Ολυμπιακός-Βιλερμπάν 89-54: «Απόρθητο» ΣΕΦ, μόνος τρίτος και φουλ για πλεονέκτημα έδρας (vids)

Την πορεία του προς το πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs συνεχίζει ο Ολυμπιακός, ο οποίος ήταν επιβλητικός και στο δεύτερο παιχνίδι της «διαβολοβδομάδας», κερδίζοντας άνετα με 89-54 τη Βιλερμπάν.

Έτσι έμεινε μόνος στην τρίτη θέση της κατάταξης και πηγαίνει στο ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του στα «ψηλά πατώματα» της βαθμολογίας!

Κορυφαίοι των Πειραιωτών ήταν οι Ντόρσεϊ με 19 πόντους, Βεζένκοφ με 15

και Παπανικολάου με 13. Εξαιρετικοί φυσικά ήταν άπαντες όσο αγωνίστηκαν και δη με τη δουλειά που έκαναν στο πίσω μέρος του παρκέ.

Ο Οσετκόφσκι ήταν ο καλύτερος των Γάλλων με 13, ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο σημείωσε 4 και είχε δύο τάπες.

«Κρύα» αρχή, αλλά η άμυνα «έδειξε» τον δρόμο

Ο Ολυμπιακός μπήκε… κρύος στο ματς και βρέθηκε 4-0 πίσω στο σκορ, πριν σκοράρει το πρώτο του καλάθι ύστερα από δυόμισι λεπτά. Αυτό ξεκίνησε ένα 8-0 σερί το οποίο άρχισε την Ερυθρόλευκη αντεπίθεση στην περίοδο και συνοδεύτηκε από μερικές εκπληκτικές άμυνες του Φαλ και καλάθια στον αιφνιδιασμό!

Από την απέναντι πλευρά και ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν… ογκόλιθος, αλλά δεν μπορούσε να σταματήσει μόνος του τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Παίζοντας εκπληκτική άμυνα και με πολυφωνία οι Πειραιώτες έφεραν το υπέρ τους 20-10 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Μια από τα ίδια…

Αν κάποιος σκεφτόταν τι μπορεί να αλλάξει στο δεύτερο δεκάλεπτο και τι πραγματικά διαφοροποιήθηκε στην εικόνα, η απάντηση είναι μία. Απολύτως τίποτα! Ο Ολυμπιακός εκκίνησε εκ νέου μην μπορώντας να σκοράρει και έκανε πάνω από τρία λεπτά αυτή τη φορά για να πετύχει… γκολ!

Από εκεί και πέρα όμως η άμυνά του ήταν ξανά εξαιρετική και επέτρεψε μόλις 11 πόντους στη Βιλερμπάν, δύο από τους οποίους ήρθαν με ένα τρομερό κάρφωμα του Αντετοκούνμπο βγαλμένο από το ΝΒΑ!

Στο μπροστά μέρος του παρκέ οι Σλούκας και Ντόρσεϊ «ξεκλείδωσαν» το επιθετικό πρόβλημα και μαζί με τους υπόλοιπους Ερυθρόλευκους σκόραραν 19 πόντους, για το υπέρ τους 39-21 και το μεγαλύτερο προβάδισμα (μέχρι εκείνη την ώρα) του αγώνα στο ημίχρονο. Μάλιστα αυτό ήρθε με νέο 8-0 πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους.

Δια χειρός Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός άρχισε να… ξεμπουκώνει κι επιθετικά, με τον Ντόρσεϊ να μπαίνει «καυτός» μετά το ημίχρονο και να σκοράρει τρία τρίποντα, οδηγώντας τον Πάρκερ στο να πάρει τάιμ άουτ για να τον σταματήσει!

Και ναι μεν κατάφερε να βάλει… φρένο στον ομογενή γκαρντ, όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα ανέλαβε δράση ο έτερος σκόρερ των Ερυθρόλευκων, ο Βεζένκοφ. Ο έμπειρος άσος σημείωσε 8 πόντους στο δεκάλεπτο και ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο άνοιγμα της διαφοράς ακόμη και στους 31 (65-34), πριν αυτό κλείσει στο 65-38 με ένα μικρό 4-0 από τους Γάλλους.

Τυπική διαδικασία

Με το παιχνίδι ουσιαστικά να έχει κριθεί, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα προσπάθησαν απλά να μη… χαλαρώσουν, όπως έγινε απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου πριν δύο μέρες και αυτό συνέβη, με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και στο+36! Το τελικό σκορ γράφτηκε με τρίποντο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη και έκλεισε στο +35, με 89-54.

ΕΔΩ Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Η ταυτότητα του αγώνα:

16η αγωνιστική Euroleague, ΣΕΦ

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 39-21, 65-38, 89-54

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 3 (1/5 σουτ, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ντόρσεϊ 19 (2/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 6/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Λούντζης, Λαρεντζάκης 8 (2), Φαλ 8 (4/4 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 μπλοκ), Σλούκας 6 (1/3 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μάρτιν 2 (4 ριμπάουντ), Βεζένκοβ 15 (6/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Πρίντεζης 9 (1), Παπανικολάου 13 (3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/1 βολή, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Ζαν-Σαρλ, ΜακΚίσικ 6 (2/3 δίποντα, 2/2 βολές)

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Πάρκερ): Οκόμπο 8 (2/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/3 βολές), Τζόουνς (0/4 δίποντα, 0/2 βολές), Ντιότ 3 (1), Νάιτ 11 (1), Γκιστ 2, Φαλ 11 (5/7 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Οσετκόβσκι 13 (5/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Χάουαρντ 2, Στράζελ, Αντετοκούνμπο 4 (2/4 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 μπλοκ)

Διαιτητές: Ρίζικ (Ουκρανία), Λάτισεβς (Λετονία), Περούγκα (Ισπανία)

Keywords
Τυχαία Θέματα