Ούτε Ολυμπιακός, ούτε Εθνικός! Αυτή ήταν η πρώτη πρωταθλήτρια ομάδα του Πειραιά! (pics)

Ούτε Ολυμπιακός, ούτε Εθνικός! Αυτή ήταν η πρώτη πρωταθλήτρια ομάδα του Πειραιά! (pics)ntzouaniΣάβ, 04/03/2021 - 21:30

 

Αρκετά χρόνια πριν την ίδρυση του Ολυμπιακού και του Εθνικού, μια ομάδα ήταν η... υπερδύναμη του πειραϊκού ποδοσφαίρου! Το όνομα της: Πειραϊκός Σύνδεσμος! 

Ένα από τα αρχαιότερα και ιστορικότερα σωματεία της Ελλάδας (ιδρύθηκε το 1894), το οποίο έγινε γνωστότερο στο ελληνικό φίλαθλο κοινό

- κυρίως - για την παρουσία του στο χώρο του μπάσκετ, ήταν... φόβητρο στις αρχές του 20ου αιώνα και στο ποδόσφαιρο!

Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος αναδείχθηκε Κυπελλούχος στο τουρνουά, το οποίο διεξήχθη το 1909 από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Αθλητικών Γυμναστικών Σωματείων (ο σημερινός ΣΕΓΑΣ) και το 1923 κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα! 

Αρχικά ο Πειραϊκός Σύνδεσμος αντιμετώπισε τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Αθηναϊκό και με 1 νίκη και 1 ήττα προκρίθηκε στην τελική φάση. Όλοι οι αγώνες έγιναν στο Ποδηλατοδρόμιο και ο Πειραϊκός εντυπωσίασε σε αυτά τα παιχνίδια, καθώς πήρε την πρώτη θέση με τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις απέναντι στον Πανιώνιο, τον Απόλλωνα Σμύρνης, τον Παναθηναϊκό και την Πειραϊκή Ένωση. 

Η "μάχη" για τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας δόθηκε στις 12 Αυγούστου 1923 στη Θεσσαλονίκη (στο γήπεδο του Ηρακλή), απέναντι στον πρωταθλητή Μακεδονίας και Θράκης, Άρη. 

Η ομάδα του Πειραϊκού κέρδισε με 3-1 τους "κίτρινους" και κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της! 

Η σύνθεση του Πειραϊκού Συνδέσμου:

Τερματοφύλακες: Ν. Βλάσσης και Γ. Καραμούζης

Οπισθοφύλακες: Γ. Χαλκιόπουλος, Χρήστος Πέππας και Φίλιππος Κουράντης

Μεσοφύλακες: Ν. Γαβαλάς, Νίκος Πανόπουλος, Γ. Αλεκάκης (ενδεχομένως και ο Ν. Πάγκαλος)

Εμπροσθοφύλακες: Ε. Μωραΐτης, τρεις αδελφοί Ανδριανόπουλοι Γιάννης, Γιώργος, Βασίλης και Γιώργος Χατζηανδρέου (αρχηγός). 

* Στο τελικό παιχνίδι με τον Άρη, ο Κεχαγιάς του Απόλλωνα και ο Ντίνος Ανδριανόπουλος της Πειραϊκής Ενώσεως ενίσχυσαν την προσπάθεια του Πειραϊκού Συνδέσμου. 
 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Off Off ntzouani Off Off Πειραϊκός ΕΛΛΑΔΑ Αρκετά χρόνια πριν την ίδρυση του Ολυμπιακού και του Εθνικού, μια ομάδα ήταν η... υπερδύναμη του πειραϊκού ποδοσφαίρου! Το όνομα της: Πειραϊκός Σύνδεσμος! 

Article publish on Σάβ, 04/03/2021 - 21:30 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα