δεξιά, «έσπασε» τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Μαντσίνι πλάσαρε και η μπάλα αφού κόντραρε στον Γερεμέγεφ, κατέληξε στα δίχτυα. Έκτο γκολ για τον Σουηδό φορ, δύο μόλις λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρεμ, Θυμιάνης, Διαμάντης (25′ Σοφιανός), Στάικος (83′ Γούλερι), Ουεντραόγκο (45′ Πεταυράκης), Μορέιρα, Ουάρντα, Τομάς (69′ Μούργος), Άλεξιτς (68′ Μπετανκόρ).
Στον πάγκο: Κατσίκας, Γκοτζαμανίδης, Οικονόμου, Χατζηστραβός.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ούγκο, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ, Βιλένα (89′ Μαντσίνι), Ζέκα, Παλάσιος (84′ Λημνιός), Βέρμπιτς (57′ Κώτσιρας), Μπερνάρ (84′ Σένκεφελντ), Σπόραρ (89′ Γερεμέγεφ).
Στον πάγκο: Ντραγκόφσκι, Πέρεθ, Μπακασέτας, Μλαντένοβιτς.

Διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Φωτόπουλος (Αθηνών), Στάικος (Λάρισας)
Τέταρτος: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
VAR: Τζήλος (Λάρισας)
AVAR: Ψαρρής (Ζακύνθου)

Keywords
Τυχαία Θέματα