Παναθηναϊκός-Λαμία 3-1: Τρίτη ανατροπή, κορυφή και… περιμένει! (highlights)

Τη νίκη με την τρίτη του ανατροπή στη σεζόν (όλες στα Playoffs) πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε με 3-1 της Λαμίας στη Λεωφόρο στην 5η αγωνιστική του μίνι-πρωταθλήματος. MVP του ματς ήταν ο Μπερνάρ, με τα γκολ του (60’, 87′) να φέρνουν… τούμπα την αναμέτρηση και να σφραγίζουν με τον καλύτερο τρόπο την εμφάνισή του. Στο πρώτο μέρος ο Τσέριν (18’) είχε ισοφαρίσει

το τέρμα του Σλίβκα (14’), με το οποίο είχαν ανοίξει το σκορ οι φιλοξενούμενοι.

Στην κορυφή για την ώρα οι «πράσινοι» με 68 βαθμούς και παιχνίδι περισσότερο, ενώ από την άλλη η ομάδα της Φθιώτιδας συνεχίζει χωρίς βαθμό μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας, παραμένοντας στους 34.

Τα πλάνα των προπονητών

Με 4-4-2 κατέβασε την ομάδα του ο Φατίχ Τερίμ. Ο Ντραγκόφσκι ήταν κάτω από τα γκολπόστ, με τους Κώτσιρα, Γεντβάι, Ακαϊντίν και Χουάνκαρ τετράδα στην άμυνα. Αράο, Tσέριν, Μπακασέτας και Μπερνάρ πήραν θέση στη μεσαία γραμμή, ενώ Ιωαννίδης και Σπόραρ το δίδυμο στην επίθεση.

Από την απέναντι πλευρά, ο Λεωνίδας Βόκολος παρέταξε τον σύλλογο της Φθιώτιδας με τον Κοσέλεφ στο τέρμα και τους Σιμόν, Κορνέζο, Τζανετόπουλο και Αμαράλ στην τετράδα της άμυνας. Τζανδάρης και Νούνιες ήταν τα χαφ, με τους Λέικ, Σλίβκα και Τσιλούλη στην τριάδα πίσω από τον Μάλτσι.

Λάθος, γκολ και ευκαιρίες

Με πρέσινγκ ψηλά και προσπάθεια για γρήγορο γκολ με τους δύο επιθετικούς του, άρχισε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Όμως η Λαμία ήταν αυτή που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κώτσιρα και άνοιξε το σκορ στο 14’. Ο Σλίβκα έγινε αποδέκτης του… δώρου του Έλληνα άσου και με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 1-0 της ομάδας του. Παρά την «παγωμάρα» του τέρματος που δέχτηκαν οι «πράσινοι» βρήκαν άμεσα την ισοφάριση. Ύστερα από φάση διαρκείας ο Αράο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Τσέριν με προσπάθεια στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής «έγραψε» το 1-1. Αυτό μάλιστα ήταν το τρίτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και το πρώτο από τις 29 Οκτωβρίου κόντρα στον Πανσερραϊκό.

Από το διάστημα της ισοφάρισης και έπειτα, το «τριφύλλι» προσπαθούσε να φτάσει στην ανατροπή, με την επόμενη καλή του στιγμή να έρχεται στο 33’. Ο Σπόραρ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αστοχώντας στην ευκαιρία του. Τρία λεπτά μετά και οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να σκοράρουν, όμως το μακρινό σουτ του Νούνιες πέρασε πάνω από την εστία του Ντραγκόφσκι. Στο 38’ ο Παναθηναϊκός έφτασε μία… ανάσα από το 2-1, αλλά ο Μπερνάρ μόνος του από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά! Μοναδική ευκαιρία για γκολ από τους γηπεδούχους, η οποία ακολουθήθηκε με δοκάρι από τον Σπόραρ στο 42’, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Σιμόν! Έτσι το 1-1 ήταν το σκορ ημιχρόνου, ένα αποτέλεσμα που αδικούσε το σύνολο του Τερίμ βάσει των ευκαιριών του…

Άλλη μία ανατροπή με κορυφαίο τον Μπερνάρ

Όπως και στην αρχή της αναμέτρησης, με τον ίδιο τρόπο μπήκε και μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός. Εν αντιθέσει με την εκκίνηση του αγώνα, το «τριφύλλι» μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ. Στο 60’, ο Μπερνάρ εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο… παραθυράκι του Κοσέλεφ, για το 2-1 των γηπεδούχων!

Ο Βραζιλιάνος ήταν «μαγικός» και «σφράγισε» την εξαιρετική του εμφάνιση με δεύτερο γκολ στο ματς στο 87’. Ο Ιωαννίδης έκανε την πάσα και ο πολύπειρος άσος με απίθανο τελείωμα νίκησε ξανά τον Κοσέλεφ! Έτσι έφτασε τα δέκα στη σεζόν (σε όλες τις διοργανώσεις) και τα τέσσερα στα Playoffs, έπειτα τα δύο στην ήττα απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Η ταυτότητα του ματς:

5η αγωνιστική Playoffs Stoiximan Super League

Γήπεδο: «Απόστολος Νικολαΐδης»

Διαιτητής: Παπαπέτρου

Βοηθοί: Κωσταράς, Απτόσογλου

4ος: Τσιάρας

VAR: Ευαγγέλου, Νικολαΐδης

Σκόρερ: 18’ Τσέριν, 60’, 87’ Μπερνάρ – 14’ Σλίβκα

Παναθηναϊκός (Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Ακαϊντίν, Γεντβάι, Αράο, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Τσέριν, Μπακασέτας (89’ Τζούριτσιτς), Μπερνάρ (90+2’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (71’ Παλάσιος), Ιωαννίδης (89’ Ζέκα).

Λαμία (Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ (55’ Σίντκλεϊ), Σιμόν (71’ Στάνκο), Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Νούνιες (71’ Τσούκαλος), Τζανδάρης,Σλίβκα, Λέικ (57’ Βασιλαντωνόπουλος), Τσιλούλης (57’ Τόσιτς), Μάλτσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα