Ο Βασιλιάς Ερνέστο και η αήττητη Μπαρσελόνα

Όταν κάποιοι «τρελοί» Ισπανοί δημοσιογράφοι έγραψαν το δικό του όνομα ως υποψήφιο για να αποτελέσει τον ηγέτη του πάγκου της Μπαρσελόνα, κάποιοι στην Ισπανία και προφανώς περισσότεροι εκτός αυτής, αρκέστηκαν το λιγότερο στο να χαμογελάσουν.

Άλλοι γιατί τον θεωρούσαν «λίγο». Άλλοι γιατί δε τον γνώριζαν. Άλλοι γιατί του έβαζαν χαμηλότερο ταβάνι. Και κάποιοι άλλοι επειδή απλά για τους δικούς τους λόγους δε γούσταραν τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Μεταξύ αυτών μπορεί να ήταν και ο Πικέ, όταν μετά

την ήττα στο Σούπερ Καπ δήλωνε απογοητευμένος και πεπεισμένος πως η ομάδα στην οποία αγωνίζεται είναι κατώτερη από τη βασίλισσα φέτος. Παρεμπίπτοντος αυτή η ομάδα νίκησε με 3-0 στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου με αποτέλεσμα να τελειώνει από τα Χριστούγεννα την υπόθεση τίτλος… Προφανώς του άλλαξε γνώμη ο Βελβέρδε. Άλλωστε αυτό δείχνουν οι αριθμοί…

Οι Καταλανοί έχουν 14 βαθμούς περισσότερους από τη βασίλισσα (με παιχνίδια περισσότερο από τους Μαδριλένους) και μοιάζουν έτοιμοι για φιέστα από τον Φλεβάρη…
Έχουν την καλύτερη επίθεση με 45 γκολ (η Βαλένθια ακολουθεί σε παραγωγικότητα με 36).
Έχουν επίσης την καλύτερη άμυνα, δεχόμενοι μόλις 7 γκολ στις πρώτες 17 αγωνιστικές.
Έχουν τους δύο πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος. Μέσι με 15 και Σουάρες με 10 γκολ.
Παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου και συνεχίζουν στη φάση των «16» όπου και θα βρουν απέναντί τους την Τσέλσι.
Συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις μετρά 20 νίκες και 4 ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις…

Το τακτικό κομμάτι του ντέρμπι ήταν απολαυστικό. Ασταμάτητη πίεση ψηλά στο γήπεδο από τη Ρεάλ στο πρώτο ημίχρονο. Διάστημα που δημιούργησε ευκαιρίες έχοντας 6 και 7 παίκτες να πιέζουν λυσσαλέα σε κάθε πάσα των Καταλανών και να βγάζουν εκτός ρυθμού αγώνα τον Μέσι .

Ήταν αδύνατο να συνεχίζουν σε αντίστοιχο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μπαρσελόνα κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Πήρε τη μπάλα και ένιωσε ότι πλέον εκείνη ρυθμίζει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ανταπεξήλθε στην πίεση στο πρώτο, απελευθερώθηκε και δημιούργησε στο δεύτερο. Πάντα οι νίκες σε τέτοια ματς θέλουν τύχη. Και την είχε σε κάποιο βαθμό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά την άξιζε πέρα για πέρα με την αντίδραση και την εξέλιξη του παιχνιδιού της μέχρι το 90’.

Keywords
Τυχαία Θέματα