Παναθηναϊκός: Το «δικό» του ΟΑΚΑ και οι μεταγραφές…Σλούκα, οδηγούν σε ρεκόρ εισιτηρίων διαρκείας και χορηγιών

Με εφαλτήριο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που συνδυάζεται με την υπερβατική οικονομική διάθεση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου να βάλει τελεία στα τρία τελευταία “πέτρινα χρόνια και πριν από τη τάση αύξησης τους σε…περισσότερα, οι “πράσινοι” στοχεύουν σε ρεκόρ πώλησης εισιτηρίων διαρκείας για τη επόμενη σεζόν.

Μεταγραφές…δεκαετίας, όπως αυτή

του Κώστα Σλούκα που ανακοινώθηκε χθες, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με επαγγελματικές κινήσεις και αποτελεί το ακριβότερο συμβόλαιο Έλληνα παίκτη, εν έτη 2023, θα προκαλέσουν την “έκρηξη” ενδιαφέροντος των φίλων του Παναθηναϊκού για την ομάδα μπάσκετ που ούτως ή άλλως έχει δοξάσει το όνομα του συλλόγου.

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού, σχηματοποιείται ακόμα και ίσως να βρίσκεται στο 50 τοις εκατό, αλλά είναι δεδομένο και ευκόλως αντιληπτό ότι η νέα ομάδα, παρά την πίστωση χρόνου που χρειάζεται και ας διαθέτει παίκτες πρώτης κλάσης και ποιότητας, θα θέσει πρώτο στόχο, την επιστροφή στο F4 της Euroleague, ύστερα από την τελευταία συμμετοχή, το 2012, στην Κωνσταντινούπολη.

Ουσιαστικά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ύστερα από επίμονη, κοστοβόρο, αλλά αναποτελεσματική προσπάθεια από το 2012 έως το 2020, λόγω της έλλειψης υπομονής και σε αντιδιαστολή με το αστείρευτο πείσμα του, προσφέρει στον Εργκίν Αταμάν, ό,τι καλύτερο μπορεί να προσελκύσει και να συμφωνήσει στην αγορά των παικτών, ακόμα και με πλειοδοσίες. Κινείται, όπως ακριβώς, ο αείμνηστος πατέρας του, Παύλος, ειδικά όταν συνεργάσθηκε το ’99 με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ενώ είχε πραγματοποιήσει ηχηρότατες μεταγραφές και με τους προκατόχους του “Ζότς”.

Εναπόκειται στον Τούρκο προπονητή να αξιοποιήσει αγωνιστικά, τα χρήματα που δόθηκαν για τις μέχρι τώρα μεταγραφές και αυτά που θα δοθούν για τις μέλλουσες, γιατί τα “υλικά” θέτουν τον “πήχη” παρουσίασης πρωταγωνίστριας ομάδας που μπορεί να γυρίσει άμεσα τον διακόπτη από το “οff” στο “οn”…

Είναι δεδομένο ότι ο νέος προϋπολογισμός του Παναθηναϊκού θα “εκτοξευτεί” στα όρια των 20 εκ. ευρώ και θα υπάρχει ατομική χρηματοδότηση από τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη του. Είναι, όμως, δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να υπολογίζει σε πώληση εισιτηρίων διαρκείας, άνω των 12.000, όπως ήταν ο στόχος του το 2019, όταν ξεπέρασε τα 10.000. Σημαντικό έσοδο, με ανάλογη οικονομική πολιτική στην διάθεση τους, αν αναλογιστεί οποιοσδήποτε ότι όλο το κάτω διάζωμα του ΟΑΚΑ, μπορεί να έχει μόνο κατόχους εισιτηρίων διαρκείας.

Είναι επίσης, δεδομένο ότι το “τσαλακωμένο”-χορηγικά- brand name του “εξάστερου”, κλείνει την τριετή παρένθεση των ομάδων χαμηλής ανταγωνιστικότητας και οικονομικής πολιτικής εσόδων-εξόδων, με αποτέλεσμα να “βγεί” ξανά στην αγορά, πολύ δυναμικά και να προσελκύσει χορηγίες υψηλών εσόδων. Σε προσωπικό επίπεδο, ο Δ. Γιαννακόπουλος έχει δώσει επιχειρηματικά διαπιστευτήρια στην φαρμακοβιομηχανία που ηγείται, μετά τον θάνατο του πατέρα του, το 2018, καθώς και μπορεί στον Παναθηναϊκό να κινηθεί στον ίδιο δρόμο.

Ο Παναθηναϊκός θα κάνει τεχνικές βελτιώσεις στην έδρα του, με την αντικατάσταση των καθισμάτων στα χρώματα του “τριφυλλιού” και την μερική αύξηση χωρητικότητας σε μερικά σημεία, περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου. Oι άλλες τεχνικές παρεμβάσεις θα αφορούν την εξάλειψη των… τσαμπατζήδων στο ΟΑΚΑ και την δημιουργία μιας μικρότερης “πράσινης” πολιτείας στο κλειστό, όπως την οραματιζόταν ο πρόεδρος της ΚΑΕ στην πρόταση που είχε καταθέσει για την “πράσινη πολιτεία στο σύνολο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, μαζί με το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα