Ουνιόν Β. – Λεβερκούζεν 0-1: Πέρασε δίχως “φρένα” και από το Βερολίνο

Ένα ακόμη παιχνίδι στο οποίο η Μπάγερ Λεβερκούζεν επέβαλε το παιχνίδι και στο τέλος πήρε τη νίκη ήταν αυ΄το απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έφτασε τα 28 παιχνίδι αήττητη, επικρατώντας των γηπεδούχων με 1-0, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που είχε η Μπάγερν Μονάχου 2013-14 από το και η Ντόρτμουντ από το 2011-12.

Μπορεί η νίκη να ήρθε για τον “τρένο” του Ισπανού τεχνικού αλλά δεν ήρθε εύκολα, καθώς οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα με την εξαιρετική τους άμυνα και τον σπουδαίο κάτω από τα δοκάρια Ρούνοφ.

Αρκετές ευκαιρίες για γκολ

για την Λεβερκούζεν, με κύριους εκφραστές τους Ιγκλέσιας και Γκριμάλντο, όμως ο Δανός τερματοφύλακας ήταν σε ετοιμότητα.

Όλα έγιναν στον επιπλέον χρόνο του πρώτου μέρους όταν ο Γκόζενς, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ από τον Τέλα, του έκανε ένα αχρείαστο και σκληρό μαρκάρισμα βλέποντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, κόκκινη, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Όμως η… καταστροφή δεν είχε τελειώσει για την Ουνιόν, καθώς από το φάουλ, η μπάλα έμεινε στην περιοχή, έγινε ένα σουτ από τον Βιρτς η μπάλα πήγε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κοσούνου την έσπρωξε από κοντά στα δίχτυα. Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του καθώς η μπάλα πριν πάει στον σκόρερ είχε ακουμπήσει στον Αντλί που ήταν οφσάιντ. Αλλά δεν τα είχαμε δει όλα στην φάση αυτή, καθώς οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για χέρι πριν το δοκάρι και με την χρήση του VAR όντως η μπάλα είχε πάει στο δοκάρι από το χέρι του Τρίμελ και ο διαιτητής “έσβησε” το οφσάιντ κι έδωσε πέναλτι καθώς είχε προηγηθεί ως παράβαση. Την εκτέλεση ενέλαβε ο Βιρτς ανοίγοντας το σκορ για την Λεβερκούζεν.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Αλόνσο συνέχισε να έχει την μπάλα στα πόδια της, να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι και να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ, χωρίς όμως την πολύ μεγάλη φάση, εκτός εκείνης του 59ου λεπτού όταν ο Αντλί νικήθηκε από τον Ρούνοφ. Η Ουνιόν προσπάθησε πάρα πολύ και αμυντικά και επιθετικά, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως αυτό το οποίο μπρούσε να κάνει ήταν να κρατήσει το σκορ στα επίπεδα του 1-0.

Keywords
Τυχαία Θέματα