Ολυμπιακός-Βόλος 2-1: Λύτρωση στο 91′ με γκολάρα Βαλμπουενά (pics, vids)

Δραματικό φινάλε με νικητή τον Ολυμπιακό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης“, όπου επικράτησε 2-1 του Βόλου με τα τρία γκολ να μπαίνουν από το 85′ μέχρι το 91ο λεπτό για να πάει ξανά η ομάδα του στο +6 από την ΑΕΚ.

Χαμένο πέναλτι για τους φιλοξενούμενους στο 10′ με τον Φαν Βεέρτ, εύστοχο πέναλτι για τον Ολυμπιακό

στο 85′ από τον Ελ Αραμπί, ο Ολλανδός επιθετικός του Βόλου ισοφάρισε στο 88′ και στο 91′ ήρθε η καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά για το 2-1.

Διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι παίκτες και το τεχνικό τιμ του Βόλου για το πέναλτι που έδωσε ο Κουτσιάυτης στο μαρκάρισμα του Ρομέρο στον Ρέαμπτσιουκ.

Πως ξεκίνησαν οι δύο προπονητές

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς προχωρώντας και σε αλλαγές μετά το μεσοβδόμαδο ματς με την Φενέρ. Κάτω από την εστία ο Βατσλίκ, δεξιά ο Λαλά, Μπα και Σισέ στόπερ, αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ, ο Μπουχαλάκης με τον Εμβιλά αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Αγκιμπού, δεξιά ο Ρόνι Λόπες, αριστερά ο Γκάρι Ροντρίγκες και κορυφή ο Τικίνιο Σοάρες.

Σε φρεσκάρισμα της ενδεκάδας του Ολυμπιακού προχώρησε ο Μαρτίνς. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Από την άλλη πλευρά ο Βόλος έπαιξε με 4-4-2 με τον Κλέιμαν τερματοφύλακα, Ρινέρ και Ρομέρο στόπερ, Πουρίτα και Φεράρι στα άκρα της άμυνας, Σοάρες και Όροζ αμυντικά χαφ, δεξιά ο Μπαρτόλο, αριστερά ο Ρεγκατέν και στην επίθεση ο Ροσέρο με τον Φαν Βέερτ.

Χαμένο πέναλτι για Βόλο, ευκαιρίες για Ολυμπιακό

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει δύο καλές στιγμές στο 3′ και στο 4′ με Μπουχαλάκη και Λόπες όμως να μην βρίσκουν εστία. Η μεγάλη ευκαιρία όμως στο πρώτο ημίχρονο ήταν για τον Βόλο, ο οποίος στο 9′ κέρδισε πέναλτι με τον Ρεγκατέν σε μαρκάρισμα του Βατσλίκ, όμως ένα λεπτό μετά ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων, Φαν Βεερτ νικήθηκε από τον γκολκίπερ των “ερυθρόλευκων”.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο Βατσλίκ υπερασπίζεται την εστία του Ολυμπιακού σε εκτέλεση πέναλτι.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (3-1)
ΠΑΣ Γιάννινα (1-2)
Βόλος (…)

Η προηγούμενη επέμβαση ήταν τη σεζόν 19-20 στο Σεβίλλη – Μιραντές για το Copa del Rey.#olyvol

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) November 28, 2021

Στο 18′ ο Ολυμπιακός έχασε σημαντική ευκαιρία με την κεφαλιά του Εμβιλά να αποκρούεται πάνω στη γραμμή ενστικτωδώς από τον Κλέιμαν, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ρόνι Λόπες άγγιξε το γκολ, με το φαλτσαριστό σουτ που έκανε να χτυπά στο δοκάρι και να καταλήγει άουτ.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, πίεζε για το γκολ όμως ο Βόλος έβρισκε λύσεις στις επιθέσεις των γηπεδούχων, όπως στο 37′ με το γύρισμα του Ροντρίγκες να απομακρύνεται από τον Πουρίτα προ του Λόπες, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με την κεφαλιά του Τικίνιο στο 48′ και το διώξιμο με το κεφάλι από τον Όροζ.

Η τεράστια επέμβαση του Κλέιμαν στην κεφαλιά του Εμβιλά. ΠΗΓΗ: In Time SportsΕντυπωσιακό φινάλε με νικητή τον… Βαλμπουενά!

Στο δεύτερο μέρος ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τους Καμαρά, Μασούρα, Ανδρούτσο και ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά, έχοντας κλείσει στην περιοχή του τον Βόλο, με την πρώτη ευκαιρία να έρχεται στο 50′ με την κεφαλιά του Σισέ να περνάει άουτ.

Στο 56′ ο Φαν Βέερτ βρέθηκε απέναντι από τον Βατσλίκ μετά από πάσα του Όροζ, όμως το γκολ του Ολλανδού δεν μέτρησε καθώς εκκίνησε από θέση off side.

Ο Βόλος είχε καλή ευκαιρία στο 65′ με την κεφαλιά του Γκουλέν να περνάει άουτ έπειτα από κόρνερ του Μπαρτόλο, ενώ και στο 66′ η κεφαλιά του Ροσέρο είχε την ίδια τύχη.

Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να βρει λύσεις στην επίθεση με τον Τικίνιο να απειλεί με κεφαλιά στο 69′ και τον Μαρτίνς στο 71′ να αλλάζει το σύστημα σε 4-4-2 με Ελ Αραμπί να είναι ο δεύτερος επιθετικός των γηπεδούχων.

Η λύση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 82′, όταν ο Κουτσιαύτης χρέωσε με πέναλτι τον Ρομέρο για το μαρκάρισμα στον Ρέαμπτσιουκ. Πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενος με την εκτέλεση να έρχεται στο 85′ από τον Ελ Αραμπί, ο οποίος νίκησε τον Κλέιμαν για το 1-0.

Τρία λεπτά μετά ήρθε η απάντηση του Βόλου, με τον Βοϊτκόφσκι να σουτάρει, από τις κόντρες ευνοήθηκε ο Φαν Βέερτ με τον Ολλανδό να σκοράρει με σουτ από τη μικρή περιοχή και να ισοφαρίζει σε 1-1 με το 6ο φετινό του τέρμα.

Ο Ολυμπιακός βρήκε λύση ξανά από στατική φάση, στο 91′, με τον Βαλμπουενά να εκτελεί φάουλ έξω από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στο παραθυράκι του Κλέιμαν για το 2-1! Αυτό ήταν το πρώτο γκολ για φέτος του Γάλλου επιθετικού.

Το ματς έκλεισε με σουτ του Νίνη στο 95′ με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Βατσλίκ – Λαλά (46′ Ανδρούτσος), Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ – Μπουχαλάκης, Εμβιλά (71′ Ελ Αραμπί) – Αγκιμπού (46′ Μαντί Καμαρά), Γκάρι Ροντρίγκες (46′ Μασούρας), Λόπες (60′ Βαλμπουενά) – Τικίνιο.
Βόλος: Κλέιμαν, Ρινέρ, Πουρίτα (58′ Γκουλέν), Φαν Φέερτ, Ρεγκατέν, Σοάρες (66′ Τσοκάνης), Ορόζ (75′ Νίνης), Φεράρι, Ρομέρο, Ροσέρο (75′ Βοϊτκόφσκι), Μπαρτόλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα