Ο ΟΦΗ μπορεί να γίνει "μόδα" για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που αγαπούν το ποδόσφαιρο μόνο χαρούμενοι είναι που σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας ηγούνται πλέον άνθρωποι που προέρχονται από το άθλημα. Άνθρωποι με ήθος. Άνθρωποι χαμηλών τόνων, που διάολε, δεν αποτελεί αδυναμία και που κάποια στιγμή θα πρέπει να το αναγνωρίζουμε αυτό.

Στην παρουσίαση του νέου σχήματος του ΟΦΗ, υπήρχαν τρεις γνωστές μας φυσιογνωμίες και ο ιδιοκτήτης εξ Αμερικής. Ενθουσιάστηκα με το γεγονός ότι δεν υποσχέθηκαν απολύτως τίποτα σε αγωνιστικό επίπεδο.
Που κράτησαν χαμηλούς τόνους, παρά τις προσπάθειες των δημοσιογράφων του νησιού, που προφανώς θέλησαν να βγάλουν βαρύγδουπες δηλώσεις. Που δεν αναφέρθηκαν σε οργανωμένους ή σε υπέροχους οπαδούς. Που μίλησαν για κουλτούρα, πλάνο, χτίσιμο, προσπάθεια, ακαδημίες, ανάπτυξη, εμπιστοσύνη, ομάδα, νοοτροπία, χρόνο. Που αναφέρθηκαν στα δεδομένα λάθη που θα πραγματοποιήσουν. Μου άρεσε που, ιδίως ο Γιάννης Σαμαράς, τοποθετήθηκε ως ένας άνθρωπος με εμπιστοσύνη στις γνώσεις του, στο πλάνο που έχει εκπονηθεί και με τη φιλοσοφία του να είναι ξεκάθαρη σε σχέση με το στόχο.

Ήταν θετικό όταν άκουσα τον νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Μιχάλη Μπούση να δείχνει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του, "τους ανθρώπους που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο". Ευελπιστώ την ίδια στάση να επιδεικνύει μετά τις αποτυχίες, τη στιγμή που το Ηράκλειο θα... βράζει και θα ζητάει "κεφαλήν επί πίνακι". Να παραμείνει ο ίδιος πρωτίστως σταθερός στο πλάνο και να κρίνει τους συνεργάτες του με κρύο αίμα και όχι εν θερμώ, με τεχνοκρατικό τρόπο και όχι με ποδοσφαιρικά κριτήρια, που όπως και ο ίδιος ανέφερε δεν τα γνωρίζει καλά.

Είμαι βέβαιος ότι οι ουδέτεροι θα παρακαλάνε το εγχείρημα ΟΦΗ να πετύχει. Ήδη από τη χθεσινή μέρα, την ώρα που το novasports.gr έδειχνε live την παρουσίαση, τα σχόλια φιλάθλων του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ ήταν προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να εργάζεσαι σε μία ομάδα και να έχεις συναίσθημα γι' αυτήν. Με την προϋπόθεση ότι τη θέση σου στην εταιρεία δεν την κατέλαβες από "οπαδιλίκι", αλλά επειδή πληροίς τις προϋποθέσεις επαγγελματικά. Σχεδόν σε απόλυτο βαθμό, όμως, όταν το συναίσθημα εισέρχεται στη δουλειά, όταν η φλόγα φουντώνει από αγάπη, το τέλος συνοδεύεται με πόνο. Τουλάχιστον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αυτό, γιατί οι έννοιες που ανέφεραν πατέρας και γιος Σαμαράς, ο Ηλίας Πουρσανίδης και ο ιδιοκτήτης Μιχάλης Μπούσης, η νοοτροπία και η κουλτούρα, θέλουν χρόνο. Και χρόνο στην Ελλάδα δίνουν μόνο οι νίκες. Στις ομάδες μας, μερίδα του κόσμου και σίγουρα αυτοί που δημιουργούν θόρυβο, κινούνται με απόλυτο φανατισμό. Που... βράζουν όταν η ομάδα τους δεν πηγαίνει καλά, αλλά δεν έχουν αντίστοιχη συμπεριφορά στα αληθινά προβλήματα της χώρας μας. Πόσο οξύμωρο αυτό...

Οι δύσκολες στιγμές θα έρθουν σίγουρα. Κάποιες θα είναι και από εκείνους που τα προσωπικά τους συμφέροντα δεν συμβαδίζουν πλέον με εκείνα της ομάδας. Κάποιες θα έρθουν και από τα αρνητικά αποτελέσματα. Η διαχείριση των κρίσεων θα καταστήσει το νέο project ΟΦΗ επιτυχημένο ή όχι. Ευελπιστώ η διοίκησή του να είναι με κλειστά αυτιά στις ήττες και με χαμηλωμένα στις νίκες (αν και γι' αυτό είμαι βέβαιος). Ο ΟΦΗ έχει την ευκαιρία να γίνει "μόδα" για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχει ιδιαίτερες αντιπάθειες, στη διοίκησή του υπάρχουν συμπαθείς άνθρωποι και η ευκαιρία είναι μπροστά. Οι άνθρωποί του επαναλάμβαναν ότι δεν τους ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες ομάδες, ότι θα μιλούν μόνο για ποδόσφαιρο. Ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος. Και η πίεση κάποια στιγμή θα γίνει έντονη. Με την ελπίδα ότι εδώ δεν θα γίνουμε... Σικάγο (απ' όπου προέρχεται ο ελληνοαμερικανός ιδιοκτήτης).

Κλείνοντας τη "συνομιλία" μας θέλω να αναφερθώ στον νέο διευθυντή επικοινωνίας του ΟΦΗ, Μανώλη Βογιατζάκη. Τώρα που δεν βρίσκεται στην οικογένεια της Nova, μπορώ να το κάνω με άνεση. Ο Μανώλης αποφάσισε να αλλάξει επαγγελματική στέγη. Να φύγει από το ρεπορτάζ της ΑΕΚ και να κάνει ένα διαφορετικό βήμα στη ζωή και την καριέρα του. Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι είναι επαγγελματίας και όχι οπαδός, όπως τεχνηέντως θέλησαν να του προσάψουν κάποιοι φανατισμένοι μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ της προηγούμενης σεζόν. Και βέβαια χειρότεροι από τους "τυφλούς", λόγω φανατισμού οπαδούς, είναι οι δημοσιογράφοι που είναι πρωτίστως οπαδοί. Αυτοί οι δημοσιογράφοι όμως, είναι επί τους ουσίας έρμαια των αναγνωστών ή των ακροατών τους. Οδηγούνται από εκείνους, φοβούνται την αντίδρασή τους. Και οι ρεπόρτερ ΠΑΟΚ, μετά το περυσινό ντέρμπι δικεφάλων έδειξαν ότι δεν μπορούν να πάνε κόντρα στο φανατισμένο αίσθημα, ακόμα και αν την ίδια την αλήθεια, τους την επιβεβαιώνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και άφησαν εκτεθειμένο έναν συνάδελφό τους, στο ψέμα, στη στοχοποίηση, στις απειλές και στις βρισιές. Θα ήθελα να ήξερα τώρα, μετά την αλλαγή στέγης, τι μπορούν να σκέφτονται όσοι τον στοχοποίησαν, αλλά και εκείνοι που δεν μετέφεραν την αλήθεια που τους αναφέρθηκε...

Θα προτιμούσα ένας επαγγελματίας του επιπέδου του Μανώλη να μην αποχωρήσει από τη Nova και να τον έχουμε κοντά μας. Πρόκειται για υπέροχο άνθρωπο, με αρχές από την οικογένειά του, σωστό στις υποχρεώσεις του και θετικό μέλος μίας ομάδας, όπως είμαστε εμείς. Υποστηρίζω ωστόσο, όπως και όλοι μας στα κανάλια Novasports, την επιλογή του και χαιρόμαστε που έχει ξεκινήσει τη νέα του περιπέτεια με ενθουσιασμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα