Ουδείς μονιμότερος του… Γιώργου Παράσχου!

Ο Γιώργος Παράσχος ετοιμάζεται να οδηγήσει για πρώτη φορά τον Αστέρα Τρίπολης σε επίσημο ματς κόντρα στην ΑΕΛ, το προσεχές Σάββατο. Παράλληλα θα είναι η 15η (!) φορά στην καριέρα του, που αναλαμβάνει… ακυβέρνητο καράβι μεσούσης της σεζόν. Πάμε να θυμηθούμε τι κατάφερε στις πρεμιέρες του!

Άρης 1998-1999

Στις 14 Δεκεμβρίου του 1998 ο 46χρονος Γιώργος Παράσχος ανέλαβε τις τύχες του Άρη, μετά την απομάκρυνση του Γιώργου Φοιρού. Μια εβδομάδα μετά οδήγησε τους κίτρινους σε εκτός έδρας νίκη επί της Βέροιας 1-0 με σκόρερ τον Άγγελο
Χαριστέρα. Ο Παράσχος μέτρησε επτά νίκες και έξι ήττες και απολήθηκε στις 21 Απριλίου, για να πάρει τη θέση του ο Αλκέτας Παναγούλιας.

Καβάλα 1999-2000

Ο Γιώργος Παράσχος μετρούσε ήδη δύο σπουδαίες σεζόν (1995-1997) με την Καβάλα και επέστρεψε ως… μεσσίας την 1η Δεκεμβρίου του 1999, στη θέση του Βαγγέλη Βλάχου. Λίγες μέρες μετά αντιμετώπισε την Προοδευτική στον Κορυδαλλό, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1. Σκόρερ για την Καβάλα ο Πις, ενώ για την “Προο” ισοφάρισε ο Γιάννης Αγγελόπουλος με μοναδικό του γκολ στην κορυφαία κατηγορία! Ο Παράσχος μέτρησε επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και 14 ήττες και η ομάδα του σώθηκε για δύο βαθμούς διαφορά από την Προοδευτική!

Πανηλειακός 2000-2001

Το πρότζεκ Πανηλειακός εκείνης της σεζόν ήταν μάλλον “καμένο χαρτί”, καθώς η ομάδα υποβιβάστηκε αλλάζοντας έξι προπονητές! Ένας απ’ αυτούς ήταν ο Παράσχος, ο οποίος στο πρώτο ματς πήρε ισοπαλία 2-2 στην έδρα του ΟΦΗ. Μάλιστα μέχρι το 79ο λεπτό η ομάδα της Ηλείας είχε προβάδισμα 2-0 με γκολ των Γιαννακίδη και Μάντρα. Ωστόσο με γκολ των Διγκόζη (79’) και Μπεκιάι (90’) ο ΟΦΗ έσωσε τον βαθμό. Ο Παράσχος πήρε τη θέση του Σέρβου Ζλάτκο Κρμπότιτς για να παραιτηθεί στις 5 Απριλίου και να πάρει ο Κώστας Πολυχρονίου τη θέση του. Συνολικά πέρασαν από το τιμόνι του Πανηλειακού, Κατσαβάκης, Τσιώλης, Κρμπότιτς, Παράσχος, Ράπτης, Πολυχρονίου και Παπαχρήστου.

Ακράτητος 2001-2002

Το θλιβερό νέο του αιφνίδιου θανάτου του Γιάννη Παθιακάκη έπεσε σαν κεραυνός στο ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά στην ομάδα που προπονούσε, τον Ακράτητο. Ο 48χρονος τότε τεχνικός είχε αναλάβει στις 3 Φεβρουαρίου τον Ακράτητο, όμως άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια προπόνησης, στις 8 του ίδιου μήνα! Ο Γιώργος Παράσχος ανέλαβε να βγάλει σε πέρας τη σεζόν και στις 16 Φεβρουαρίου αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό για να γνωρίσει την ήττα 1-0, με σκόρερ τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Στην τότε Α’ Εθνική των 14 ομάδων, ο Ακράτητος κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία!

ΠΑΟΚ 2006-2007

Η μεγάλη ευκαιρία της καριέρας του Γιώργου Παράσχου ήρθε τον Ιανουάριο του 2007! Τότε ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε την 19η αγωνιστική τις τύχες του ΠΑΟΚ, στη θέση του Μομτσίλο Βούκοτιτς. Στο πρώτο παιχνίδι ο Εργοτέλης κατάφερε να κρατήσει το μεταξύ τους 0-0 στην Κρήτη. Ο Παράσχος μέτρησε έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, κερδίζοντας μάλιστα στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Άρη.

ΟΦΗ 2007-2008

Ο ΟΦΗ κάλεσε τον άνθρωπο για τις δύσκολες δουλειές την ένατη αγωνιστική της σεζόν 2007-2008. Ο Μάοθερ Ράινερ είχε μόλις απομακρυνθεί και ο Γιώργος Παράσχος οδήγησε τον ΟΦΗ στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ του Ριβάλντο στις 25 Νοεμβρίου 2007, για να γνωρίσει την ήττα 4-0. Ο ΟΦΗ εκείνη τη σεζόν σώθηκε με διαφορά τριών πόντων από τον Ατρόμητο.

Ξάνθη 2008-2009

Η Ξάνθη ξεκίνησε με απόλυση προπονητή στην προετοιμασία, απομακρύνοντας τον Γιάννη Ματζουράκη, πριν την πρώτη αγωνιστική. Ο Παράσχος συμφώνησε πριν την τρίτη και ανέλαβε για να πάρει το διπλό κόντρα στην ΑΕΛ με σκόρερ τον Βίκτορ Αγκάλι. Μέτρησε πέντε νίκες, έντεκα ισοπαλίες και έξι ήττες για να απολυθεί την 1η Μαρτίου.

Πανιώνιος 2009-2010

Ο Εμίλιο Φερέιρα δεν κατάφερε να επιβάλλει τη φιλοσοφία του στον Πανιώνιο και οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν τον Φεβρουάριο του 2010. Ο Παράσχος ανέλαβε την ομάδα και στο πρώτο ματς οι κυανέρυθροι γνώρισαν ήττα 1-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Το πηλίκο του Έλληνα κόουτς μέτρησε τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες με τον Πανιώνιο να τερματίζει ένατος.

Ξάνθη 2010-2011

Το μέτριο ξεκίνημα της Ξάνθης τη σεζόν 2010-2011 με δύο ισοπαλίες και μια ήττα, οδήγησε τη διοίκηση της ομάδας σε αναζήτηση νέου τεχνικού, στη θέση του Νίκου Κεχαγιά. Ο Παράσχος πήρε τη θέση του και στις 26 Σεπτεμβρίου 2010 οδήγησε την Ξάνθη σε μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ 1-0, με σκόρερ τον Μάουρο Πόι. Κάθισε στον πάγκο της ομάδας για έξι παιχνίδια, έχοντας μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, πριν παραδώσει στον Νίκο Παπαδόπουλο. Απομακρύνθηκε παρά το πολύ δύσκολο πρόγραμμα με τρια συνεχόμενα ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Πανιώνιος 2010-2011

Το πέρασμα «αστραπή» από τον πάγκο του Πανιωνίου τη σεζόν 2010-2011 αποτελεί αρχειακό ευτράπελο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πήρε τη θέση του Μίκαελ Στόρε στις 8 Νοεμβρίου και στις 15 παραιτήθηκε, μετά την ήττα 1-0 από τον Ατρόμητο στη Νέα Σμύρνη. Τον αντικατέστησε ο Τάκης Λεμονής.

Ηρακλής 2010-2011

Την ίδια σεζόν ο πάντα έτοιμος Γιώργος Παράσχος ανέλαβε τον Ηρακλή την 21η αγωνιστική. Ήταν 5 Φεβρουαρίου όταν ο Πανσερραϊκός υποδέχτηκε τον «γηραιό» με τη νέα ομάδα του Παράσχου να παίρνει τη νίκη 2-1. Ήταν ο τρίτος κατά σειρά προπονητής του Ηρακλή μετά τους Μπουμπένκο και Ουζουνίδη. Ο Ηρακλής σώθηκε βαθμολογικά, αλλά υποβιβάστηκε στη Δ’ Εθνική με τρεις διαδοχικούς υποβιβασμούς, μετά από κατάθεση πλαστής ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας. Ο Παράσχος στο αγωνιστικό κομμάτι είχε δύο νίκες, έξι ισοπαλίες και δύο ήττες.

Ατρόμητος 2012-2013

Ο Ατρόμητος παιρνούσε κρίση στο φινάλε της σεζόν 2012-2013 και αναζητούσε προπονητή μετά τους Μπάγεβιτς και Αναστόπουλο για να παραμείνει στα ψηλά της βαθμολογίας. Οι τέσσερις συνεχόμενες αγωνιστικές με τρεις ήττες και μία ισοπαλία έδειξαν την πόρτα της εξόδου στον Αναστόπουλο και ο Παράσχος σήκωσε μανίκια για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στις 14 Απριλίου. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 2-2, με τον ΟΦΗ να ισοφαρίζει με γκολ στο 84’ και 88’ από τους Παπάζογλου και Σαρ. Ο Ατρόμητος είχε προηγηθεί 2-0 με γκολ του Ουντόντζι (8’, 72’).

Πλατανιάς 2014-2015

Ο Γιάννης Χριστόπουλος μετά από ένα διάστημα εννέα αγωνιστικών με μία νίκη και τρεις ισοπαλίες απομακρύνθηκε από τον Πλατανιά στις 9 Μαρτίου 2015. Μετά από ένα υπηρεσιακό πέρασμα από τον Γιάννη Θωμαϊδη, ο Γιώργος Παράσχος ανέλαβε πριν το ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς. Η ομάδα του γνώρισε ήττα 1-0, όμως ο Πλατανιάς σώθηκε στο φινάλε άνετα με 44 βαθμούς στο πρωτάθλημα, απ’ το οποίο αποχώρησαν ΟΦΗ και Νίκη Βόλου. Ήταν παράλληλα η αρχή της συνεργασίας Πλατανιά και Παράσχου μέχρι τον Οκτώβριο του 2017!

Απόλλων 2017-2018

Ο Απόλλωνας αναζητούσε την περασμένη σεζόν ακόμα ένα ηλεκτροσόκ μετά την απομάκρυνση του Απόστολου Μάντζιου και η διοίκηση αποφάσισε να διώξει και τον Ζόραν Βούλιτς, ενάμιση μήνα μετά την πρόσληψη του. Ο Κροάτης μέτρησε δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες πριν δώσει τη θέση του στον Παράσχο. Ο Έλληνας προπονητής ξεκίνησε την πορεία του με λευκή ισοπαλία με τη μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ στις 16 Δεκεμβρίου 2017. Μετά από τέσσερις νίκες, έξι ισοπαλίες και έξι ήττες, ο Απόλλωνας τερμάτισε στην 14η θέση με διαφορά επτά πόντων από τον ΑΟΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα