Ολυμπιακός: Τα δεδομένα και οι αλλαγές

Πέρυσι τέτοια εποχή ο Μαρτίνς είχε το δύσκολο έργο να ξεκινήσει… από το μηδέν. Με 18 νέους παίκτες στο ρόστερ έφτιαξε ουσιαστικά μια ομάδα από την αρχή. Εφέτος έχει τη βάση. Παρουσίασε τον τρόπο δουλειάς του και άπαντες έχουν μείνει ικανοποιημένοι από αυτόν. Το μόνο που μένει είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία αλλά και η προσθήκη παικτών που θα κάνουν ακόμη περισσότερες τις ήδη αρκετές ποιοτικές λύσεις που διαθέτει.

Ήδη οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει δύο πολύ σημαντικές μεταγραφές. Απέκτησαν τον Βαλμπουενά, παίκτη που μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά, ενώ έκαναν δικό τους και τον Σα
που πέρυσι ήταν στην Ελλάδα με τη μορφή δανεισμού από την Πόρτο.
Έχουν συμφωνήσει επίσης με τον νεαρό τερματοφύλακα Σιαμπάνη, και τον Ντουρμισάι από τον Πανιώνιο, ενώ δικός τους είναι και ο νεαρός κεντρικός αμυντικός Μπα.
Με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα και χωρίς καμία αποχώρηση ο Ολυμπιακός κινείται για τερματοφύλακα, έναν ή δύο στόπερ, έναν αμυντικό μέσο, έναν ή δύο εξτρέμ και έναν επιθετικό. Σε περίπτωση αποχώρησης παικτών προφανώς και θα αλλάξουν τα δεδομένα.

ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ

Ξεκίνημα από τη θέση του τερματοφύλακα όπου η θέση βασικού είναι ουσιαστικά δεδομένη και θα την πάρει ο Ζοσέ Σα. Ο Ολυμπιακός απέκτησε τα δικαιώματα του Πορτογάλου που πέρυσι αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού και έχει να καυχιέται πως για μια ακόμη φορά πέτυχε… διάνα σε αυτή τη θέση, καθώς ήδη για τους φίλους των Πειραιωτών ο Σα αποτελεί τη συνέχεια του Ρομπέρτο
Με την θέση του δεύτερου τερματοφύλακα η υπόθεση παραμένει έως τώρα ανοικτή. Είτε θα είναι ο Λοντίγκιν είτε θα αποκτηθεί ξένος γκολκίπερ για να έχει θέση πίσω από τον Σα, με το όνομα του Σαράνοβ να είναι το επικρατέστερο μέχρι τώρα.
Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον 19χρονο Μάριο Σιαμπάνη ως τρίτο τερματοφύλακα. Ελπιδοφόρος ιδιαίτερα ταλαντούχος και πλέον με την ευκαιρία να αποδείξει με τη δουλειά του στο Ρέντη ότι αξίζει ευκαιρίες.
Όσο για τον Λευτέρη Χουτεσιώτη, είναι από τους εξαιρετικούς χαρακτήρες στο Ρέντη, δουλεύει πολύ, όμως δεν κατάφερε να πείσει ούτε τον Μαρτίνς. Εντός των προσεχών ημερών θα χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών, είτε με τη μορφή δανεισμού σε κάποια ομάδα είτε με ελεύθερη μεταγραφή.

ΤΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Στην άμυνα τα πράγματα μοιάζουν… θολά ακόμη. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αν γινόταν αύριο ο πρώτος αγώνα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός θα είχε στην ενδεκάδα του τους τέσσερις με τους οποίους τελείωσε πέρυσι τη σεζόν. Στα άκρα Ελ Αμντελαουί και Κούτρη, στο κέντρο Σισέ και Μεριά.
Οι όποιες μετεγγραφικές εξελίξεις ίσως αλλάξουν τις ισορροπίες. Δεδομένα ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Σεμέδο και Βερμάλεν είναι οι περιπτώσεις που δουλεύουν τις τελευταίες ημέρες οι «ερυθρόλευκοι», με τον πρώτο να συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες και να τον θέλει περισσότερο ο Μαρτίνς.
Στο ρόστερ βρίσκονται επίσης ο Βούκοβιτς και ο νεαρός Ουσεϊνού Μπα τον οποίο θα δει στην προετοιμασία ο Μαρτίνς και αποκτήθηκε από τη Γκαζλέκ. Προσθέστε και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, κατά συνέπεια για το κέντρο της άμυνας κλείνουν οι θέσεις εκτός αν προκύψει ιδιαίτερα σημαντική πρόταση για τον Σισέ.
Αριστερά ο Τσιμίκας είναι επιλογή που πέρυσι κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή και πήρε πολύ χρόνο, ενώ δεξιά η παρουσία του Τοροσίδη, όπως και του Γιάννη Μασούρα που πέρυσι έκανε εξαιρετική προετοιμασία δίνουν λύσεις στον Μαρτίνς. Στην προετοιμασία βρίσκεται και ο Ιγκόρ που πέρυσι είχε παίξει δανεικός στην ΑΕΚ Λάρνακας και είναι μια ακόμη λύση για τα άκρα της άμυνας καθώς θα αξιολογηθεί από τον Μαρτίνς. Σε περίπτωση πρότασης για τον Ελ Αμντελαουί ή τον Κούτρη ο Ολυμπιακός ήδη έχει αναζητήσει και εστιάσει σε πιθανές λύσεις.

ΙΔΙΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ

Στη μεσαία γραμμή επί του παρόντος δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές. Καμαρά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης είναι οι τρεις που πήραν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής ως αμυντικοί μέσοι πέρυσι. Μαζί τους ο Νάτχο, του οποίου η αποχώρηση πρέπει να θεωρείται δεδομένη με τον Νιγηριανό μέσο της Πόρτο Μικέλ Αγκού να προβάλει ως φαβορί για να πάρει τη θέση του. Στο ρόστερ υπάρχει και ο Ανδρούτσος που περιμένει τις ευκαιρίες του. Ένα παιδί που πάντως έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί, όμως χρειάζεται παιχνίδια και αγωνιστικό ρυθμό, που ίσως αποφασίσουν να του δώσουν με ενδεχόμενο δανεισμό οι «ερυθρόλευκοι».

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Στα άκρα της επίθεσης οι Πειραιώτες έχουν αυτή τη στιγμή πέντε παίκτες. Ποντένσε, Βαλμπουενά και Γιώργος Μασούρας είναι ετοιμοπόλεμοι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του καλοκαιριού μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο νεαρός Σέρβος Ρατζέλοβιτς χάνει το μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας αφού πρέπει να βρίσκεται με την εθνική νέων της Σερβίας και το πιθανότερο στη συνέχεια είναι να δοθεί δανεικός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στο στόχαστρό τους τόσο τον Μπρούνο που πέρυσι ήταν εξαιρετικός με την Ατρόμητο και ανήκει στη ΛΑΣΚ Λιντς, όσο και τον Ματέο Γκαρσία που αγωνίστηκε στον Αρη και ανήκει στη Λας Πάλμας. Δεν θα είναι έκπληξη να επιχειρήσει ο Ολυμπιακός να κλείσει και τους δύο.
Η υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του Κώστα Φορτούνη είναι ακόμη ανοιχτή και στόχος του Ολυμπιακού είναι άμεσα να ολοκληρωθεί με τον παίκτη να παραμένει στο λιμάνι. Προφανώς όμως θα αλλάξουν πολλά σε πιθανή διαφορετική εξέλιξη με τον Ολυμπιακό να κάνει μεταγραφή αν ο Έλληνας διεθνής φύγει για το εξωτερικό. Με την υπόθεση ότι μένει στον Πειραιά ο αρχηγός, σε αυτή τη θέση παίζει και ο Βαλμπουενά ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό.

Όσο για την κορυφή της επίθεσης, είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση του παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Οι Πειραιώτες έχουν αρκετά ανοικτά μέτωπα και εξετάζουν παράλληλα περιπτώσεις παικτών, όπως ο Καρίγιο και ο Μουνιέ από την Αγγλία, ο Βινίσιους από την Ιταλία, ο Φακούντο Φερέιρα της Μπενφίκα και ο Μάρκους Μπεργκ που φαίνεται να έχει απομακρυνθεί ως πιθανότητα όμως όσο δεν έχει υπογράψει πουθενά τίποτα δεν αποκλείεται…
Παράλληλα στο ρόστερ βρίσκονται ο Γκερέρο, ο Σολδάνο και ο Μάνος, ενώ το πιθανότερο είναι να παίξει στον Πανιώνιο για μια ακόμη σεζόν ο Ντουρμισάι.

Η σεζόν θα είναι περισσότερο απαιτητική από την προηγούμενη και θα έχει περισσότερα παιχνίδια αλλά και πλέι οφ. Δεδομένα ο Μαρτίνς θέλει να έχει ποσότητα και ποιότητα λύσεων που θα τον βοηθήσουν να διαχειριστεί τα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πάντα όμως με την προϋπόθεση πως ο αριθμός παικτών θα είναι τέτοιος που όλοι θα μπορούν να έχουν ευκαιρίες γιατί το πολύ μεγάλο ρόστερ έχει και προβλήματα όταν κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν παίζουν καθόλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα