Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ 74-75: Λύγισε στο σουτ, πέταξε ένα ημίχρονο

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ 74-75: Λύγισε στο σουτ, πέταξε ένα ημίχρονοsdimolitΠέμ, 02/25/2021 - 22:46

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω ακόμα και με 25 πόντους διαφορά, έφερε το ματς στο σουτ, όμως οι Ρώσοι πέρασαν από το ΣΕΦ ''λυγίζοντας'' τον Ολυμπιακό που ''πέταξε'' το πρώτο ημίχρονο και υπέστη 6η διαδοχική ήττα.

Η ομάδα του Γιώργου

Μπαρτζώκα υπέστη νέα ήττα και με ρεκόρ 11-15 απομακρύνεται το όνειρο των πλέι οφ. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη βελτίωσε το ρεκόρ της στο 17-8 και στρογγυλοκάθισε στη 2η θέση της κατάταξης πίσω από τη Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός χωρίς Παπανικολάου, Μάρτιν και Κουφό, η ΤΣΣΚΑ χωρίς Μιλουτίνοφ και Χάκετ. Ντεμπούτο για τους Ρώσους έκαναν οι Μάικλ Έρικ και Ίφε Λούντμπεργκ.

Πρώτο ''κρύο'' ημίχρονο

Μουδιασμένο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό με αρκετά λάθη και το πρώτο καλάθι να έρχεται μετά από 4.5 λεπτά με τον Σάσα Βεζένκοφ. Η ΤΣΣΚΑ χωρίς να εντυπωσιάσει κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ από νωρίς (5-10) με όλη την πεντάδα να συνεισφέρει. Ο Ιτούδης πέρασε στο παρκέ τον Φόιτγκτμαν και ο Γερμανός με 7 πόντους σε 3 λεπτά ανέβασε τη διαφορά στους 13 (9-22). Οι ερυθρόλευκοι είχαν συνολικά 3/14 σουτ, 2 ασίστ για 4 λάθη. Η ΤΣΣΚΑ με 7 ασίστ για μόλις 1 λάθος οδήγησε την αναμέτρηση από νωρίς.

Η είσοδος των Σπανούλη (350 ματς στην Ευρωλίγκα), Χάρισον άλλαξε την επιθετική συμπεριφορά του Ολυμπιακού που βρήκε μακρινά σουτ και συμμάζεψε την διαφορά. Ο Ιτούδης είδε τους νεοφερμένους Λούντμπεργκ (3/5 τρίποντα) και Έρικ να βάζουν κι' αυτοί το λιθαράκι τους, ενώ ο Φόιγκτμαν συνέχιζε να πληγώνει το ''ερυθρόλευκο'' καλάθι και έφτασε γρήγορα τους 12 πόντους (19-34). Χωρίς μαχητικό πνεύμα και καθαρό μυαλό οι παίκτες του Μπαρτζώκα προσπάθησαν να φτιάξουν την εικόνα τους αλλά μάταια. Η αστοχία (6/14 δίποντα, 3/18 τρίποντα) και τα λάθη (9) συνεχίστηκαν για την ελληνική ομάδα μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου που έκλεισε με 18 πόντους διαφορά για τη ΤΣΣΚΑ (26-44).

Διαφορετικός Ολυμπιακός με οδηγό τον Μακίσικ (ρεκόρ καριέρας με 24 πόντους)

Πεντάδα με Βεζένκοφ, Μακίσικ, Σλούκα, Ζαν Σαρλ και Έλις δοκίμασε ο Μπαρτζώκας στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ψάχνοντας τα μακρινά σουτ. Η ενέργεια του Μακίσικ (3 κλεψίματα) ξύπνησε τον Ολυμπιακό και με καλές άμυνες κατάφερε να σκοράρει σε ανοιχτό γήπεδο και να ρίξει την διαφορά (35-51). Ο Αμερικανός έγινε ο πρώτος παίκτης της ελληνικής ομάδας με διψήφιο αριθμό πόντων (14) αλλά και ο μοναδικός ''ερυθρόλευκος'' που σκόραρε στα πρώτα πέντε λεπτά. Την μαχητικότητα του Μακίσικ ακολούθησαν και οι υπόλοιποι με τον Ολυμπιακό να ρίχνει τη διαφορά στους 13 (41-54). Το επί μέρους σκορ κινήθηκε στο 19-4 για τους γηπεδούχους που πλησίασαν στους 10 (45-55). Η ΤΣΣΚΑ μέσα σε πέντε λεπτά υπέπεσε σε 6 λάθη και η διαφορά έπεσε σε μονοψήφιο (49-57).

Η ΤΣΣΚΑ μπήκε αγριεμένη στο φινάλε του αγώνα με με γρήγορο 4-0 σερί ανάγκασαν τον Μπαρτζώκα να πάρει time out. Μετά τη διακοπή Μακίσικ και Σπανούλης πυροβόλησαν από μακριά και ο Ολυμπιακός πλησίασε εκ νέου βάζοντας πίεση στους Ρώσους (57-65). Στο παρκέ ο Πρίντεζης και παρέα με τους Σπανούλη, Μακίσικ το ματς πήρε ''φωτιά'' καθώς η διαφορά έπεσε τους 3! (62-65). Ο Βεζένκοφ με μεγάλο τρίποντο έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στον Ολυμπιακό (69-68). Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να σκοράρει από μακριά, όμως πάλεψε για όλες τις μπάλες και κατάφερε να μείνει μπροστά με το κάρφωμα του Ζαν Σαρλ (72-71), 43.7'' πριν το τέλος. Ο Μπολομπόι βάζει μπροστά τη ΤΣΣΚΑ , Πρίντεζης σκοράρει για το 74-73, ο Τζέιμς κερδίζει φάουλ και τρεις βολές, βάζει 2/3 και η ΤΣΣΚΑ φεύγει με το ''διπλό''.

Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης

 

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ Ολυμπιακός - Μπάσκετ CSKA Moscow - Μπάσκετ Off Off Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ #euroleague Ολυμπιακός ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω ακόμα και με 25 πόντους διαφορά, όμως οι Ρώσοι πέρασαν από το ΣΕΦ ''λυγίζοντας'' τον Ολυμπιακό που ''πέταξε'' το πρώτο ημίχρονο και υπέστη 6η διαδοχική ήττα. Article publish on Πέμ, 02/25/2021 - 22:46 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα