Ολυμπιακός: Ο… αέρας αλλαγής που έφερε ο Μεντιλίμπαρ (videos)

Οι «ερυθρόλευκοι» την εφετινή σεζόν άργησαν να βρουν τα πατήματα τους, έχοντας ως αποτέλεσμα να βρίσκονται δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στην τέταρτη θέση.

Τι μπορεί να έφταιξε όμως για αυτό; Οι τρεις προπονητές που έχει αλλάξει ήδη; Ή η άμυνα που δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες;

Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί στην εφετινή Stoiximan Super League πρώτος

γκολ 10 φορές. Κάτι σπάνιο για τα δεδομένα τα δικά του.

Πάμε να τις δούμε αναλυτικά:

Η αρχή έγινε κόντρα στην περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ! όταν ο Πόνσε βρήκε δίχτυα στο 22΄ με τον Ελ Κααμπί να ισοφαρίζει λίγα λεπτά αργότερα.

Η δεύτερη ήταν σε ακόμη ένα ντέρμπι. Αυτή τη φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό όπου μπορεί το παιχνίδι να το πήραν οι φιλοξενούμενοι με 0-3 λόγω διακοπής, ο Βαγιαννίδης όμως είχε προλάβει να σκοράρει στο 28΄.

Τρίτος στη σειρά ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» του Βορρά πέρασε με το επιβλητικό 2-4 από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς να ανοίγει το σκορ στο 38΄.

Επόμενη στη λίστα, η ομάδα από το Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός είχε προηγηθεί τότε με τον Χατζηθεοδωρίδη στο 13′ της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός εκεί έβγαλε αντίδραση και πέτυχε την ανατροπή με 3-1.

Πέμπτη ομάδα που κατάφερε να πάρει το προβάδισμα κόντρα στους Πειραιώτες ήταν ο Βόλος. Εκεί που ο Παναγιώτης Μοραΐτης ευστόχησε με διπλή προσπάθεια από την άσπρη βούλα. Το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού ήταν 2-2.

Η έκτη φορά ανήκει στην Λαμία. Ο Ολυμπιακός στραβοπάτησε εκτός έδρας και ηττήθηκε με 1-0 χάρις το γκολ του Σλίβκα στο 4΄.

Η ΑΕΚ το επανέλαβε δις. Οι Πειραιώτες τους υποδέχτηκαν στο Νέο Φάληρο, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» έφυγαν νικητές με 1-2 με γκολ του Γκαρσία στο 32΄ και Τσούμπερ στο 38΄.

Όγδοη φορά και δεύτερη στη σχετική λίστα και ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν του Ολυμπιακού με 2-0 με τα γκολ του Μπερνάρ στο 25΄ και του Γερεμέγιεφ στο 60΄.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπαίνει κι αυτός στο αρνητικό ρεκόρ του Ολυμπιακού αφού με γκολ του Γιαμπλόνσκι στο 45΄ πήραν το προβάδισμα. Ωστόσο οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ έβγαλαν αντίδραση και γύρισαν το ματς (2-1) χαρίς στα τέρματα του Ελ Κααμπί στο 79΄ – 87΄.

Τέλος οι Αγρινιώτες όπως και στο ματς του πρώτου γύρου, πήραν το προβάδισμα κόντρα στον Ολυμπιακό με γκολ αυτή τη φορά του Ντουάρτε. Οι Πειραιώτες όμως γυρίσανε το ματς υπέρ τους, πρώτα με το αυτογκόλ του Τορεχόν και μετά με τον συνήθη ύποπτο Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει καταφέρει αυτές τις 10 φορές να βγει νικητής τις τρεις φορές, να έρθει ισόπαλος δύο και να ηττηθεί πέντε. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει γυρίσει το momentum υπέρ των Πειραιωτών με τις δύο τελευταίες ανατροπές/νίκες, ωστόσο η άμυνα θέλει φαίνεται πως θέλει ακόμη χρόνο για να γίνει άτρωτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα