Ολυμπιακός: Θέλει τη νίκη για την πρωτιά στη βαθμολογία

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 23-10 νίκες, ενώ οι Βάσκοι βρίσκονται στην όγδοη θέση με 18-15 νίκες. Αν οι Πειραιώτες καταφέρουν να τερματίσουν στην πρώτη θέση, θα γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα, που καταφέρνει κάτι τέτοιο και θα γράψουν ιστορία. Η Μπασκόνια δεν είναι αδιάφορη. Αντιθέτως, αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο ματς ως ένα τελικό, καθώς θέλει τη νίκη για να μπει στα προημιτελικά. Παράλληλα, θα έχει στραμμένη την προσοχή της και στην αναμέτρηση

της Μπάγερν Μονάχου με τη Ζαλγκίρις, τη Μεγάλη Παρασκευή. Σε περίπτωση ήττας από τον Ολυμπιακό, οι Βάσκοι θα θέλουν ήττα και των Λιθουανών από τους Γερμανούς.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός θα περιμένει να δει τα αποτελέσματα των άλλων αναμετρήσεων, για να μάθει τον αντίπαλό του στα προημιτελικά. Σε περίπτωση που τερματίσει πρώτος, δε θα τεθεί αντιμέτωπος με την Παρτιζάν. Υποψήφιες για βρεθούν στον δρόμο του Ολυμπιακού είναι οι Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μπασκόνια και Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στην προϊστορία των δυο ομάδων, καθώς μετράει 27 νίκες, έναντι 18 της βασκικής ομάδας. Στο ματς του πρώτου γύρου, οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει 97-92. Την αναμέτρηση θα σφυρίξουν οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία) και Σέφι Σέμες (Ισραήλ).

Keywords
Τυχαία Θέματα