Παναθηναϊκός: Ουδέν κακόν αμιγές καλού

Δεν είναι δα και εύκολο πράγμα ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός, να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά στόχος στην Euroleague. Ούτε είναι εύκολο για τους οπαδούς του, οι οποίοι έχουν συνηθίσει διαφορετικά την τελευταία εικοσαετία, να «χωνέψουν» ότι το «τριφύλλι» δεν διεκδικεί καν πρόκριση στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός

δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα κλαμπ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και πάντοτε είχε ως στόχο την κορυφή. Όλο αυτό άλλαξε απότομα, με την ομάδα να πορεύεται με έσοδα έξοδα και την πραγματικότητα να είναι σκληρή. Οι «πράσινοι» δεν είναι ανταγωνιστικοί στην Euroleague, όντας 17οι στην βαθμολογία, όμως κανείς νοήμων δεν τους περίμενε πολύ ψηλότερα.

Παίζει ουσιαστικά για το πρεστίζ του και το brand του. Και για αυτά τα προαναφερθέντα δύο, ο Παναθηναϊκός οφείλει να παλέψει στον δεύτερο γύρο της Euroleague και να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στην βαθμολογία γίνεται. Όχι ότι θα έχει καμία σπουδαία σημασία αν βγει 14ος αντί για 17ος αλλά μιλάμε για μία ομάδα που είναι… καταδικασμένη να φέρνει επιτυχίες.

Μέσα σε όλα, σε αυτή την μεταβατική σεζόν ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσε. Ίσως το μοναδικό καλό αυτής της κατάστασης είναι ότι έχει την ευκαιρία να δώσει χώρο και χρόνο σε δύο παίκτες που αν δουλευτούν σωστά μπορεί να αποτελέσουν το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο λόγος φυσικά για τον Λευτέρη Μαντζούκα και τον Νεοκλή Αβδάλα. Αμφότεροι βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας, έχοντας κάνει ντεμπούτο σε Euroleague και ελληνικό πρωτάθλημα. Μιλάμε για δύο παιδιά, που βάση σωματικών προσόντων και αθλητικών χαρακτηριστικών, μπορούν να εξελιχθούν σε παίκτες Euroleague. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μεν Μαντζούκας έχει ήδη στο βιογραφικό του, παιχνίδι με 6/6 τρίποντα στο Eurocup, ενώ ο δε Αβδάλας είναι 15 ετών και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης στην γενιά των «2006άρηδων».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν πάρα μα πάρα πολλά χρόνια να βγάλουν παίκτη Euroleague από τις ακαδημίες τους. Ο Μαντζούκας δεν είναι προϊόν των ακαδημιών του, αφού ήρθε πέρσι από τον Προμηθέα όπου ανδρώθηκε μπασκετικά, αλλά ο Αβδάλας αν του βγει θα είναι. Μιλάμε για μία «χρυσή ευκαιρία», η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα