Ολυμπιακός: Άνθρωπος των ντέρμπι ο Κανός (vids)

Ο Ολυμπιακός έχει μπει στις ράγες της προετοιμασίας για το μεγάλο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο, μετά το άνετο πέρασμα απ’ τη Λαμία με 0-3. Ο Μίτσελ έχει φροντίσει να τονώσει την ψυχολογία των παικτών και να διατηρήσει σε άριστη κατάσταση παίκτες “κλειδιά”, όπως ο Εμβιλά και ο Χάμες.

Ο Ισπανός πονοκεφαλιάζει για την απουσία του Γκάρι Ροντρίγκες, ωστόσο είναι ευχάριστο νέο για τον προπονητή του Ολυμπιακού, η ταχύτατη προσαρμογή του Σέρτζι Κανός και η καλή αγωνιστική του εικόνα.

Δοκάρι κόντρα στη Λαμία

Μετά το ματς με τη Λαμία ρωτήσαμε τον Κανός για το μεγάλο ντέρμπι που ακολουθεί και ο Ισπανός μέσος είπε: “Γνωρίζω τι σημαίνει το μεγάλο ντέρμπι που έρχεται, σκεφτόμαστε πλέον αυτό το ματς και θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται”. Ο Κανός έρχεται από γκολ με τον Παναιτωλικό και ασίστ (και δοκάρι) με τη Λαμία. Είναι επόμενο ο Μίτσελ να τον ετοιμάζει για την αρχική ενδεκάδα, καθώς μπορεί ν’ αποτελέσει τον παράγοντα “Χ” στο συγκεκριμένο ματς, καθώς είναι νέο πρόσωπο και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν γνωρίζει ακριβώς τι απαιτείται για τον περιορισμό του.

Γκολ με Παναιτωλικό

Απ’ την άλλη πλευρά ο Κανός έχει μια εκπληκτική παράδοση σε “κλασικά” ντέρμπι με τη φανέλα της Μπρέντφορντ με την οποία πραγματοποίησε 249 συμμετοχές με 36 γκολ και 33 ασίστ! Τα ντέρμπι στην Αγγλία έχουν βαρύνουσα σημασία και για τις “μέλλισες” οι πλέον παραδοσιακές μονομαχίες είναι με τις ομάδες που μοιράζονται την ίδια γειτονιά, στο δυτικό Λονδίνο. Το “West London Derby” περιλαμβάνει τις Μπρέντφορντ, Τσέλσι, ΚΠΡ και Φούλαμ.

Το γκολ του Κανός κόντρα στην ΚΠΡ (1-0) στη νίκη της Μπρέντφορντ με 2-1 τον Απρίλιο του 2018

Ο Κανός έχει αγωνιστεί σε όλα τα παραπάνω ντέρμπι και έχει σκοράρει στα πιο “καυτά”, εκείνα κόντρα στη Φούλαμ και την ΚΠΡ. Απέναντι στη Φούλαμ έχει παίξει επτά φορές και έχει να θυμάται δύο γκολ και μία ασίστ. Η ομάδα του πήρε τρεις νίκες, τρία ματς ήρθαν ισόπαλα, ενώ γνώρισε την ήττα μόλις μία φορά. Απέναντι στην ΚΠΡ, ο Κανός έχει παίξει οκτώ φορές με τη φανέλα της Μπρέντφορντ και μετράει δύο γκολ. Τέσσερις φορές έχει φύγει απ’ το γήπεδο με τη νίκη, τρεις ηττημένος και ένα ματς έληξε ισόπαλο.

To γκολ του Κανός (1-1) στη νίκη της Μπρέντφορντ με 3-1 επί της Φούλαμ τον Δεκέμβριο του 2017

Το ντέρμπι του Σαββάτου θα είναι το πιο σημαντικό της καριέρας του Κανός, καθώς το ελληνικό “clasico” είναι ένα απ’ τα πιο εμβληματικά της Ευρώπης. Ο 26χρονος είναι έτοιμος αγωνιστικά, αλλά και πνευματικά, όπως φαίνεται και απ’ τα στατιστικά του στα αγγλικά ντέρμπι!

Το γκολ του Κανός κόντρα στην ΚΠΡ (3-0) στη νίκη της Μπρέντφορντ με 3-0 τον Μάρτιο του 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα