Πανσερραϊκός – Κηφισιά 2-0: «Δώρο» γενεθλίων στον Γκαρσία και πρώτη θέση στα πλέι-άουτ (pics, vids)

«Αυλαία» στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ με τον καλύτερο τρόπο για τον Πανσερραϊκό του εορτάζοντα Πάμπλο Γκαρσία. Τα «λιοντάρια» νίκησαν με 2-0 την Κηφισιά του Κώστα Μπράτσου για την 7η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Η ομάδα των Σερρών «καθάρισε» το παιχνίδι μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Το προβάδισμα στον Πανσερραϊκό έδωσε ο Στάικος (54′), ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Χατζηστραβός (58′). Αντίθετα άδοξο φινάλε στην παρθενική συμμετοχή της Κηφισιάς στα «σαλόνια» του

ελληνικού ποδοσφαίρου, η ομάδα των Βορείων Προαστίων υποβιβάστηκε και επιστρέφει στη δεύτερη κατηγορία. Ο Πανσερραϊκός ολοκλήρωσε τη χρονιά στην έβδομη θέση της βαθμολόγιας με 38 βαθμούς, ενώ η Κηφισιά ως πρότελευταία με 28.

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOUTS / ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ (ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΡΑΜΒΑΛΑΣΗΣ / EUROKINISSI)Οι επιλογές των προπονητών

Ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε 4-2-3-1 για τον Πανσερραϊκό με τον Τσομπανίδη κάτω από τα γκολπόστ. Τετράδα στην άμυνα με τους Πεταυράκη, Αυλωνίτη, Μπέργκστρομ και Πηλέας από τα δεξιά προς τα αριστερά. Αμυντικά χαφ οι Στάικος και Ουεντραόγκο. Στις πτέρυγες ο Μούργος δεξιά και ο Μασκανάκης αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μπετανκόρ και πίσω του ο Χατζηστραβός.

Ο Κώστας Μπράτσος επέλεξε 4-4-1-1 για την Κηφισιά με τον Νικοπολίδη στο τέρμα. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Σμπώκος, ενώ στο αριστερό ο Πάρρας. Στα στόπερ οι Βαφέας και Σπίνος. Τετράδα στη μεσαία γραμμή με τους Τεττέι, Νίνη, Κωνσταντακόπουλο και Μενέντες από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μοναδικός προωθημένος ο Οζέγκοβιτς και πίσω του ο Μπαρμπόσα.

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOUTS / ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ (ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΡΑΜΒΑΛΑΣΗΣ / EUROKINISSI)Όλα στο… μηδέν στις Σέρρες

Παιχνίδι χωρίς ουσία στις Σέρρες μεταξύ Πανσερραϊκού και Κηφισιά για την τελευταία «στροφή» των πλέι-άουτ της Σούπερ Λιγκ. Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι από τους γηπεδούχους στο 31ο λεπτό, ο Χατζηστραβός πάτησε την περιοχή του Νικοπολίδη και από τα αριστερά δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Έλληνας κίπερ απέκρουσε. Ο Μπετανκόρ πήρε το «ριμπάουντ», αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια η Κηφισιά «απάντησε» με δύο κλασικές ευκαιρίες. Αρχικά με δυνατό σουτ του Νίνη πολλά μέτρα εκτός περιοχής, αλλά ο Τσομπανίδης μπλόκαρε εύκολα. Ακολούθησε η ωραία ατομική ενέργεια του Τεττέι, η οποία «σταμάτησε» πάνω στον κίπερ του Πανσερραϊκού και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ της ισοπαλίας και χωρίς γκολ.

«Υπόθεση» τεσσάρων λεπτών

Τρομερή εκκίνηση για τον Πανσερραϊκό στο δεύτερο μέρος του αγώνα. Τα «λιοντάρια» σε διάστημα τεσσάρων λεπτών πέτυχαν δύο γκολ, κόντρα στην Κηφισιά. Το προβάδισμα στους γηπεδούχους έδωσε ο Στάικος με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Νικοπολίδη για το 1-0. Αδύνατο να αντιδράσει ο Έλληνας κίπερ στο τέρμα του Πανσερραϊκού.

Στο 58ο λεπτό ο Τομάς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Πεταυράκης πήρε την πρώτη κεφαλιά και με τη δεύτερη ο Χατζηστραβός διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία.

Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα τόσο ο Πανσερραϊκός, όσο και η Κηφισία δημιούργησαν εκατέρωθεν ευκαιρίες και «έψαξαν» ένα γκολ, ωστόσο καμία δεν άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Τα «λιοντάρια» επικράτησαν τελικά με 2-0 της ομάδας των Βορείων Προαστίων και κλείνουν θέση για την επόμενη χρονιά στη Σούπερ Λιγκ, όσον αφορά την Κηφισιά, η ομάδα επιστρέφει στη δεύτερη κατηγορία.

Η ταυτότητα του ματς

Πανερραϊκός – Κηφισιά, 7η Αγωνιστική πλέι-άουτ Σούπερ Λιγκ.

Διαιτητής: Φώτιος Πολυχρόνης
Βοηθοί: Χρήστος Κορώνας και Κωνσταντίνος Λιόντος.
4ος: Κωνσταντίνος Πουλικίδης.

Γκολ: 54′ Στάικος, 58′ Χατζηστραβός.
Κίτρινες: 73′ Στάικος, 79′ Σοφιανός – 48′ Πάρρας, 86′ Οζέγκοβιτς
Κόκκινες: –

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Τσομπανίδης, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Πηλέας, Ουεντραόγκο, Στάικος (75΄Μορέιρα ), Μούργος (46′ Τομάς), Μασκανάκης (46′ Σοφιανός), Χατζηστραβός (80′ Παπαβασιλείου), Μπετανκόρ (66′ Άλεξιτς).

Στον πάγκο έμειναν οι: Κάτσικας, Μαυρόπουλος, Γούλερι.

Κηφισιά (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Σπίνος, Βαφέας, Πάρρας, Σμπώκος, Νίνης (81′ Τσαπάν), Οζέγκοβιτς, Κωνσταντακόπουλος, Μενέντες (57′ Μπιφουμά), Τεττέι, Μπαρμπόσα (81′ Τσανάτζια).

Στο πάγκο έμειναν οι: Αναγνωστόπουλος, Μιλίσεβιτς, Παπασάββας.

Keywords
Τυχαία Θέματα