Παναιτωλικός – Ιωνικός 1-1: Δίκαιη μοιρασιά


Μία ακόμη αγωνιστική έμεινε χωρίς νίκη ο Ιωνικός που παραμένει καθηλωμένος στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Στο παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό, οι δύο ομάδες είχαν μοιρασμένη υπεροχή και το τελικό 1-1 κρίνεται απόλυτα δίκαιο.

Η ομάδα του Σπανού είχε για πρώτη φορά στην σύνθεση της τον Ούγκο Σόουζα, ενώ αντίθετα ο Γιάννης Αναστασίου στερήθηκε και πάλι των υπηρεσιών των Ντίας, Μπακάκη και Ανέστη.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο, χωρίς σκοπιμότητες, δημιουργώντας αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, από την θαυμάσια

μπαλιά του Άοσμαν στον Μάντζη, ο τελευταίος με ωραίο διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ το σκορ κάνοντας το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα, ο προωθημένος Σάκιτς επιχείρησε να πετύχει ένα ακόμη γκολ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 16΄ ο Παναιτωλικός «απάντησε» με τον Κολοβό που βρέθηκε σε θέση βολής στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, αλλά χωρίς επιτυχία και ένα λεπτό αργότερα από το καλό σουτ του Ντουάρτε μπλόκαρε την μπάλα ο Χουτεσιώτης.

Στο 28΄ σε μια κάθετη πάσα του Αποστολάκη στην μεγάλη περιοχή, ο Μύγας βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο Παπαπέτρου χωρίς δεύτερη σκέψη έδειξε το σημείο του πέναλτι. Μια απόφαση που δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα οι γηπεδούχοι που στην συνέχεια της φάσης ισοφαρίστηκαν από την εκτέλεση του Καρέλη (1-1).

Καλή προσπάθεια των γηπεδούχων στο 39΄ αλλά από το γύρισμα του Μύγα στον Μάντζη, ο Λάρσον πρόλαβε και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Η επανάληψη άρχισε με ένα απρόοπτο πρόβλημα για τον Δημήτρη Σπανό καθώς ο Ούγκο Σόουζα (έκανε ντεμπούτο με την φανέλα του Ιωνικού) ένιωσε ενοχλήσεις με συνέπεια να αντικατασταθεί από τον Κάνιας).

Παρ όλα αυτά τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, οι Νικαιώτες βρέθηκαν σε θέση βολής με τον Ελευθεριάδη που πέτυχε το γκολ, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ σαϊντ.

Η συνέχεια ανήκει στον Παναιτωλικό που όχι μόνο “πάτησε” καλύτερα στο γήπεδο, αλλά είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες να πετύσει το δεύτερο γκολ, χωρίς ωστόσο εππιτυχία.

Στο 59΄ ο Ντουάρτε σημάδαψε το δοκάρι του Χουτεσιώτη, στο 62΄ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων είπε “όχι” στο εξαιρετικό γυριστό σουτ του Καρέλη, ενώ δύο λεπτά αργότερα από την προσπάθεια του Μόρσέι, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Κι΄ ενώ Παναιτωλικός έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, στο 79΄ λίγο έλλειψε να βρεθεί πίθσω στο σκορ, όταν ο Σεμπά αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
Τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ήταν για την ομάδα του Αγρινίου με τον Σενγκέλια, αλλά από το σουτ που επιχείρησε μπροστά από τον Αντούνες, η μπάλα έφυγε άουτ.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Σάκιτς, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα (46΄ Κάνιας), Μύγας (86΄ Αντούνες), Φαντιγκά, Ρομαό, Λοβέρα, Άοσμαν (55΄ Μεντόσα), Ελευθεριάδης (56΄ Σεμπά), Μάντζης (86΄ Ιωαννίδης)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Στεργιάκης, Αποστολάκης, Κορνέλιους, Μλάντεν, Χουχούμης, Λάρσον, Μάρτενσον (76΄ Φλόρες), Κολόβος (83΄ Νταγκό), Μόρσεϊ (88΄Σενγκέλια), Ντουάρτε, Καρέλης (88΄ Ζοάο Πέδρο)

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
4ος: Βεργέτης (Αρκαδίας)
VAR: Περράκης (Αθηνών)
AVΑR:Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

Keywords
Τυχαία Θέματα