Ομόνοια-ΠΑΟΚ: Άδοξο τέλος ...

Ομόνοια-ΠΑΟΚ: Άδοξο τέλος ... kmpotsΠέμ, 12/03/2020 - 23:53 Παρά την κρισιμότητα του αγώνα και με τους γονείς του αδικοχαμένου Νάσου στις κερκίδες του «ΓΣΠ» προσκεκλημένοι των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, ο «Δικέφαλος» εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, ηττήθηκε 2-1 (9’ Κακουλής, 84’ πεν. Γκόμεζ-39’ Τζόλης) από την Ομόνοια και σε συνάρτηση με τη νίκη της Αϊντχόφεν στη Γρανάδα, απώλεσε κάθε ελπίδα πρόκρισης στην επόμενη φάση. 

Τα πλάνα των προπονητών

Στους τελευταίους δύο αγώνες ο Πάμπλο Γκαρσία έχει

δείξει μια ξεκάθαρη προτίμηση στο 4-3-3, κάτι που επιβεβαίωσε και στην αποψινή αναμέτρηση. Με τον Ντόουγκλας τιμωρημένο, τον Γιαννούλη υγιή αλλά όχι απολύτως έτοιμο και τους Ρέι, Βιεϊρίνια, Νίλσεν-Περέιρα, Ζαμπά εκτός ευρωπαϊκής λίστας, ο Ουρουγουανός προχώρησε σ’ ένα φρεσκάρισμα του αρχικού σχήματος σε σχέση με το αντίστοιχο της Λαμίας, μ’ εξαίρεση τους Ουαγγέ, Ελ Καντουρί, Τζόλη, Σφιντέρσκι. Σ’ ότι αφορά τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, εκεί προτιμήθηκε ο Ροντρίγκο, όπως είχε συμβεί και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στη Ριζούπολη, κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. 

Ο Χένινγκ Μπεργκ ανακάτεψε σημαντικά την ... τράπουλα περνώντας πέντε νέα πρόσωπα σε σχέση με το αρχικό σχήμα του αγώνα στη Γρανάδα. Κούσουλος, Κίκο, Λοϊζου, Βίτορ Γκόμεζ και Σενέ πήραν θέση στο 5-4-1, σε μα ομάδα με παραδοσιακά αμυντικές καταβολές αλλά και δυνατότητες γι’ άμεσες αλλαγές στο στιλ της προκειμένου να προσαρμοστεί στις ανάγκες του αγώνα. Κάτι που σήμαινε πως ανά πάσα στιγμή με τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν μπορούσε να μείνει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς ενισχύντας σημαντικά τη μεσοεπιθετική γραμμή είτε για να κρατήσει – ακόμη πιο – μακριά τον αντίπαλό της είτε για ν’ απειλήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις. 

Μπήκε χαλαρός, το «πλήρωσε» κι έτρεχε ... 

Για πρώτη φορά από τη μέρα που την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Πάμπλο Γκαρσία ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς με μια σχετική νωθρότητα. Την ίδια στιγμή, οι γηπεδούχοι φάνηκαν πολύ καλά διαβασμένοι «χτυπώντας» στο δεξί άκρο της άμυνας, με συνεργασίες που άφηναν τον Ουαγγέ ψηλά κι έβγαζαν παίκτη στο ένας εναντίον ενός με τον Βαρέλα. Μόλις στο 2’ κατάφεραν να κερδίσουν κόρνερ μ’ αυτήν την πρακτική και στην εκτέλεσή του ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς έκανε άστοχη έξοδο, με τον Χούντοτσαν στο δεύτερο δοκάρι σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων. 

Οι ... προειδοποιήσεις συνεχίστηκαν, με τον Λοϊζου να βγαίνει από δεξιά και τον Ελ Καντουρί να κόβει την τελευταία στιγμή. Οι ποδοσφαριστές του «Δικεφάλου» δεν πατούσαν καλά κι αυτό φάνηκε γοργά. Μόλις στο 9’ ο Σενέ, δοκίμασε το σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε ο Σέρβος πορτιέρε απέκρουσε αλλά δεν μπλόκαρε και στην επαναφορά ο Κακουλής εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Βαρέλα για ν’ ανοίξει το σκορ. 

Η ψυχρολουσία ήταν γεγονός για τον «Δικέφαλο» που έψαξε άμεσα αντίδραση αλλά η σέντρα του Ζίβκοβιτς ήταν ψηλά για τον Ελ Καντουρί. Στο 13’ και πάλι το ίδιο τρικ από την κυπριακή ομάδα με τον Κακουλή να βγαίνει κόντρα στον Βαρέλα, τους δύο να διεκδικούν την μπάλα, τον Κύπριο επιθετικό να πέφτει στο έδαφος, χωρίς κάτι αντικανονικό σύμφωνα με τον διαιτητή αλλά ο σκόρερ της αναμέτρησης αποκόμισε πρόβλημα που τον υποχρέωσε σε αναγκαστική αλλαγή δίνοντας τη θέση του στον Σέχου. 

Από εκείνο το σημείο ο 43χρονος Ουρουγουανός τεχνικός έδωσε εντολή ν’ αλλάξουν πλευρές ο Βαρέλα με τον Κρέσπο για να είναι ο πλέον ταχύς Ισπανός από εκεί που εκδηλώνονταν οι περισσότερες επιθέσεις. Αργά αλλά σταθερά ο ΠΑΟΚ ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν και στο 22’ απείλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά με διαγώνιο σουτ του Ζίβκοβιτς που πέρασε μόλις άουτ! Στο 25’ μέσα από ωραία συνεργασία ο Ροντρίγκο έπιασε το δυνατό μακρινό σουτ και την μπάλα να περνάει ψηλά. 

Ωστόσο η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 34΄με την κεφαλιά του Κρέσπο να σταματάει στην οριζόντια δοκό αλλά πέντε λεπτά μετά μέσα από μια εκλπηκτική προσπάθεια των ποδοσφαριστών του ΠΑΟΚ, ο Τζόλης βρέθηκε σε θέση βολής και δε λάθεψε για το 1-1! Κι ένα λεπτό μετά ο διαιτητής αγνόησε μαρκάρισμα του Λούφτνερ στον Σφιντέρσκι εντός περιοχής! Στο 44’ όμως μια νέα κακή συνεννόηση της άμυνας παρ’ ολίγο να κοστίσει, έδιωξε ο Κρέσπο την τελευταία στιγμή. 

Προσπάθησε ν’ αλλάξει αλλά ... 

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Πάμπλο Γκαρσία θέλησε να διαφοροποιήσει τα πράγματα, δίνοντας μια πιο επιθετική διάθεση στην ομάδα του, με την είσοδο των Γιαννούλη-Μουργκ αντί των Ουαγγέ-Σβαμπ αντίστοιχα. Ναι μεν ο ΠΑΟΚ έβγαλε μια περισσότερη φρεσκάδα, μια διάθεση να διατηρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων κλείνοντας τον αντίπαλο στην εστία του αλλά μέχρι εκεί. 

Κι όμως στο 47’ ο Ελ Καντουρί φλέρταρε με την ολική ανατροπή, όταν σ’ εκτέλεση κόρνερ του Αντρ. Ζίβκοβιτς ο Βελγομαροκινός με κάθετη κίνηση στο δεύτερο δοκάρι ανενόχλητος έστειλε την μπάλα άουτ! Οι γηπεδούχοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και υπενθύμισαν την επικινδυνότητα τους στο 50’ όταν από ένα – ακόμη – λάθος της άμυνας ο Σενέ βγήκε τετ α τετ, νικήθηκε σε πρώτο χρόνο από τον Ζίβκοβιτς και στην επαναφορά ο Τζιωνής τράνταξε τη δεξιά δοκό της εστίας του Σέρβου πορτιέρε! Δύο λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για νέο μαρκάρισμα εντός περιοχής αυτήν τη φορά στον Τζόλη. 

Πέντε λεπτά μετά ο Μουργκ δοκίμασε την ετοιμότητα του Φαμπιάνο με συρτό σουτ που ναι μεν απέκρουσε αλλά δεν μπλόκαρε, την ίδια στιγμή όμως ο Σφιντέρσκι που ήταν σε απόσταση αναπνοής δεν αξιοποίησε τη φάση. Βλέποντας την κυριαρχία του αντιπάλου ο Χένινγκ Μπεργκ πέρασε στο 59’ τρία νέα πρόσωπα, τους Ντούρις, Γκόμεζ, Λέτζιακς. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο με ενδεικτικό στοιχείο πως η κατοχή στο 73’ έφτασε στο 77%! Άλλη μια καλή στιγμή στο 77’ με τον Τζόλη να χάνει την ευκαιρία να εκτελέσει από κοντινή απόσταση και στη συνέχεια ο Βαρέλα με σουτ να στέλνει την μπάλα ψηλά. Δύο λεπτά μετά ο Βαρέλα έδωσε τη θέση του στον Μπίσεσβαρ καθώς ο Γκαρσία αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα. 

Κι ενώ ο «Δικέφαλος» βρισκόταν μόνιμα στην επίθεση πιέζοντας για το νικητήριο γκολ όλα γύρισαν ανάποδα στο 83’, όταν ο Ελ Καντουρί υπέπεσε σε λάθος, προσπάθησε να το διορθώσει κι υπέπεσε σε πέναλτι ανατρέποντας τον Λοϊζου εντός περιοχής. Ένα λεπτό μετά ο Γκόμεζ ανέλαβε την εκτέλεση γράφοντας τους τίτλους τέλους, ένδοξους για τους Κύπριους που πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στον ομίλο, άδοξους για τον ΠΑΟΚ που είχε ελπίδες αλλά τις άφησε να περάσουν ανεκμετάλλευτες. 

Διαιτητής

Κρεγκ Πόουσον (Αγγλία)

Βοηθοί

Λι Μπετς (Αγγλία)

Ιαν Χούσιν (Αγγλία)

Τέταρτος

Άντριου Μάντλεϊ (Αγγλία)

 

Οι συνθέσεις:

Ομόνοια (Χ. Μπεργκ) (5-4-1): Φαμπιάνο, Κούσουλος (σ.σ. αρχηγός) (59’ Γκόμεζ), Χούντοτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Κίκο (59’ Λέτζιακς), Λοϊζου, Τζιωνής, Βίτορ Γκόμεζ, Κακουλής (21’ Σέχου), Σενέ (59’ Ντούρις).

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία)(4-3-3): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ουαγγέ (46’ Γιαννούλης), Βαρέλα, Κρέσπο (σ.σ. αρχηγός), Ροντρίγκο, Σβαμπ (46’ Μουργκ), Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι.

 

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Ομόνοια-ΠΑΟΚ 2-1

Γρανάδα-Αϊντχόφεν 0-1

 

Η βαθμολογία

1. Γρανάδα 10

2. Αϊντχόφεν 9

3. ΠΑΟΚ 5

4. Ομόνοια 4

Η επόμενη αγωνιστική (σ.σ. 6η και τελευταία, 10 Δεκεμβρίου)

ΠΑΟΚ-Γρανάδα

Αϊντχόφεν-Ομόνοια

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Europa League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Omonia Nicosia - Ποδόσφαιρο ΠΑΟΚ - Ποδόσφαιρο Off Off Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #UEFA #EuropaLeague #group_stage #MD5 #OMOPAOK Omonia Nicosia ΔΙΕΘΝΕΙΣ Η ... κακή μέρα φάνηκε από νωρίς για τον "Δικέφαλο", που βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 9', ισοφάρισε στο 39' αλλά δεν κατάφερε ν' αξιοποιήσει την υπεροχή του στο υπόλοιπο του ματς. Επιπλέον με πέναλτι του Γκόμεζ στο 84' ηττήθηκε 2-1 κι αποχαιρέτισε την προοπτική πρόκρισης Article publish on Πέμ, 12/03/2020 - 23:53 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα