Ολυμπιακός: Γίνεται και πάλι των… άκρων

Από τότε που τα άκρα της άμυνας του Ολυμπιακού… κοσμούσαν οι Τσιμίκας αριστερά και Ομάρ Ελαμπντελαουϊ δεξιά οι ερυθρόλευκοι ταλαιπωρούνται να βρουν ακραίους που θα κάνουν την διαφορά.

Πέρασαν αρκετοί, κάποια με πολύ καλές προοπτικές, όπως ο Λαλά, που όταν ήρθε στον Ολυμπιακό ήταν από τα κορυφαία μπακ (δεξί) στο Γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά στον Πειραιά, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει λύγισε ψυχολογικά και δεν κατάφερε ποτέ να

δείξει τα όσα μπορεί να κάνει.

Αριστερά ήρθε ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ένας ποδοσφαιριστής που έχει πάρει… σπίτι του τον τίτλο του κορυφαίου Μολδαβού ποδοσφαιριστή, τρομερά γρήγορος, δυνατός, μαχητής, με ψυχή και πάθος, αλλά πολύ μακριά από το επιθετικό στυλ μπακ που ήθελε και αναζητούσε η ομάδα. Έμεινε κι έπαιξε τόσο πολύ, γιατί απλά ήταν μαχητής, τίμιος και πιστός στο «θα πεθάνω στο γήπεδο».

Δεξιά έχουμε δει τον Βρουσάι, τον Ανδρούτσο, τον Ρέτσο, αλλά όλες λύσεις ανάγκης και φυσικά όχι μόνιμες. Μέχρι που ήρθε ο Ρόντινέι. Ο Βραζιλιάνος από την πρώτη στιγμή έδειξε πως πρόκειται για πολύ καλό μπακ, με εξαιρετική επιθετική ικανότητα που θα βοηθήσει την ομάδα και στο να δημιουργήσει.

Στη μεταγραφική περίοδο που τρέχει ήρθε στην ομάδα και ο Κίνι, ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής από την Ισπανική La Liga με παραστάσεις και ικανός να βοηθήσει την δεξιά πλευρά. Αποδοτικός ακόμα και αριστερά, όπως φάνηκε και στο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού την περασμένη Πέμπτη, όπου έπαιξε αριστερά, καθώς ο Ραμόν είναι πλέον εκτός ομάδας, καθώς πήγε δανεικός στην Εσπανιόλ, ενώ δεξιά, εξαιτίας της τιμωρίας του Ρόντινέι έπαιξε ο Βρουσάι.

Εντυπωσιακή η δυναμική στα αριστερά

Εκεί που έμοιαζε με… καταραμένη η θέση στα αριστερά της άμυνας, ο Κορδόν κατάφερε να φτιάξει μία δυάδα με τρομερή δυναμική. Δύο ποδοσφαιριστές με τρομερή δυναμική. Αρχικά ήρθε ο Ρίτσαρντς από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ένας εντυπωσιακός αριστερός μπακ που απασχόλησε αρκετά πριν από δυο χρόνια όταν και με περίπου 7εκ. ευρώ αποκτήθηκε από τη Μπάγερν Μονάχου. Τότε, βέβαια, είχε μπροστά του ένα παιδί θαύμα, τον Αλφόνσο Ντέιβις των 70εκ ευρώ.

Ο Ομάρ Ρίτσαρντς έπαιξε με τους Βαυαρούς 17 παιχνίδια και τον απέκτησε η Νότιγχαμ Φόρεστ έναντι περίπου 9εκ. ευρώ. Αποκτήθηκε για να πάρει θέση βασικού, όμως η τύχη του γύρισε την πλάτη καθώς δεν πρόλαβε να παίξει καθόλου εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού. Έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν και πλέον ψάχνει… το ριστάρτ στον Ολυμπιακός, ως δανεικός από την Φόρεστ. Ο Ρίτσαρντς θα πάρει τον απαιτούμενο χρόνο, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος για να μπει και να αγωνιστεί.

Μέχρι τότε βασικός και… αναντικατάστατος θα είναι ο Ορτέγκα. Ο νεαρός αριστερός μπακ της Βελέζ αποκτήθηκε με τον… τίτλο του καλύτερου αριστερού μπακ του πρωταθλήματος της Αργεντινής και βρέισκεται πλέον στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, είναι ένα σύγχρονο μπακ που έρχεται για να… ξορκίσει την θέση. Διεθνής σε όλες τις ηλικιακές ομάδες της Αργεντινής, αρκετά επιθετικός, μαχητής και πολύ γρήγορος ποδοσφαιριστής.

Ο Ολυμπιακός δυναμώνει πάρα πολύ στα αμυντικά του άκρα, αλλά με ποδοσφαιριστές που μπορούν να υποστηρίξουν και το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας και το πλάνο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Keywords
Τυχαία Θέματα