ΟΦΗ-ΑΕΚ 2-0: Μαντινάδα νίκης… (highlights)

Ο ΟΦΗ μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο παιχνίδι και μετουσίωσε την υπεροχή του και την πίεσή του σε γκολ μόλις στο πέμπτο λεπτό. Ο Μπάκιτς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Φελίπε με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-0 νωρίς στο ματς.

Μπορεί οι Κρητικοί να πήραν κεφάλι στο σκορ, αλλά δεν άλλαξαν αρκετά την τακτική τους και τον τρόπο αντιμετώπισης του αγώνα. Με ψηλά τις γραμμές τους και πίεση στην μπάλα, οι γηπεδούχοι δημιουργούσαν

προβλήματα στους αντιπάλους τους και μάλιστα έφτασαν κοντά και στο 2-0.

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει εύκολα την μπάλα και προσπαθούσε κυρίως από τα δεξιά με τον Ελίασον να «ξεκλειδώσει» την άμυνα και να φτάσει στην ισοφάριση. Ωστόσο η ΑΕΚ απείλησε μόνο με τα σουτ του Τσούμπερ έξω από την περιοχή και από στημένες φάσεις.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος σε ένα πρώτο μέρος που είχε ένταση, δύναμη και γρήγορο ρυθμό…

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Φελίπε απείλησε και πάλι με κεφαλιά στα πρώτα λεπτά, ωστόσο αυτήν τη φορά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στάνκοβιτς και να διευρύνει το προβάδισμα του ΟΦΗ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε η απάντηση της ΑΕΚ, με τον Πιζάρο να βρίσκεται σε θέση βολής, σπαταλώντας την ευκαιρία με ένα αδύναμο πλασέ.

Οι αλλαγές του Αλμέιδα βοήθησαν την ΑΕΚ επιθετικά, αλλά οι ευκαιρίες της δεν μπόρεσαν να μετατραπούν σε γκολ. Αντίθετα ο ΟΦΗ κατάφερε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις και να «κλειδώσει» τη νίκη με το πλασέ του Ντίκο στο 83’.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Μπάκιτς, Μπάουμαν, Αμπάντα, Λαμπρόπουλος – Γαλανόπουλος, Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης (55΄ Λαμπρόπουλος), Καρο, Μεγιάδο, Γκλέιζερ, Λάρσον, Θοράρινσον, Γκαγιέγκος (75΄ Αμπάντα), Μπάκιτς, Φελίπε (67΄ Ντίκο)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Ελίασον (67΄ Ζίνι), Γαλανόπουλος (67΄ Πινέδα), Πισάρο (61΄ Γκατσίνοβιτς), Φαν Βέερτ (61΄ Αραούχο), Τσούμπερ (61΄ Πόνσε)

Keywords
Τυχαία Θέματα