Ουκρανία: Οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν πυρηνικό σταθμό- Εκλεισαν τον δρόμο εργαζόμενοι και κάτοικοι

“Δεν θα αφήσουμε τους Ρώσους να κάνουν ούτε ένα βήμα στην πόλη μας”, δηλώνει ο δήμαρχος της νοτιοανατολικής πόλης Ενερχοντάρ στην Ουκρανία, Νμίτρο Ορλόφ, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις κατευθύνονται στην περιοχή, στην οποία βρίσκεται ο Πυρηνικός Σταθμός Ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια.

Είχε προηγηθεί η προειδοποίηση του Αντόν Χεραστσένκο, συμβούλου του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, για πιθανή ρωσική επίθεση σε πυρηνικό σταθμό.

“Κανείς δεν πρόκειται να παραδώσει την πόλη”

“Μεταφέραμε (σ.σ στους Ρώσους) τη θέση της πόλης μας και των κατοίκων της ότι το ZNPP (ο πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής

της Ζαπορίζια) βρίσκεται υπό αξιόπιστη προστασία, ότι οι εργαζόμενοί του και οι κάτοικοι του Ενερχοντάρ βρίσκονται υπό ουκρανική σημαία. Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες λειτουργούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κανείς δεν πρόκειται να παραδώσει την πόλη. Οι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι”, πρόσθεσε ο Ορλόφ.

Εκατοντάδες πολίτες και εργαζόμενοι έχουν κλείσει τον δρόμο με απορριμματοφόρα και άλλα βαριά οχήματα και περιμένουν να συγκρουστούν με τις ρωσικές δυνάμεις εάν επιχειρήσουν να μπουν στην πόλη και να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό.

Να σημειωθεί ότι ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια στο Ενερχοντάρ της Ουκρανίας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους πυρηνικούς σταθμούς στην Ευρώπη και μεταξύ των 10 κορυφαίων μεγαλύτερων στον κόσμο.

Στην περιοχή της Ζαπορίζια κατευθύνονται οι Έλληνες ομογενείς και δημοσιογράφοι που αναχώρησαν το μεσημέρι από το κτίριο στο οποίο φιλοξενείτο τις τελευταίες ημέρες το ελληνικό προξενείο της Μαριούπολης.

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα