Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-0: Επιστροφή στην κορυφή

Με την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός έπεσε η αυλαία της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τους βαθμούς της νίκης και να επιστρέφει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι “πράσινοι” περιμένουν πλέον τον αγώνα του Ατρόμητου με την ΑΕΚ, αλλά και την τελευταία αγωνιστική προκειμένου να εδραιωθούν στην κορυφή προσδοκώντας φυσικά την κατάκτηση του τίτλου.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς “ίδρωσε”

μέχρι να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου της αν και είχε τον απόλυτο έλεγχο από την αρχή του αγώνα. Ωστόσο η σωστή αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού, οι έγκαιρες αλληλοκαλύψεις και οι ψύχραιμες αντιδράσεις των μεσο αμυντικών της ομάδας του Αγρινίου, δυσκόλεψαν το έργο των “πράσινων” που είδαν τρεις φορές την μπάλα να καταλήγει στα δοκάρια του Γκρανερόλ.

Στο 62΄ ο Μαντσίνι μετά από ωραία ασίστ του Κουρμπέλη έκανε το 1-0 και στη συνέχεια όλα έγιναν πιο εύκολα… Το γκολ του Παλάσιος λίγο πριν την λήξη, ήταν απλώς το… κερασάκι στην τούρτα σε μια βραδιά όπου οι “πράσινοι” ήταν απολαυστικοί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Παναθηναϊκός
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού σε σχέση με εκείνο που είχε επιλέξει για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, επαναφέροντας τους Κώτσιρα, Μάγκνουσον, Τσέριν και Σπόραρ.
Οι «πράσινοι», αγωνίστηκαν με σύστημα 4-3-3. Ο Μπρινιόλι θα καθίσει κάτω από το τέρμα, με τους Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ στην άμυνα. Κουρμπέλης, Ρούμπεν και Τσέριν θα παίξουν στον άξονα. Ο Παλάσιος στην δεξιά πλευρά, ο Μαντσίνι στην αριστερή και ο Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Παναιτωλικός
Χωρίς τους τραυματίες Νταγκό και Μπακάκη, καθώς και τους τιμωρημένους Κολοβό και Ντίας.

Ο Γιάνης Αναστασίου, παρέταξε την ομάδα του με το σύνηθες 4-3-3, με τον Γκρατερόλ κάτω από τα γκολπόστ, τους Aποστολάκη (δεξιά), Χατζηθεοδωρίδη (αριστερά) στα δύο άκρα της άμυνας και τους Λάρσον, Μαλή σε ρόλο στόπερ. Οι Μλάντεν, Μάρτενσον και Χάνπι ήταν το τρίο της μεσαίας γραμμής, με τους Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης και δίπλα του οι Ντουάρτε και Σενγκέλια.



Το πρώτο ημίχρονο

Καταιγιστικός ήταν ο Παναθηναϊκός στο πρώτο 45λεπτο. Οι «πράσινοι» έχοντας σε καταπληκτική μέρα τους Σπόραρ, Μαντσίνι, Παλάσιος, αλλά και τον Κουρμπέλη, είχαν τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας, πίεσαν με κάθε τρόπο να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα, έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά…
Από την μια η καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Αναστασίου και από την άλλη η ατυχία, ήταν τα δύο στοιχεία που τους στέρησαν το γκολ.
Η πρώτη μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 28΄ όταν ο Σενγκέλια έκανε λάθος γύρισμα, ο Σπόραρ πήρε την μπάλα και ο Λάρσον με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.
Η πίεση των «πράσινων» συνεχίστηκε και σε διάστημα τεσσάρων λεπτών είχαν δύο δοκάρια.

Αρχικά στο 39΄με τον Κουρμπέλη και στην συνέχεια στο 42΄ με τον Χουάνκαρ.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ σε εξαιρετικό σημείο (λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή), αλλά από το σουτ του Χουάνπι, η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμνυτικών και κατέληξε κόρνερ.

To δεύτερο ημίχρονο

Η εικονα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τον ΠσαναθηναΪκό να εξακολουθεί να είναι άτυχος, καθώς στο 58΄ για τρίτη φορά στον αγώνα θα σημαδέψουν το δοκάρι και πάλι με τον Χουάνκαρ.

Σε μία από τις ελάχιστες επισκέψεις τους στα αντίπαλα καρέ, λίγο έλειψε να σκοράρουν οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού, αλλά ο Σενγκέλια που βρέθηκε θέση βολής από καλή θέση, έστειλε την μπάλα άουτ

Στο 62΄ δικαιώθηκαν οι προσπάθεις των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, μετά την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Παλάσιος που σούταρε μπροστά από τον Χατζηθεοδωρίδη έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Γκράτερολ δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σταθερά, η μπάλα έφτασε στον Κουρμπέλη που είδε αμαρκάριστο τον Μαντσίνι και ο τελευταίος σκόραρε σε άδεια εστία για να κάνει το 1-0

Στο 76΄ οι γηπεδούχοι “άγγιξαν” το δεύτερο γκολ, όταν μετά την καταπληκτική ενέργεια του Παλάσιος και ασίστ στον Σπόραρ, ο Γκράτερολ “διαβάζει” τη φάση, βγαίνει σωστά και με το σώμα διώχνει την μπάλα.

Νέα προσπάθεια για γκολ από τον Παναθηναϊκό στο 79΄ με τον Κλενχεισλερ, αλλά η μπάλα έφυγε κοντά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκράτερολ

Το “κερασάκι¨στην τούρτα έβαλε ο Παλάσιος στο 86΄ (2-0) μετά από την ασταθή απόκρουση του Γκράτερολ στην κεφαλιά του Ιωαννίδη.

Οι Κουρμπέλης, Μαντσίνι, Τσέριν, Σπόραρ ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, με τους Λάρσον, Μαλή, Σενγκέλια και Γκράτερολ να κάνουν εξαιρετική δουλειά για τον Παναιτωλικό.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (86΄ Που΄χατς), Κουρμπέλης (86΄ Τσοκαϊ), Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος, Μαντσίνι (72΄ Κλεϊνχεισλερ), Σπόραρ (77΄ Ιωαννίδης)

Παναιτωλικός: Γκρατερόλ, Αποστολάκης, Λάρσον, Μαλής, Χατζηθεοδωρίδης (86΄ Χουχούμης), Μλάντεν, Μάρτενσον (86΄ Νοσιρού), Ντουάρτε (71΄ ΜόρσεΪ), Σενγκέλια, Καρέλης (71΄ Ζοάο Πέδρο), Χουάνπι (71΄ Μπουζούκης)

Διαιτητής: Γ. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης, Σάββας
4ος: Πολυχρόνης
VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)
ΑVAR: Πάτρας

Keywords
Τυχαία Θέματα