Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο 82-66: Πρώτος και καλύτερος!

Ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει τα πάντα! Επίθεση, άμυνα, ισορροπημένο παιχνίδι, ανάλογα με τον αντίπαλο ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του προσαρμόζονται και τον “καταπίνουν” . Μπορεί μάλιστα και βγάζει πολλούς πρωταγωνιστές μέσα στο ίδιο παιχνίδι. Στο ματς με την Αρμάνι, ο MVP Άλεκ Πίτερς μπήκε στα παπούτσια του Βεζένκοβ και έσυρε το χορό στην πρώτη περίοδο με 13 πόντους (16π. σύνολο). Στη δεύτερη περίοδο η άμυνα του Ολυμπιακού

έδειξε σημάδια αποσυντονισμού, η Αρμάνι μείωσε αλλά εκεί μίλησε ο Σλούκας με 7 ασίστ (9ασ. σύνολο) και κράτησε τον Ολυμπιακό στην πρωτοπορία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με σκοπό να “στραγγαλίσει” την Αρμάνι και στην τρίτη περίοδο δέχθηκε μόλις 6 πόντους, ενώ στο διάστημα 25-30 δέχθηκε μόλις έναν. Έτσι χτίστηκε και σταθεροποιήθηκε διαφορά πάνω από δέκα πόντους με τους Γουόκαπ, Κάνααν και Παπανικολάου να μην επιτρέπουν στην Αρμάνι να βάλει την μπάλα ούτε στη ρακέτα. Η τελευταία περίοδος ήταν το επιστέγασμα μιας υπέροχης εμφάνισης που έστειλε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρωλίγκας.

Ακοπσημείωτα είναι για τον Ολυμπιακό τα 14 κλεψίματα, αλλά και η συνολική άμυνα των “ερυθρόλευκων” που οδήγησε την Αρμάνι σε 21 λάθη!!!

Πρώτη περίοδος: 27-15, με 13π. Πίτερς και 5/8 τρίποντα!

Ο Ετόρε Μεσίνα επέλεξε να δίνει βοήθειες στο μαρκάρισμα του Φαλ στην αρχή του αγώνα παίζοντας με ψηλό σχήμα και εν μέρει τα κατάφερε καθώς ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 1/4 ελεύθερα τρίποντα. Ωστόσο με 4 επιθετικά ριμπάουντ και ισάριθμα καλάθια ο Ολυμπιακός έδωσε το ρυθμό. Με πρωταγωνιστή τον αντί-Βεζένκοφ, Άλεκ Πίτερς που είχε 13 πόντους και άξιο συμπαραστάτη τον Παπανικολάου με άλλους 7 κατάφερε το αρχικό μούδιασμα (5-8) να το μετατρέψει σε περίπατο. Τρία τρίποντα του Πίτερς κι άλλα δύο από Παπανικολάου και Μακίσικ εκτόξευσαν τον Ολυμπιακό σε διψήφια διαφορά απέναντι σε μια από τις καλύτερες άμυνες της Ευρωλίγκας. Στα πολύ θετικά ότι η περίοδος τελείωσε χωρίς λάθος για την ομάδα του Μπαρτζώκα!

Δεύτερη περίοδος: 44-38, χαλάρωσε η άμυνα, τον κράτησε ο Σλούκας με 7 ασίστ!

Ο Ολυμπιακός στη δεύτερη περίοδο για 7 λεπτά διατήρησε τη διαφορά που “έχτισε” στο τελευταίο λεπτό της πρώτης περιόδου, ωστόσο η άμυνά του δεν είχε την ίδια συγκέντρωση με την Αρμάνι να αρχίζει να βρίσκει αυτοπεποίθηση στην επίθεσή της. Έτσι το 39-27 όπως διαμορφώθηκε με το τρίποντο του Γουόκαπ δεν αποτέλεσε βάση για να ξεφύγει ακόμα περισσότερο ο Ολυμπιακός. Μπάρον, Ντέιβις και Χάινς με ένα επιθετικό κρεσέντο έφεραν τη διαφορά ακόμα και στους τρεις πόντους (41-38) πριν ο Βεζένκοβ με buzzer beater βάλει τους πρώτους πόντους του και στείλει τη διαφορά στο +6 μετά την 7η ασίστ του Σλούκα στην δεύτερη περίοδο! Ο Άλεξ Πίτερς δεν έπαιξε καθόλου στη δεύτερη περίοδο.

Τρίτη περίοδος: 59-44, με άμυνα για σεμινάρια!

Στην τρίτη περίοδο η Αρμάνι είχε το ματς στο ρυθμό που τη βόλευε και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μετά τα πρώτα πέντε λεπτά κύλησαν με επί μέρους σκορ στο 2-5 και τον Ολυμπιακό να έχει 1/5 σουτ και 3 λάθη. Ωστόσο μια τεχνική ποινή στον Μεσίνα σα να αποδιοργάνωσε λίγο τους Ιταλούς με αποτέλεσμα το σκορ από το 46-43 να πάει στο 52-43 χάρη σε τρίποντο του Γουόκαπ. Εξαιρετικές στο συγκεκριμένο σημείο οι άμυνες από Κάνααν και Παπανικολάου. Έτσι η διαφορά ανέβηκε και πάλι πάνω από τους 10 με τον Παπανικολάου (54–43). Η άμυνα του Ολυμπιακού σκλήρυνε πολύ και δεν επέτρεψε τίποτα στην Αρμάνι. Δεν είναι τυχαίο ότι δέχθηκε μόλις δύο καλάθια από τον Ρίτσι και μία βολή από τον Τόμας, το σύνολο 6 πόντους! Το νέο buzzer beater αυτή τη φορά από τον Σλούκα εκτόξευσε για πρώτη φορά στο ματς τη διαφορά στους 15 πόντους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκορ στο δεύτερο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου ήταν 13-1!

Τέταρτη περίοδος: 82-66, με στάση Γουόκαπ!

Στην τελευταία περίοδο η Αρμάνι προσπάθησε να επανέλθει με ένα γρήγορο καλάθι και φάουλ του Μέλι, αλλά ο Γουόκαπ είχε άλλη άποψη και με δύο κλεψίματα και ισάριθμα καλάθια έστειλε τη διαφορά στους 16 πόντους (63-47). Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά. Διότι η Αρμάνι που στηρίζεται στην άμυνά της, δε θα μπορούσε να περιμένει πολλά από την επίθεσή της. Ειδικά απέναντι στην άμυνα του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Μεσίνα δεν έβαζε τίποτα, ο Ολυμπιακός αργά αλλά σταθερά ανέβαζερ τη διαφορά και με τον Βεζένκοβ την έστειλε στους 21 πόντους (68-47). Μέχρι το τέλος κυμάνθηκε σε αυτά τα επίπεδα με τους “ερυθρόλευκους” να πατούν πια στην κορυφή της Ευρωλίγκας παρέα και με άλλες ομάδες, αλλά με καλύτερη διαφορά στους πόντους.

Ολυμπιακός: Γουόκαπ, Κάνααν, Λούντζης, Λαρεντζάκης, Φαλ, Σλούκας, Βεζένκοβ, Παπανικολάου, Μπολομπόι, Πίτερς, Μπλακ, ΜακΚίσικ

Αρμάνι Μιλάνο: Ντέιβις, Τόμας, Λουαού-Καμπαρό, Μήτρου-Λονγκ, Τονούτ, Μέλι, Μπάρον, Ρίτσι, Χολ, Μπαλντάσο, Χάινς, Φόιγκντμαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα