Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Στους τελικούς κόβεται η… πλάκα

Μπορεί να καθυστέρησε λίγο, αλλά τελικά η σύνθεση του τελικού είναι αυτή που περιμέναμε όλοι από το ξεκίνημα της σεζόν. O Ολυμπιακός και o Παναθηναϊκός για μια ακόμα φορά θα παλέψουν για τον εγχώριο τίτλο.

Από τη μία η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα που μπορεί να είχε μεγαλύτερη ευρωπαϊκή περιπέτεια, αλλά καθάρισε γρήγορα με τον Προμηθέα στα ημιτελικά και από την άλλη ο Παναθηναϊκός

που ταλαιπωρήθηκε από τη Λάρισα αλλά εμφατικά στο πέμπτο παιχνίδι πήρε κι αυτός το εισιτήριο του για τις αιώνιες μάχες.

Αν μπούμε σε καθαρά θεωρητική ανάλυση τότε σίγουρα μιλάμε για μία τελική σειρά με φαβορί τον Ολυμπιακό και αουτσάιντερ τον |Παναθηναϊκό, αυτό εξάλλου παραδέχθηκε κι ο ίδιος ο αρχηγός των “πράσινων” Ιωάννης Παπαπέτρου. Αν μπούμε όμως σε μία ρεαλιστική ανάλυση τότε έχουμε απλά μάχες αιωνίων χωρίς εύκολα προβλέψιμο αποτέλεσμα.

Έχει καταντήσει πλέον κουραστικό αλλά είναι αλήθεια πως όταν παίζουν αυτοί οι δύο οι όροι “φαβορί” και “αουτσάιντερ” είναι πολύ σχετικοί και χωρίς ιδιαίτερη ουσία. Ο Παναθηναϊκός σίγουρα δεν είναι σε πλεονεκτική θέση αλλά αυτό έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι θα παίξει περισσότερα παιχνίδια στο φαληρικό στάδιο. Από την άλλη έχει στο τιμόνι του, έστω και σαν τεχνικό σύμβουλο, τον Αργύρη Πεδουλάκη τον μέτρ ίσως της καταστροφής του παιχνιδιού του αντιπάλου. Μαζί με το Γιώργο Βόβορα έχουν πολύ δουλειά μελετώντας τα ατού του Ολυμπιακού προκειμένου να καταστρώσουν το δικό τους τακτικό πλάνο.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη σαν ομάδα φαίνεται να είναι πιο πλήρης από τον Παναθηναϊκό σε όλες τις θέσεις. Ίσως να υπάρχει μία σχετική κόντρα και ένα ελαφρύ πλεονέκτημα των “πράσινων” στη θέση “5” που δεσπόζει ο Παπαγιάννης. Επειδή όμως, για να παίξει καλά ένα σέντερ πρέπει να λειτουργήσει καλά όλη η υπόλοιπη ομάδα γυρίζουμε και πάλι στην αρχική συνθήκη πως ο Ολυμπιακός από πλευράς λύσεων και ετοιμοπόλεμων παικτών έχει προβάδισμα.

Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει πάρει μόλις μία νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στη σεζόν και μάλιστα μέσα στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Από εκείνο το απόγευμα όμως και έπειτα έχει χάσει όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια είτε στο ΣΕΦ είτε στο ΟΑΚΑ.

Ετοιμαζόμαστε να δούμε ενδιαφέροντα ματς, σκληρά παιχνίδια που δεν είναι απαραίτητο πως θα κριθούν στην λεπτομέρεια, ωστόσο κανένας δεν θα μπορέσει τουλάχιστον με βεβαιότητα να προδικάσει τον πρωταθλητή. Ίσως μετά τους δύο πρώτους αγώνες απλά να έχουμε μία παράσταση νίκης από τον έναν ή από τον άλλον. Ίσως πάλι να χρειαστεί να περιμένουμε το τελευταίο δευτερόλεπτο του πέμπτου παιχνιδιού… Θα δείξει!

Keywords
Τυχαία Θέματα