Ολυμπιακός: Δύσκολα χάνει από ομάδες που τρέχουν

Απέναντι στην γερμανική ομάδα οι “ερυθρόλευκοι” ένα πράγμα πρέπει να κάνουν πολύ καλά κι όλα τα προβλήματά τους θα είναι λυμένα. Το “αμυντικό transition” είναι το Α και το Ω κόντρα στην συγκεκριμένη ομάδα, η οποία αν δεν επιτεθεί στην αντίπαλη άμυνα σε… πρώτο χρόνο στο πέντε εναντίον πέντε έχει σοβαρά και άλυτα προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει, ακόμα και στο παιχνίδι που έχασε με την Μακάμπι, πως σε αυτό το παιχνίδι είναι πολύ καλός να το αντιμετωπίζει. Στο Ισραήλ δεν έχασε

δηλαδή επειδή επέτρεψε στην Μακάμπι να τρέξει, αλλά γιατί στην τελευταία περίοδο δεν κατάφερε να ματσάρει την ενέργεια των παικτών του Κάτας.

Επίσης η Άλμπα έχει ένα ακόμα αδύνατο σημείο στο παιχνίδι της, που οι “ερυθρόλευκοι” μπορούν να χτυπήσουν και να επενδύσουν σε αυτό. Το δικό τους αμυντικό transition, ειδικά μετά από λάθος στην επίθεσή τους, βαθμολογείται κάτω από την βάση. Αν δηλαδή ο Ολυμπιακός είναι πιεστικός στην άμυνά του και αναγκάσει τους Γερμανούς σε βιαστικές επιλογές ή λάθη, τότε έχει καλές πιθανότητες να πετύχει αρκετούς πόντους στο ανοικτό γήπεδο.

Η Άλμπα δεν είναι η ομάδα που ήταν τις πρώτες αγωνιστικές της φετινής σεζόν, πολύ απλά γιατί οι αντίπαλοί της πλέον, έχουν διαβάσει καλά το παιχνίδι της και έχουν αναπτύξει τρόπους αντιμετώπισής της. Ο Ολυμπιακός είναι τ μεγάλο φαβορί για το ματς, αλλά όπως σε κάθε παιχνίδι φέτος στην Ευρωλίγκα, έτσι και τώρα τίποτε δεν είναι δεδομένο και εύκολο χωρίς την ανάλογη προσπάθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα