Ολυμπιακός – Άρης 4-1: Άλλος για “τεσσάρα” στο Φάληρο;

Ο Ολυμπιακός μετά από ένα καταιγιστικό δεύτερο ημίχρονο, διέλυσε την αμυντική λειτουργία του Άρη και επικράτησε 4-1 για την 6η αγωνιστική της Super League με σκόρερ τους Μπράμπετς (αυτ. 21′), Ελ Κααμπί (62′, 70′) και Γιόβετιτς (83′). Για τον Άρη μείωσε στο 47′ ο Πάρντο, ενώ δοκάρι είχε ο Νταρίντα στο 53′. Με τραυματισμό αποχώρησε ο Ρέτσος στο 78′, πέναλτι έχασε ο Φορτούνης στις καθυστερήσεις (90+1′).

Πως έπαιξαν

Ο

Ντιέγκο Μαρτίνεθ προχώρησε σε κινήσεις φρεσκαρίσματος της ενδεκάδας του Ολυμπιακού παρατάσσοντας τους Πειραιώτες με τον Πασχαλάκη στο γκολπόστ, τους Κίνι, Φρέιρε, Ρέτσο και Ροντινέι, μπροστά τους βρέθηκαν οι Καμαρά και Έσε (με μάσκα), ενώ σε ελεύθερο ρόλο κινήθηκε ο Φορτούνης. Ο Σολμπάκεν έπαιξε στα αριστερά, ενώ ο Μασούρας είχε περιφερειακό ρόλο δίπλα στον Ελ Κααμπί.

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με τον Κουέστα στα δοκάρια, ενώ στην άμυνα βρέθηκαν από αριστερά προς τα δεξιά οι Ματαρίτα, Μρπάμπετς, Φαμπιάνο και Μοντόγια. Οντουμπάγιο και Μενέντεζ έπαιξαν δεξιά και αριστερά στις πτέρυγες, ενώ εσωτερικοί χαφ ήταν οι Νταρίντα και Βερστρέτε. Στην αιχμή ήταν οι Μορόν και Σουλεϊμάνοφ.

Φορτούνης -και πάλι- on fire!

Ο Οντουμπάγιο πάσαρε παράλληλα μπροστά απ’ την περιοχή του Άρη και ο Φορτούνης εκμεταλλεύτηκε το λάθος, βρίσκοντας με τη μία τον αφύλακτο Ελ Κααμπί, ο οποίος σούταρε άμεσα, με την μπάλα να περνάει πάνω απ’ την εστία του Άρη! Στο 11′ ο Μασούρας βρήκε τον Φορτούνη εκτός περιοχής, ο αρχηγός των Πειραιωτών κουβάλησε περίτεχνα την μπάλα και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός στόχου!

Θα μπορούσε ομορφότερο γκολ

Στο 21′ ο Σολμπάκεν γέμισε εξαίσια για τον Φορτούνη, ο οποίος έφυγε με δυναμικό διασκλελισμό στην αντεπίθεση και στα όρια της περιοχής του Άρη, πάσαρε για τον Μασούρα. Ο Έλληνας μέσος πάσαρε παράλληλα, η μπάλα κόνταρε στον Μπράμπετς και κατέληξε στα δίκτυα του Άρη! Στο 36′ ο Μπράμπετς έπεσε με τραυματισμό στο έδαφος, αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη, στη θέση του πέρασε ο Βέλεθ. Στο 39′ ο Ελ Κααμπί πάλεψε να βρει ελεύθερο σουτ απ’ τον άξονα, ύστερα από κόντρα η μπάλα κατέληξε αριστερά εκτός περιοχής σε σημείο που βρισκόταν ο Σολμπάκεν. Ο Δανός δοκίμασε απευθείας βολέ από δύσκολη γωνία, η μπάλα πέρασε άουτ!

Πάρντο – βάλτο!

Ο Άρης ξεκίνησε ιδανικά το δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι “κίτρινοι” πέτυχαν γκολ στο 47′ με τον Πάρντο, ο οποίος είχε περάσει στο ματς στην εκκίνηση του 45λεπου αντί του Οντουμπάγιο. Μετά από σοβαρό λάθος του Κίνι στα καρέ του Ολυμπιακού, με την μπάλα να μένει ζωντανή. Ο Πάρντο έπιασε όμορφο βολέ για το 1-1!

Πρώτο γκολ που δέχεται εν Ελλάδι για φέτος ο @olympiacosfc στο Καραϊσκάκη.#olympiacosfc #olympiacos #OLYARIS

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) September 27, 2023 Η τελευταία αντίδραση του Άρη

Στο 53′ μετά από σπουδαία αντεπίθεση για τον Άρη, ο Σουλεϊμάνοφ στο κατάλληλο σημείο πάσαρε στον Νταρίντα, ο οποίος πλάσαρε αφύλακτος τον Πασχαλάκη, με την μπάλα να καταληγει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Ολυμπιακού. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός προειδοποίησε. Ο Ροντινέι έβγαλε σέντρα “ξυράφι” για τον Ελ Κααμπί, ο Μαροκινός έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Φορτούνης έβγαλε το… μοιρογνωμόνιο

Στο 62′ ο Ολυμπιακός ανέκτησε το προβάδισμα με 2-1, με δύο συνήθεις υπόπτους! Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, η μπάλα διέγραψε πορεία με ακρίβεια στο κεφάλι του Ελ Κααμπί, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει για πέμπτο ματς στη σειρά! Ήταν το 8ο γκολ του απόλυτα φορμαρισμένου Μαροκινού!

Γκολάρα με τριπλέτα Ποντένσε – Ροντινέι – Ελ Κααμπί!

Οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν και σε τρίτο γκολ 70′. Ο Ποντένσε πέρασε κάθετα από δεξιά στον Ροντινέι κι εκείνος σε πρώτο χρόνο βρήκε τον Ελ Κααμπί, ο οποίος με προβολή έγραψε το 3-1!

9 γκολ ο Ελ Κααμπί φέτος, τα 4 από ασίστ Φορτούνη, ο οποίος έφτασε αισίως τις 7 τελικές πάσες. #olympiacosfc #OLYARIS pic.twitter.com/cljw1EQRt1

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) September 27, 2023

Στο 72′ μετά από ωραίο passing game απ΄τους παίκτες του Ολυμπιακού, η μπάλα κατέληξε στον Ποντένσε, ο οποίος μετά απο κοντρόλ έψαξε το γκολ με σουτ έξω απ’ την περιοχή, αλλά ο Κουέστα με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε!

Ο Γιόβετιτς το ξεκίνησε και το τελείωσε

Στο 84′ ο Γιόβετιτς πέρασε κάθετη μπαλιά και ο Μπιέλ βγήκε στον κενό χώρο, αλλά καθυστέρησε και ζύγισε τις επιλογές του συναντώντας ξανά τον Μαυροβούνιο. Ο Γιόβετιτς εκτέλεσε για το 4-1, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ του με τα “ερυθρόλευκα”! Στο 87′ ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Μπιέλ κι εκείνος βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Κουέστα, αλλά το τελείωμα του ήταν πολύ άσχημο.

Ήταν ο κορυφαίος, αλλά έχασε το πέναλτι

ΣτΟ 89′ σε γύρισμα του Ροντινέι ο Ζαμόρα βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο Αλ Χακίμι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Φορτούνης εκτέλεσε στο κέντρο και ο Κουέστα απέκρουσε με τα πόδια. Ο Έλληνας μέσος λίγα λεπτά μετά έπεσε στο έδαφος με πόνους στον αστράγαλο, αλλά μετά από λίγα “βασανιστικά” λεπτά για τους φίλους του Ολυμπιακού σηκώθηκε και αποχώρησε χωρίς εμφανές πρόβλημα απ’ τον αγωνιστικό χώρο.

7ο πέναλτι που χάνει ο Φορτούνης με τη φανέλα του Ολυμπιακού, 2η φορά που τον "σταματάει" ο Κουέστα. #olympiacos #olympiacosfc #OLYARIS

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) September 27, 2023

Ήταν το τέταρτο συνεχόμενο ματς, στο οποίο ο Ολυμπιακός πετυχαίνει 4 γκολ στο Φάληρο σε ματς Super League!

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος (78′ Ντόη), Φρέιρε, Κίνι (74′ Ορτέγκα) – Έσε, Καμαρά, Φορτούνης, Σολμπάκεν (55′ Μπιέλ) – Μασούρας (55′ Ποντένσε), Ελ Κααμπί (78′ Γιόβετιτς)

Άρης: Κουέστα – Οντουμπάτζο (46′ Πάρντο), Μπράμπετς (37′ Βέλεθ), Φαμπιάνο, Ματαρίτα – Βερστράτε (86′ Σεπ), Νταρίντα, Μοντόγια – Σουλεϊμάνοφ (71′ Ζαμόρα), Μενέντες (71′ Κάρλσον), Μορόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός – Άρης 4-1, Άλλος, “τεσσάρα”, Φάληρο,olybiakos – aris 4-1, allos, “tessara”, faliro