Ολυμπιακός: Πάρτε και κανένα υπογλώσσιο καλού κακού

Μερικές νίκες είναι καλύτερες όταν έρχονται όπως περίπου έριξε στο καναβάτσο ο Ολυμπιακός τη Μονακό. Επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι γράφαμε για τη νίκη επί της Αρμάνι οι ερυθρόλευκοι για δεύτερη σερί φορά μέσα σε 48 ώρες έδειξαν ότι το refuse to lose έχει επιστρέψει και έχει θρονιαστεί στο ΣΕΦ και φέτος.

Για δύο σερί βράδια η ομάδα έδειξε χαρακτήρα σε διαφορετικές συνθήκες, αγώνες γραμμένους από διαφορετικά μπασκετικά

σενάρια και απέναντι σε αντιπάλους με διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Η στριφνή Αρμάνι με την καταστροφική άμυνα, γύρισε από το -15, είχε κατοχή για να πάρει το προβάδισμα αλλά ο Ολυμπιακός άντεξε και πήρε το ματς με ένα δύσκολο τρίποντο του Γκος. Δύο βράδια αργότερα τα αθλητικά προσόντα της Μονακό και το αναμφισβήτητο ταλέντο των παικτών της στο ένας εναντίον ενός έμοιαζαν με βουνό απάτητο και απόρθητο. Αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο,να μείνει μέσα στο παιχνίδι και να το κερδίσει όταν πάλι με ισόπαλο το σκορ ο ΜακΚίσικ έβαλε το καθοριστικό τρίποντο ακριβώς στο ίδιο καλάθι αλλά από την απέναντι γωνία σε σχέση με το σουτ του Γκος.

Δεν είναι θέμα παλικαριάς ή μπασκετικής μαγκιάς αλλά ο Ολυμπιακός μπορεί εκτός από το μομέντουμ που του δίνει το 4-0 να κτίσει και χαρακτήρα από τις δύο αυτές νίκες. Για δεύτερο βράδυ στη σειρά ανέδειξε διαφορετικό ήρωα της τελευταίας στιγμής σε βαθμό μάλιστα που δίκαια παίκτες και τεχνικό επιτελείο απαντούν πια στο ερώτημα ‘’ποιος θα πάρει την ομάδα πάνω του στο τέλος κρίσιμων αγώνων’’ με ένα όχι αμετροεπές αλλά απόλυτα ρεαλιστικό ‘’δεν έχουμε ένα τέτοιο παίκτη αλλά πολλούς’’. Αφήνοντας για λίγο στην άκρη το any given night της υπόθεσης το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού είναι ότι είδε τον….περσινό Γουόκαπ να εμφανίζεται στο παρκέ του ΣΕΦ. Μετά την πρεμιέρα στο ΟΑΚΑ και μερικές σποραδικές καλές εμφανίσεις (όπως αυτή εναντίον της Μπάγερν) ο ελληνοποιημένος γκαρντ έμοιαζε ‘’μπουκωμένος’’ και κουρασμένος μετά από μια non stop χρονιά. Αλλά κόντρα στη Μονακό ο Γουόκαπ ήταν ξανά ο παίκτης που κάνει τα πάντα και….συμφέρει! Κλείδωσε τον Τζέιμς τον οποίο ουσιαστικά κράτησε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων, κάτι που έγινε για πρώτη φορά φέτος και πέρασε χειροπέδες στον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης. Από κει και πέρα είχε νούμερα που φλέρταραν με το τρίπλ νταμπλ το οποίο έχασε για ένα πόντο,μια ασίστ και τρία ριμπάουντ.

Το αμυντικό δόγμα του Μπαρτζώκα δικαιώθηκε για ένα ακόμη βράδυ και μια ακόμη καλή επίθεση δεινοπάθησε από την άμυνα του Ολυμπιακού. Είναι φανερό πια ότι στους ερυθρόλευκους δεν χρειάζονται οι 80 πόντοι στην επίθεση για να κερδίσουν. Ούτε κόντρα στη Μονακό τους έφτασε αλλά όταν περιορίζει τον αντίπαλο του κάτω από τους 75 πόντους θα βρίσκει τρόπο να κερδίζει. Μόνο που αυτό το χαμήλωμα του ρυθμού συνεπάγεται και κάτι άλλο. Οι χαμηλοί ρυθμοί δύσκολα φέρνουν ανοιχτά σε διαφορές παιχνίδια. Μόνο πέντε παιχνίδια του Ολυμπιακού φέτος έχουν κριθεί με διψήφια διαφορά. Από αυτά ηττήθηκε μόνο σε ένα (-12 στο Φόρουμ από την Αρμάνι). Ένα έκτο παιχνίδι που τελείωσε με 10 πόντους διαφορά (η νίκη της πρεμιέρας στο ΟΑΚΑ) είχε ‘’ανοιχτή’’ τελική διαφορά αλλά κρίθηκε στην παράταση! Ο φετινός Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να παίζει κλειστά ματς και θρίλερ όπως έχει συμβεί  ήδη 13 φορές φέτος! Από αυτά τα 13 παιχνίδια που κρίθηκαν είτε υπέρ είτε κατά του με μονοψήφια διαφορά τα περισσότερα ήταν υπόθεση του τελευταίου δίλεπτου, μιας κατοχής, ενός λάθους ή ενός σουτ! Την επόμενη φορά που θα δείτε ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού είτε δια ζώσης, είτε τηλεοπτικά να περιμένετε ένα φινάλε θρίλερ και καλού κακού έχετε πρόχειρο κανένα υπογλώσσιο! Πόσα μπασκετικά καρδιοχτύπια μπορεί να αντέξει ο μέσος μπασκετόφιλος;

Keywords
Τυχαία Θέματα