ΟΗΕ: «Παγκόσμια ημέρα μπάσκετ» η 21η Δεκεμβρίου

Η ημέρα που το 1891 ο Dr Τζέιμς Νέισμιθ ανακάλυψε το άθλημα στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, σαν σήμερα, επιλέχθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, να την ορίσει την συγκεκριμένη ημερομηνία ως «Παγκόσμια Ημέρα Μπάσκετ».

Η καλαθοσφαίριση έχει, πλέον την δική της ημέρα εορτασμού, έγινε το πρώτο άθλημα, θεσμικά και κατοχυρωμένα την δική του επίσημη ημέρα στην διάρκεια του έτους και τιμάται παγκοσμίως, με αυτή την απόφαση του ΟΗΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA,

Ανδρέας Ζαγκλής, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Μπάσκετ και πολύ ευγνώμονες στον ΟΗΕ και στους άλλους συνεργαζόμενους οργανισμούς που συνεχίζουν να αναγνωρίζουν τον θετικό ρόλο που παίζει το μπάσκετ για εκατομμύρια διαφορετικούς ανθρώπους που ζουν σε όλο τον κόσμο.

Το γεγονός ότι το μπάσκετ είναι το πρώτο ομαδικό άθλημα που λαμβάνει τέτοια αναγνώριση είναι μια σαφής απόδειξη και επιδοκιμασία των τεράστιων κοινωνικών οφελών που προσφέρει, καθώς και των απεριόριστων δυνατοτήτων που υπάρχουν στη χρήση του Basketball For Good¨.

Για να γιορτάσει μάλιστα η FIBA την καθιερωμένη Παγκόσμια Ημέρα Μπάσκετ, θα διοργανώσει μια σειρά από δραστηριότητες που περιλαμβάνουν μια ειδική εκδήλωση στο Patrick Baumann House of Basketball για αξιωματούχους του ΟΗΕ και συνεργαζόμενους οργανισμούς στη Γενεύη, καθώς και επισκέπτες από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC), την Ένωση Θερινών Ολυμπιακών Διεθνών Ομοσπονδιών (ASOIF) και εκπροσώπων της YMCA.

Το Ίδρυμα FIBA χρησιμοποιεί επίσης την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Μπάσκετ για να ξεκινήσει τον ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας. Το φετινό θέμα είναι «Μπάσκετ για καλό», με περισσότερες λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό να είναι διαθέσιμες εδώ.

Ένας ειδικός κοινωνικός τοίχος στο fiba.basketball έχει δημιουργηθεί όπου όλες οι αναρτήσεις με την #WorldBasketballDay θα εμφανίζονται για να τιμήσουν την ειδική περίσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα