Όταν ένας Βραζιλιάνος κι ένας Δανός αναδεικνύουν το «φιλότιμο»!

Μπορεί να μην έπαιξαν πολλά χρόνια ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και να μη λάτρεψαν τη φανέλα με το τριφύλλι όπως άλλοι ξένοι άσοι στο ένδοξο πράσινο παρελθόν.

Μπορεί να μη δέθηκαν με τους φιλάθλους της ομάδας και να μην «έχτισαν» την καριέρα τους μέσω του Παναθηναϊκού.

Παρ΄ όλα αυτά έδειξαν να έχουν αντιληφθεί ακόμα περισσότερο κι από ορισμένους Έλληνες συναδέλφους τους ότι υπάρχει και φιλότιμο!

Μια λέξη που την
συναντάμε παγκοσμίως μόνο στο ελληνικό λεξικό.

Ο Ροντρίγκο Μολέδο κι ο Ράσμους Τελάντερ μπορεί να μην ξέρουν καν τι σημαίνει. Αλλά με τις κινήσεις τους – μέσω των νομίμων εκπροσώπων τους – φανέρωσαν το ήθος και τον χαρακτήρα τους.

Ο Βραζιλιάνος ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να κάνει προσφυγή σε βάρος της ομάδας για τα οφειλόμενα και πως αν φύγει τον Ιανουάριο, θα επιδιώξει να φέρει και κάποιο χρηματικό ποσό στην ΠΑΕ για να της δώσει ανάσα κι όχι να την κάνει με… ελαφρά πηδηματάκια ως ελεύθερος, όπως εύκολα θα μπορούσε.

Κι ο Δανός, μπορεί ως Σκανδιναβός να θεωρείται ο απόλυτος επαγγελματίας, αλλά έκανε για λίγο πίσω στις νόμιμες απαιτήσεις του και αφαίρεσε έστω και προσωρινά από το τριφύλλι την θηλιά της αφαίρεσης των βαθμών.

Φυσικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να δει τις δεσμεύσεις από την συμφωνία των διακανονισμών να τηρούνται. Γιατί τη μία υπομένει, την άλλη περιμένει, την τρίτη κάνει πίσω, ε, κάποια στιγμή τα γεγονότα θα αγγίξουν τα όριά του.

Όπως είναι πιθανό να συμβεί και με άλλους πρώην συμπαίκτες του στο Κορωπί.

Το φιλότιμο λοιπόν, έκανε την εμφάνισή του στον Παναθηναϊκό μέσω… Μολέδο και Τελάντερ.

Τώρα μένει το φιλότιμο να αγγίξει και τον Γιάννη Αλαφούζο ώστε να διευκολύνει με ένα σεβαστό ποσό την… δική του εταιρεία για να πληρωθούν έναντι των συμβολαίων τους οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Διότι το να διαβάζουν τα μέλη της πράσινης οικογένειας ότι το όποιο ποσό που θα δοθεί από τον ιδιοκτήτη, ίσως δοθεί ως
«δάνειο» που θα ξεπληρωθεί μελλοντικά, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί.

Ναι, ελληνική λέξη είναι το «φιλότιμο», αλλά μέχρι στιγμής το έδειξαν ένας Βραζιλιάνος κι ένας Δανός!
Keywords
Τυχαία Θέματα