Οι... Big είναι 4, ίσως και πέντε ή και παραπάνω!

Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα όλοι λέγαμε ότι θα είναι μια κούρσα για τρεις. Για τους «Big 3» ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Και αυτό έμοιαζε απολύτως λογικό σύμφωνα με την εικόνα τους και στα ευρωπαϊκά ματς, αλλά και λόγω των μεταγραφικών τους κινήσεων.

Ωστόσο οι τρεις πρώτες αγωνιστικές μας δείχνουν ότι η «όμορφη ιστορία» που γράφουν τα νέα
παιδιά του Γιώργου Δώνη είναι δυνατό να ξαναβάλει και τον Παναθηναϊκό στο κάδρο των «Big 4» του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Άρη να ακολουθούν.

Διότι η ομάδα του Παντελίδη μπορεί να μην έχει ακόμα πόντο, αλλά πάλεψε και τα τρία δύσκολα ματς που έδωσε στο ξεκίνημα με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό και τα έχασε στις λεπτομέρειες. Ειδικά χθες στο Φάληρο έφτασε 90 δευτερόλεπτα πριν τον πρώτο της βαθμό, αλλά ο Νάτχο είχε διαφορετική άποψη.

Ο Άρης επίσης, πέρα από την δυναμική του κόσμου του, βγάζει δυναμική και εντός αγωνιστικού χώρου. Έχει καλό υλικό, έχει κάνει ήδη δύο νίκες και απόψε φιλοξενεί τον Λεβαδειακό. Οπότε και εδώ το 3Χ3 είναι αρκετά πιθανό.

Από τους «Big 3» πάντως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είχαν εύκολο έργο το Σάββατο κόντρα σε ΟΦΗ και Πανιώνιο, ενώ ο Ολυμπιακός αγχώθηκε κόντρα στον Αστέρα, κυρίως γιατί ο Μαρτίνς επέμεινε στην ίδια ενδεκάδα που είχε πολλούς «σκασμένους» διεθνείς από τις υποχρεώσεις τους στο Nations League.

Τελικά γλίτωσε την γκέλα από το Νάτχο που σκόραρε στο 92΄. Ασύληπτο ματς από τον Καμαρά, αλλά και από τον Τόνσο του Αστέρα, που επέστρεψε και έδειξε ότι θα κάνει τη διαφορά στους Αρκάδες.

Για τον Παναθηναϊκό, τέλος, ότι και να γράψει κανείς είναι λίγο. Ο Δώνης δείχνει να βγάζει διαρκώς άσους από το μανίκι του, αφού ανάλογα με τον αντίπαλο διαφοροποιεί και το σύστημα της ομάδας του και ως τώρα του βγαίνει.

Μπορεί μεσοεπιθετικά να παρουσιάζει νεανική ομάδα, αλλά αμυντικά διαθέτει έμπειρους παίκτες που μπορούν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις και αποτελέσματα όταν ο Παναθηναϊκός παίρνει προβάδισμα.

Επιπλέον, σε μια έδρα όπως αυτή της Λάρισας, ο Δώνης έκανε πιο «σκληρή» τη μεσαία γραμμή της ομάδας του με τη χρησιμοποιήση του Κάτσε που μέχρι τώρα ήταν εκτός ομάδας.

Το 1-3 χτίζει ακόμα πιο στέρεες σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τεχνικού τημ και ποδοσφαιριστών, βελτιώνει την ψυχολογία τους και δίνει στην ομάδα πολύτιμο χρόνο για να προετοιμαστεί για τα πιο δύσκολα που ακολουθούν.
Keywords
Τυχαία Θέματα