Ολυμπιακός-Παρτίζαν 98-94 (παρ.): Γλίτωσε την αυτοχειρία (highlights)

Παρ’ ολίγον αυτόχειρας ο Ολυμπιακός, που πρώτα έπαθε… μπλακ άουτ στην τρίτη περίοδο, μετά δέχτηκε τρίποντο που έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο, αλλά εν τέλει πανηγύρισε την σπουδαία επικράτηση 98-94 κόντρα στην Παρτίζαν.

Οι «Ερυθρόλευκοι» έλεγχαν το παιχνίδι μέχρι το ημίχρονο, έχασαν τα ηνία στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως έδειξαν πυγμή και χαρακτήρα, ξεπερνώντας το «κενό» τους διάστημα. Η επιλογή να μην κάνουν φάουλ στο τέλος της κανονικής

περιόδου, την… πλήρωσαν, καθώς δέχτηκαν το τρίποντο της ισοφάρισης από τον Νάναλι.

Στην παράταση… επιβίωσαν χάρις στην τριάδα Λαρεντζάκη-Μιλουτίνοφ-Γουόκαπ, οι οποίοι ήταν και οι κορυφαίοι των Πειραιωτών.

Ο Έλληνας σκόραρε 19, με τους περισσότερους εξ αυτών να έρχονται στην τέταρτη περίοδο και το έξτρα πεντάλεπτο, ο Σέρβος 16 με 12/14 βολές (!) και ο… Θωμάς 11 όντας άστοχος, έχοντας πάραυτα τις σπουδαιότερες άμυνες του αγώνα!

Διψήφιοι ήταν και οι Πίτερς μς 15 (εξαιρετικός στην εκκίνηση και το «νεκρό» τρίτο δεκάλεπτο), Κάνααν με 11 και Παπανικολάου με 10.

Από την απέναντι πλευρά, ΛεΝτέι με 18, Πάντερ με 17 και Σμάιλαγκιτς με 16 ήταν εξαιρετικοί, ενώ και οι Νάναλι-Άντζουσιτς σκόραραν από 12 και 11 αντίστοιχα.

Στο 2-2 πλέον ο Ολυμπιακός, στο 1-3 η Παρτίζαν ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές στην Euroleague.

Άλεκ Πίτερς… Βεζένκοφ και επιθετικός ρυθμός-πλουραλισμός

Με τον Ολυμπιακό να μπαίνει με τρίποντο του Παπανικολάου άρχισε το ματς στο ΣΕΦ. Η Παρτίζαν «απάντησε» με πέντε σερί πόντους του Πάντερ και μετά ακολούθησε το ρεσιτάλ του Πίτερς.

Ο Αμερικανός σκόραρε επτά πόντους μέχρι και το τηλεοπτικό τάιμ άουτ του έβδομου λεπτού με 3/5 σουτ, τους οποίους έκανε οκτώ με την επιστροφή του με εύστοχη βολή, για τους μισούς ακριβώς της ομάδας του και το υπέρ της 16-10, θυμίζοντας λίγο τον περσινό Βεζένκοφ…

Αξιοσημείωτο σε αυτό σημείο του ματς και η καλή παρουσία του Φαλ που βρισκόταν παντού σε άμυνα και επίθεση, με τάπες και θεαματικά καρφώματα.

Παράλληλα οι Πειραιώτες είχαν εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση, με οκτώ παίκτες του να σκοράρουν στο δεκάλεπτο. Μάλιστα είχαν εκτελέσει 11 τρίποντα και έξι δίποντα, με 8/8 βολές και έξι επιθετικά ριμπάουντ!

Έτσι το 28-21 ήταν το υπέρ τους σκορ με τη λήξη του, στο μεγαλύτερο προβάδισμά τους ως τότε…

Σόου Κάνααν και «πάρτι» στα επιθετικά ριμπάουντ

Με παρόμοια εικόνα επέστρεψαν στο παρκέ για τη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες. Αρχικά ο Νάναλι μείωσε και μετά ο Κάνααν πήρε το… όπλο του, αναγκάζοντας τον Ομπράντοβιτς να πάρει τάιμ άουτ.

Ο Αμερικανός σκόραρε διαδοχικά τρίποντα σε δύο λεπτά για το 36-29 και έβγαλε… εκτός εαυτού τον Σέρβο προπονητή που τα έβαλε με τους παίκτες του.

Ακολούθησε ένα δίποντο του ΛεΝτέι που έφτασε τους 10, όμως σε εκείνο το σημείο… ξύπνησε η άμυνα των «ερυθρόλευκων».

Κρατώντας τους αντιπάλους τους χωρίς πόντο για τρία αγωνιστικά λεπτά, έφτασε τη διαφορά σε διψήφια τιμή στο 16’ με 7-0 σερί, 43-31.

Οι Σέρβοι έβγαλαν αντίδραση σε εκείνο το σημείο και με ένα δικό τους 5-0 μείωσαν στους επτά. Το «πάρτι» των Πειραιωτών με τα επιθετικά ριμπάουντ (δέκα στον αριθμό) τους έδωσαν σκορ για το 45-36 με 2:30 για το ημίχρονο.

Με τρίποντό του ο Καμίνσκι μείωσε στους έξι, αλλά οι βολές του Λούντζη και το σόου του Κάνααν σε άμυνα και επίθεση έφερε ξανά το ματς σε διψήφια διαφορά πριν την ανάπαυλα, και τον ίδιο στους 11. Ο Αμερικανός έβγαλε μια απίστευτη φάση, αλλά η Παρτίζαν μείωσε εκ νέου με ένα 4-0 στο τελευταίο λεπτό.

Πριν το ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε επίθεση με 3.8’’, με το σουτ του Πίτερς έπειτα το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα να μην βρίσκει στόχο και το σκορ να μένει στο 49-43.

Ο παράγοντας «Χ» Σμάιλαγκιτς και το… μπλακ άουτ του Ολυμπιακού

Με έναν απρόσμενο ήρωα η Παρτίζαν έκανε την αντεπίθεσή της! Ο λόγος για τον Σμάιλαγκιτς που με εννιά δικούς του σερί πόντους έφερε… τούμπα το ματς και το 52-49 υπέρ των Σέρβων.

Ο Πίτερς σκόραρε το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού ύστερα από δύο λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως ξανά ο Σμάιλαγκιτς έκανε το 54-51 για τους 11 δικούς του σερί και όλους της ομάδας του μετά το ημίχρονο. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να τον φθείρουν με φάουλ και να τον στείλουν στον πάγκο, καθώς έφτασε στα τέσσερα στο 25’.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να βρουν… στόχο με τίποτα και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +8 με 4:19 για την τρίτη περίοδο. Το σκορ έγινε 59-51, με επιμέρους 16-2 των Σέρβων!

Ο Πίτερς έβαλε ξανά καλάθι, αλλά κανείς άλλος συμπαίκτης του δεν μπορούσε να βοηθήσει επιθετικά! Όμως και ο ίδιος έκανε λάθη και με ένα εξ αυτών παραχώρησε αντιαθλητικό φάουλ στον ΛεΝτέι!

Σε αυτό ο Μπαρτζώκας έκανε challenge, σε μία προσπάθειά του να φέρει έναν… άνεμο αλλαγής. Μπορεί να μην το κέρδισε και η διαφορά να έφτασε στο +14 για το σύνολο του Ομπράντοβιτς με 1:57 για το τέλος του δεκαλέπτου, 67-53, όμως αφύπνισε τους παίκτες του. Ο Μιλουτίνοφ κέρδισε διαδοχικά φάουλ και έγινε ο δεύτερος που σκόραρε για τους γηπεδούχους σε αυτή την περίοδο, με τον Πίτερς να βάζει τρίποντο και να μειώνει σε 69-59, το οποίο ήταν και το σκορ στο 30’.

Το… γύρισε με Λαρεντζάκη – Ψυχρολουσία με Νάναλι και παράταση

Μέσα σε ένα λεπτό ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και με τέσσερις σερί πόντους έριξε τη διαφορά στους έξι, 69-63 και ο Ομπράντοβιτς πήρε άμεσα τάιμ άουτ.

Σερί τρίποντα από Γουόκαπ-Παπανικολάου και επιθετικά ριμπάουντ έφεραν τον Ολυμπιακό σχεδόν σε απόσταση… βολής στο 35’, μειώνοντας σε 75-71.

Το κλέψιμο του Παπανικολάου και το κάρφωμά του στον αιφνιδιασμό οδήγησαν σε νέο τάιμ άουτ του Ομπράντοβιτς και τους γηπεδούχους πίσω με δύο, με 04:14 για το τέλος του αγώνα.

Ύστερα από αυτό το ματς έγινε ένα άτυπο… Λαρεντζάκης εναντίον Πάντερ, με τους δυο τους να σκοράρουν συνεχώς και να φέρνουν την ισοπαλία, 79-79, με 2:08 για τη λήξη.

Το τρίποντο του Σμάιλαγκιτς έκανε το 82-79 για τους Σέρβους, όμως τέσσερις σερί βολές από Παπανικολάου και Λαρεντζάκη έδωσαν το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 83-82, 17.7’’ πριν το τέλος.

Η άμυνα βγήκε από τον Γουόκαπ, ο Λαρεντζάκης έβαλε τις δύο βολές για το 85-82 με 5.8’’, αλλά ο Νάναλι σκόραρε από τα 6.75 και «τιμώρησε» τους Ερυθρόλευκους στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Επιβίωσε και κέρδισε!

Χέρι-χέρι πήγαιναν οι δύο ομάδες στα πρώτα δυόμιση λεπτά της παράτασης, για το 89-89. Δύο βολές του Μιλουτίνοφ έδωσαν ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό, πριν ο Πάντερ ισοφαρίσει με 1:12 να απομένει.

Ο Σέρβος σέντερ των γηπεδούχων κέρδισε νέο φάουλ και με μία εύστοχη βολή έκανε το 92-91, ενώ αμέσως μετά ο Γουόκαπ έκλεψε την μπάλα και ο Γκος σκόραρε για το 94-91, με 17’’ για τη λήξη!

Βολές από Αβράμοβιτς και Λαρεντζάκη έκαναν το 96-93 για τους «ερυθρόλευκους» με 8.6” για το τελευταίο σφύριγμα και έφεραν την μπάλα στην Παρτίζαν. Εν συνεχεία ο γκαρντ των φιλοξενούμενων πήγε ξανά στην γραμμή, έχοντας 1/2 με 5” για τη λήξη. Ο Γουόκαπ πήγε στις βολές, έβαλε 2/2 και τελείωσε το παιχνίδι…

Τα δεκάλεπτα: 28-21, 49-43, 59-69, 85-85, 98-94 (παρ.)

Η στατιστική του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα