Οι «μπέμπηδες» του Ολυμπιακού

Αραιά και που στρέφονται οι προβολείς στις «μικρές» Εθνικής ομάδες. Είναι η «δεξαμενή» που τροφοδοτεί με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές τόσο τους συλλόγους, όσο και την Εθνική ανδρών. Στην Τσεχία, η ομάδα των Ελπίδων, υπό τις οδηγίες του Αντώνη Νικοπολίδη, πήρε τη νίκη με 2-1 και δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να βρεθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2019.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός στηρίχθηκε ξανά σε πολλούς παίκτες οι οποίοι προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού.
Οι πέντε από τους ένδεκα του αρχικού σχήματος αποτελούν «προϊόν» της Ακαδημίας των «ερυθρόλευκων». Πρόκειται για τους Τσιμίκα, Νικολάου, Ανδρούτσο, Σάλιακα (αγωνίζεται ως δανεικός στον Κισσαμικό) και Βέργο (παραχωρήθηκε στον Παναθηναϊκό), ενώ ως αλλαγή έπαιξε ο Μανθάτης (συνεχίζει δανεικός στον Πανιώνιο).

Πρόκειται για τους «μπέμπηδες» του Ολυμπιακού οι οποίοι μέσω της πορείας της Εθνικής Ελπίδων, αναδεικνύουν τη εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Βεβαίως, η καθιέρωση στην πρώτη ομάδα είναι μία δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία. Λίγο – πολύ, άπαντες παίρνουν την ευκαιρία τους. Αλλά σε ένα σύνολο με υψηλότατες απαιτήσεις και ανταγωνισμό, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για συνεχόμενες ευκαιρίες.

Στην παρούσα φάση, ο Κώστας Τσιμίκας είναι στην καλύτερη κατάσταση. Όχι απλώς έχει κερδίσει θέση βασικού στους «Πειραιώτες», αλλά με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του οδηγεί τους ιθύνοντές της ομάδας του προς την απόφαση της πρόωρης ανανέωσης του συμβολαίου του με καλύτερους οικονομικούς όρους. Η καλύτερη συμβουλή προς όλα τους νεαρούς και πολλά υποσχόμενους ποδοσφαιριστές είναι η καθημερινή δουλειά με ταπεινότητα και η αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας που θα τους δοθεί.

Παρεμπιπτόντως, τελευταία φορά που η Εθνική Ελπίδων προκρίθηκε από την προκριματική φάση ήταν το 2011, όταν και αποκλείστηκε στα πλέι-οφ από την Τσεχία. Μεγαλύτερες διακρίσεις της ήταν η παρουσία της στους τελικούς του 1988 -έχασε τον τίτλο από τη Γαλλία του Ερίκ Καντονά- και του 1998 –ηττήθηκε από την Ισπανία με 1-0.
Keywords
Τυχαία Θέματα