Παναθηναϊκός ΑKTOR-AEK Betsson 79-72: O Mήτογλου να είναι καλά… (highlights)

Ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR νίκησε την ΑΕΚ Betsson (79-72) στον πρώτο προημιτελικό του Final-8 στο 49ο ΟΠΑΠ κύπελλο και προκρίθηκε στον ημιτελικό, περιμένοντας τον νικητή του προημιτελικού, Άρη-ΠΑΟΚ. Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο κορυφαίος των νικητών και ο πιο αξιόπιστος παίκτης τους στην επίθεση, ενώ η ΑΕΚ που παρουσιάστηκε βελτιωμένη,

συγκριτικά με την εμφάνιση και την ήττα που γνώρισε στο πρόσφατο παιχνίδι της Basket League, επιχείρησε από την άμυνα να “φρενάρει” τον ανώτερο αντίπαλο της, αλλά η ατομική ποιότητα των Μήτογλου, Ναν, Λεσόρ και Γκράντ, ήταν αρκετή για να κρίνουν την νίκη-πρόκριση των “πρασίνων”.

«Όαση» ο Μήτογλου στην επιθετική «ξηρασία»

Ο Ντίνος Μήτογλου κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο (39-30) που χαρακτηρίστηκε από την νευρικότητα και την αστοχία των δυο ομάδων. Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ σημείωσε 17 από τους 39 πόντους του Παναθηναϊκού ΑKTOR και με buzzer beater εκτός από την γραμή των 6.75μ, διαμόρφωσε το σκορ της 2ης περιόδου. Η ΑΕΚ ήταν επιμελής στην άμυνα της, παίζοντας δυνατά και διατήρησε την επαφή με το προβάδισμα των “πρασίνων”, ενώ προηγήθηκε δυο φορές μ’ έναν πόντο, αλλά στην επίθεση, δεν είχε καλές επιλογές. Ο Παναθηναϊκός είχε 2/10 τρίποντα, η ΑΕΚ πέτυχε 4 τρίποντα σε 18 σουτ και προσπάθησε με χαμηλό ρυθμό να δυσκολέψει τον αντίπαλο της.

Ο Εργκίν Αταμάν έκανε συνεχές ροτέισον για να έβρισκε το κατάλληλο σχήμα πεντάδας και ο Παναθηναϊκός να αύξανε το προβάδισμα του, αλλά με εξαίρεση τον Μήτογλου, δεν ικανοποιήθηκε από τις επιλογές του. Είδηση στο πρώτο ημίχρονο, ήταν η πρώτη άστοχη βολή του Κέντρικ Ναν στην φετινή σεζόν και στις τρείς διοργανώσεις που συμμετέχει ο Παναθηναϊκός.

Επιβολή ρυθμού και διαφορά ασφαλείας

Ο Παναθηναϊκός έλεγξε τα ριμπάουντ και με τον Ναν να φτάνει τους 10 πόντους και τον Λεσόρ να γίνεται διψήφιος σε πόντους και ριμπάουντ (10-10), δημιούργησε διαφορά 14 πόντων και την διατήρησε στο μεγαλύτερο διάστημα της 3ης περιόδου,, έχοντας να αντιμετωπίσει την δραστηριότητα του Κουζμίσνκας στην επίθεση της ΑΕΚ, αλλά και το 4ο φάουλ του Μήτογλου, ο οποίος δεν προστατεύτηκε με αλλαγή, όταν υπέπεσε στο τρίτο. Με buzzer beater τρίποντο, όπως ο Μήτογλου, ο Μακ Ρέι διαμόρφωσε το σκορ, ύστερα από 30 λεπτά αγώνα.

Στην τέταρτη περίοδο, η ΑΕΚ με σερί 0-10 μείωσε μέχρι τους 4 πόντους (59-55) και ο Παναθηναϊκός έφτασε τα 12 λάθη, αλλά η επιστροφή του Μήτογλου στο παρκέ, παρά τα τέσσερα φάουλ, έδωσε επιθετική “ανάσα” στην ομάδα του, με εύστοχο τρίποντο και ακολούθησε καλάθι από τον Γκράντ. Η ΑΕΚ “απάντησε” ξανά με τον Κουζμίνσκας που επέστρεψε δριμύτερος στην δράση, ύστερα από απουσία δυόμισυ μηνών, ενώ ο Σλούκας πήρε λίγα λεπτά συμμετοχής και αναμένεται στον ημιτελικό, να συνεχιστεί η προσαρμογή του, ύστερα από απουσία δυο εβδομάδων.

Μακ Ρει και Χόλινς στην τελευταία περίοδο, μείωσαν μέχρι τους 4 πόντους (74-70, 3ποντο Χόλινς) εκ νέου, ο Ναν υπέπεσε στο 5ο φάουλ του, αλλά ο Ράντλ στην επίθεση της ΑΕΚ έκανε λανθασμένη πάσα στον Χόλινς. Με δυο βολές του Γκραντ διαμορφώθηκε το 76-70 στα 20”, ο Κουζμίνσκας το 76-72 και ο Γκριγκόνις με 2/2 βολές το προβάδισμα έξι πόντων (78-72). Ο Χόλινς αστόχησε σε σουτ 3 πόντων στα 10” πριν από τη λήξη και το παιχνίδι τελείωσε με μια βολή του Ερναγκόμεθ.

Δεκάλεπτα: 20-15, 39-30, 59-48, 79-72

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα