Παναθηναϊκός – Αστ. Τρίπολης 0-1 : “Απόδραση” με δέκα! (vids)

Ο Αστέρας Τρίπολης αν και αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μουνάφο από το 74ο λεπτό, κατάφερε ν΄αποδράσει από το “Απόστολος Νικολαΐδης” με τους βαθμούς της νίκης και να γράψει ιστορία καθώς πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην έδρα του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς είχε κερδίσει με ανατροπή στο πρώτο παιχνίδι και πλέον μετράει επτά ματς χωρίς ήττα κόντρα στο “Τριφύλλι”

Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο για τις 19.30 όμως λόγω της πτώσης του σκέπαστρου εξαιτίας

του χιονιά, το ματς άλλαξε ώρα, καθώς δεν λειτουργούν όλοι οι προβολείς του γηπέδου. Το σκέπαστρο ήταν καλυμμένο καθώς γίνονται εργασίες για την επιδιόρθωσή του.

Οι “Πράσινοι” παρατάχθηκαν” με 4-3-3 ενώ ο Αστέρας με 4-2-3-1

Ο Παναθηναϊκός, όπως συνηθίζει στα εντός έδρας ματς, μπήκε δυνατά στο ματς με στόχο να πετύχει γρήγορο γκολ και να διώξει το άγχος από τα πόδια του.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στο 5ο λεπτό προσπάθησε ν΄απειλήσει με τον Παλάσιος ο οποίος έκανε σέντρα σουτ με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο Αστέρας είχε την πρώτη του επίσεκψη στα αντίπαλα καρέ στο 10ο λεπτό με τον Σόνι που έκανε συρτό σουτ αλλά ο Μπρινιόλι μάζεψε εύκολα.

Στο 13 ο Παναθηναϊκός έχασε καλή ευκαιρία με τον Καρλίτος να σουτάρει αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα έσωσε την ομάδα του!

Το “Τριφύλλι” θα μπορούσε να έχει προηγηθεί πέντε λεπτά αργότερα όταν ο Παλάσιος έκανε το γύρισμα στην περιοχή με στόχο τον Αϊτόρ όμως ο Τσιφτσής πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και απομάκρυνε.

Ο Αστέρας μετά το καλό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Στο 19 ο Τιλίκα έπιασε σουτ ελάχιστα έξω από την περιοχή με τον Μπρινιόλι ωστόσο να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα να μαζέψει. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν όσο μπορούσαν με στόχο να πάρουν το προβάδισμα.

Στο 23΄ο Κώτσιρας έκανε καταπληκτική κούρσα από την δεξιά πλευρά την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Παλάσιος, αυτός σούταρε αναγκάζοντας τον Τσιφτσή να πετάξει τη μπάλα σε κόρνερ!

Ο Παλάσιος από τα δεξιά επιχειρεί σέντρα σουτ με τη μπάλα να περνάει άουτ. Ο ίδιος παίκτης δοκίμασε το πόδι του και στο 30΄μετά από πάσα του Αλεξανδρόπουλου αλλά αυτή τη φορά δεν μπόρεσε ν΄απειλήσει τον πορτιέρε του Αστέρα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 38΄. Ο Αϊτόρ βρέθηκε στην περιοχή έκανε φοβερό σουτ όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Τσιφτσή ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να σώσει το γκολ.

Η τελευταία καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήρθε στο 45, με τον Μουνάφο να πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή και να αναγκάζει τον Μπρινιόλι σ΄επέμβαση!

Στο 54, ο Αστέρας κέρδισε φάουλ από τ΄αριστερά τ΄οποίο εκτέλεσε ο Κρεσπί. Η εκτέλεση ήταν καλή όμως η μπάλα πέρασε απ΄όλους και κατέληξε άουτ, με την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς να χάνει καλή ευκαιρία για να προηγηθεί.

Στο 62΄ ο Αϊτόρ εκτέλεσε φάουλ με τον Σάντσες να παίρνει την κεφαλιά αλλά να μην μπορεί ν΄απειλήσει τον Τσιφτσή.

Στο 65, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πέρασε στο ματς τον Βιτάλ, βγάζοντας τον Αλεξανδρόπουλο αλλάζοντας το 4-3-3 σε 4-2-3-1.

Στο 70 υπήρξε διακοπή στο ματς καθώς οι φίλοι του Παναθηναϊκού πετούσαν χιονόμπαλες στο γήπεδο!

Στο 74 ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Μουνάφο αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα! Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα καθώς έκοψε την επίθεση του Παναθηναϊκού με το χέρι.

Ο Αστέρας στο 81 ο Σάντσες κέρδισε την μπάλα προσπάθησε να την καλύψει με το σώμα του, όμως ο Ριέρα έβαλε το πόδι του και την κέρδισε μέσα στην περιοχή και ο Σάντσες στην προσπάθεια του να την απομακρύνει τον βρήκε με το πόδι. Ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε τον VAR, έδειξε πέναλτι!

Στο 84΄ο Μπαράλες ήταν εύστοχος και έκανε το 0-1!

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας(46΄Σάντσες), Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ – Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος(65΄Βιτάλ), Μαουρίσιο – Παλάσιος(76΄Ιωαννίδης), Αϊτόρ, Καρλίτος

Αστέρας Τρίπολης (Μιλάν Ράσταβατς): Τσιφτσής – Καρμόνα, Χριστόπουλος, Ατιένθα, Τασουλής(73΄Άλβαρες) – Μουνάφο, Βαλιέντε – Τιλίκα(89΄ Ιγκλέσιας), Καπίγια(67΄Ριέρα), Κρεσπί – Σονί (73΄Μπαράλες)

Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Πολυχρόνης Κωσταράς, Λάζαρος Δημητριάδης

4ος Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης

Κίτρινες: Σόνι, Χουάνκαρ, Μουνάφο

Κόκκινη Μουνάφο

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το match center του Novasports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα