Χαρδαλιάς: Παίζουμε μπάλα και επίσημα!

Χαρδαλιάς: Παίζουμε μπάλα και επίσημα! alambosΠέμ, 11/05/2020 - 18:34

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επισημοποίησε πως οι πρώτες κατηγορίες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ (Super League και Basket League) θα συνεχίσουν να διεξάγουν τους αγώνες τους και κατά τη διάρκεια του lockdown

Εννοείται πως κανονικά θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού

στο Champions League, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο Europa League, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, αλλά και οι αγώνες της ΑΕΚ στο Basketball Champions League και του Προμηθέα στο Eurocup.

Άλλωστε από τον Ιούλιο που η Superleague επανενεργοποιήθηκε όλα τα πρωτόκολλα και τα συνεχή τεστ από τις ομάδες έχουν ελαχιστοποιήσει τα κρούσματα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στο μπάσκετ αλλά και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συμμετέχουν οι ελληνικές ομάδες ή η Εθνική ομάδα η οποία θα δώσει κανονικά τα παιχνίδια της για το Nations League.

Άλλωστε οι εντός Ελλάδος μετακινήσεις των ομάδων αποτελούν "επαγγελματικό λόγο" για τον οποίο γενικότερα επιτρέπονται οι μετακινήσεις κατόπιν βεβαίωσης του εργοδότη ή ύπαρξης ανάγκης. 

Σε ότι έχει  να κάνει με τα υπόλοιπα αθλήματα, θα επιτρέπεται η άθληση σε ανοιχτούς χώρους μόνο μέχρι τρία άτομα μαζί με τον προπονητή. Επιτρέπονται επίσης οι χρήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων και οι προπονήσεις αθλητών που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς ή τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021 εφόσον τηρείται πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο. 

Τί γίνεται με το βόλεϊ και τις υπόλοιπες επαγγελματικές κατηγορίες 

Δυστυχώς καμία άλλη κατηγορία κανενός αθλήματος δε θα διεξάγει αγώνες τις προσεχείς τρεις εβδομάδες καθώς δεν είναι δυνατόν να κάνουν δύο μοριακά τεστ την εβδομάδα οι ομάδες που τις απαρτίζουν, κάτι που σημαίνει ότι δε μπορούν να υπάρχουν και οι απαραίτητες προφυλάξεις. Αυτό ισχύει για την Volleyleague, την Α1 πόλο, την Superleague 2 αλλά και όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα όλων των σπορ.

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ - Basket League - ΜΠΑΣΚΕΤ Off Off alambos Off Off ΕΛΛΑΔΑ Διά στόματος Νίκου Χαρδαλιά επισημοποιήθηκε πως θα συνεχίσουν και στο lockdown η Superleague, η Basketleague αλλά και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, Champions League, Europa League, Euroleague, Basketball Champions League και Eurocup. Τί ισχύει στον αθλητισμό γενικότερα. Article publish on Πέμ, 11/05/2020 - 18:34 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα