Οι μπίζνες του Brexit

Την ώρα που οι Βρετανοί προσέρχονται στις πιο «αμήχανες» κάλπες στην ιστορία τους, αυτές των ευρωεκλογών, μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες πολιτικές προσωπικότητες από την εποχή του δημοψηφίσματος για το Brexit, δείχνει να έχει επιστρέψει για τα καλά.

Για πολλούς ο Νάιτζελ Φάρατζ δεν ήταν μόνο εκ των βασικών πρωταγωνιστών της καμπάνιας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, αλλά αποτελούσε στην πραγματικότητα τον «άτυπο CEO» μιας σκιώδους εταιρίας που είχε στηθεί

γύρω από το Brexit. Πολλά είχαν άλλωστε ακουστεί σχετικά με τους πόρους και τις ευρύτερες πηγές χρηματοδότησης της καμπάνιας των Brexiteers, αλλά και για τους πραγματικούς σκοπούς των εμπνευστών της.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω έμειναν στην σφαίρα της συνωμοσιολογίας, ενώ ο ίδιος ο Φάρατζ λίγο καιρό μετά ανακοίνωνε -προς έκπληξη πολλών- την αποχώρησή του από την ηγεσία του ακροδεξιού UKIP αλλά και από το πολιτικό προσκήνιο, δηλώνοντας πως είχε εκπληρώσει τον στόχο της πολιτικής ζωής του με το Brexit. Η συνέχεια βέβαια απέδειξε πως η εν λόγω αποχώρηση θα ήταν μόνο πρόσκαιρη…

Η προφανής αδυναμία της Τερέζα Μέι (αλλά και του ευρύτερου βρετανικού πολιτικού συστήματος) να διαχειριστεί την υπόθεση του Brexit, έδωσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίας να επιστρατευτεί ο Φάρατζ ως «χρυσή εφεδρεία»: Κατήγγειλε τους πάντες πως επιχειρούν «να προδώσουν την ψήφο του βρετανικού λαού» στο δημοψήφισμα του 2016 και ίδρυσε κόμμα. Το όνομά του; Τι άλλο: Brexit.

Διαβάστε επίσης
The Times: Παραιτείται την Παρασκευή η Μέι


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα