Ο Μάτος μίλησε τελευταίος! (video)

Ο ΠΑΟΚ έμεινε για άλλο ένα παιχνίδι χωρίς νίκη εκτός έδρας, αλλά γλίτωσε το «έμφραγμα» στις καθυστερήσεις από τον Πανιώνιο με γκολ του Μάτος (2-2)!

Ψήφισε και καθόρισε τον MVP και το BestGoal της Αγωνιστικής!

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε στο 41' με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Κουλούρης.

Ο
Πανιώνιος όμως απάντησε στο 48' με τον Σπιριντόνοβιτς και έδειχνε έτοιμος να κλέψει τη νίκη με την «χρυσή αλλαγή» του Γρηγορίου, Γεσίλ, στο 86ο λεπτό, πριν ο Μάτος διαμορφώσει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.

Ο Πανιώνιος έτσι έμεινε μεν για τέταρτο σερί ματς χωρίς νίκη αλλά θα είναι ικανοποιημένος με την προσπάθεια έχοντας και πολλές απουσίες. Ο ΠΑΟΚ αντίθετα για άλλο ένα ματς εκτός έδρας δεν μπόρεσε να πάρει τρίποντο και στο τέλος της αγωνιστικές μπορεί να βρεθεί πίσω από ΑΕΚ και Ολυμπιακό...

Τα αρχικά πλάνα

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Κότνικ, δεξί μπακ ο Βλάχος, αριστερό ο Χατζισαφί, σέντερ μπακ οι Γκιοατά και Μπανανά. Αμυντικά χαφ οι Κόρμπος και Ταπόκο. Στα άκρα οι Μασούρας και Σπιριντόνοβιτς, ο Σαββίδης πίσω από τον Ντουρμισάι.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Ρέι, δεξί μπακ ο Μάτος, αριστερό ο Βιεϊρίνια, σέντερ μπακ οι Βαρέλα και Κρέσπο. Αμυντικά χαφ οι Τσίμιροτ και Κάνιας. Στα άκρα οι Κάμπος και Μακ, ο Ελ Καντουρί πίσω από τον Κουλούρη.

Επιβράβευση κυριαρχίας

Ο ΠΑΟΚ ήταν απόλυτα κυρίαρχος στο πρώτο 45λεπτο και χωρίς να εντυπωσιάσει, έκλεισε έναν παθητικό Πανιώνιο, ο οποίος δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και δεν κατάφερε να κάνει τελική προσπάθεια.

Ειδικά το πρώτο 25λεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, η οποία προσπαθούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα κυρίως από τα πλάγια.

Στο 8' οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη ευκαιρία με τον Μακ που συνέκλινε από αριστερά και έκανε σουτ που πέρασε αρκετά άουτ.

Στο 13' Ο Σλοβάκος με πανέμορφη αλλαγή παιχνιδιού βρήκε δεξιά τον Κάμπος, αυτός γύρισε παράλληλα για τον Κουλούρη, ο οποίος ήταν σε πολύ πλάγια θέση στο πρώτο δοκάρι και έτσι ο Κότνικ απόκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του Έλληνα επιθετικού. Μετά την εκτέλεση και την αρχική απόκρουση των γηπεδούχων, ο Ελ Καντουρί βρέθηκε αριστερά και έκανε την σέντρα, ο Κουλούρης βρέθηκε ολομόναχος στην μικρή περιοχή αλλά προσπάθησε να σκοράρει με το στήθος και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Ο Πανιώνος είχε ήδη προβλήματα, τα οποία μεγάλωσαν στο 18', καθώς ο Ταπόκο ένιωσε ενοχλήσεις στην μέση σε ανύποπτο χρόνο και έδωσε την θέση του στον Πινιώτη.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει, αλλά με την περιοχή να έχει...μποτιλιάρισμα, προσπάθησε να απειλήσει από μακριά με τον Κάμπος, ο οποίος είχε δύο καλά σουτ, το πρώτο στο 23' με τον Κότνικ να μπλοκάρει και το δεύτερο στο 26', με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Μετά το 25λεπτο, ο Πανιώνιος κατάφερε να τακτοποιηθεί λίγο καλύτερα αμυντικά και να κρατήσει περισσότερο την μπάλα. Στο 39' μάλιστα, ο Βλάχος κέρδισε μονομαχίες από την δεξιά πλευρά και πέρασε για τον Ντουρμισάι, το σουτ του οποίου όμως κοντραρίστηκε στα σώματα. Στην εξέλιξη της φάσης όμως, ο ΠΑΟΚ βρήκε την μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, καθώς μετά από γρήγορη κόντρα των φιλοξενούμενων, ο Γκιοατά επιχείρισε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του. Ο Κουλούρης που καραδοκούσε όμως έκλεψε και μπήκε στην περιοχή, για να ανατραπεί από τον Κότνικ.

Ο ίδιος ο «παθών» ανέλαβε και την εκτέλεση, ανοίγοντας το σκορ για τον Δικέφαλο του Βορρά σημαδεύοντας σωστά στην δεξιά γωνία του γκολκίπερ των «κυανέρυθρων».

Ανατροπή και...Μάτος!

Ο Πανιώνιος, όσα δεν έκανε σε όλο το πρώτο μέρος το κατάφερε στην πρώτη ευκαιρία του στο β', ισοφαρίζοντας το σκορ στο 48ο λεπτό!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Σαββίδης βρέθηκε με χώρο στον άξονα και τροφοδότησε δεξιά τον Σπιριντόνοβιτς, ο οποίος αμαρκάριστος μπήκε στην περιοχή και με ωραίο δεξί διαγώνιο συρτό σουτ νίκησε τον Ρέι για το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ βγήκε αμέσως ξανά στην επίθεση και στο 51' ο Ελ Καντουρί γέμισε από αριστερά, ο Μάτος βρέθηκε σε καλή θέση στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ.

Ωστόσο ο Πανιώνιος έδειχνε πλέον πιο αποφασιστικός και απειλητικός, αναγκάζοντας τον Λουτσέσκου να επέμβει από τον πάγκο, ρίχνοντας Πέλκα και Πρίγιοβιτς αντί Τσίμιροτ και Μακ.

Στο 62', οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ευκαιρία όταν οι Ελ Καντουρί και Κάνιας συνδυάστηκαν στο ημικύκλιο, αλλά το σουτ του δεύτερου πέρασε άουτ, ενώ ο Πανιώνιος στο 65' προσπάθησε να απειλήσει με μακρινό απ' ευθείας φάουλ του Χατζισαφί που μπλόκαρε ο Ρέι.

Στην συνέχεια, ο Γρηγορίου απάντησε στις κινήσεις του Λουτσέσκου ρίχνοντας στο ματς τον Κάργα αντί του Σαββίδη και αλλάζοντας σε σχήμα με τρία στόπερ.

Ωστόσο στο 74' οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν την βοήθεια του Κότνικ για να κρατηθούν στο ματς, όταν ο Μάτος βρέθηκε από δεξιά και έκανε την σέντρα, ο Πέλκας έπιασε «γεμάτη» κεφαλιά από τον άξονα αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων πετάχτηκε στην δεξιά του γωνία και απόκρουσε υπέροχα, με τον Πρίγιοβιτς να γυρίζει άουτ στην επαναφορά.

Ένα λεπτό αργότερα, οι γηπεδούχοι βγήκαν γρήγορα στην κόντρα και ο Σπιριντόνοβιτς βρέθηκε στην ίδια θέση με αυτή του 1-1, ωστόσο προτίμησε να σουτάρει με το αριστερό και ο Ρέι μπλόκαρε εύκολα.

Το ματς είχε πλέον ανοίξει και στο 77' ο Μάτος πέρασε...όλο τον κόσμο από δεξιά ως εξτρέμ, γύρισε την μπάλα αλλά ο Πέλκας σούταρε ψηλά άουτ από τον άξονα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πλέον μπροστά κατά κύματα και στο 79' ο Κάμπος μετά από λάθος γύρισμα του Μπανανά σούταρε από δεξιά στην περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πολύ άουτ, όπως και το σουτ του Κάνιας από το ημικύκλιο στο 83' μετά από κόρνερ του Πέλκα.

Ένα λεπτό αργότερα, ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν ο Πέλκας έβγαλε τετ-α-τετ τον Πρίγιοβιτς, αλλά το πλασέ του Σέρβου πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κότνικ!

Αμέσως μετά ο Λουτσέσκου έκανε και την τρίτη του αλλαγή με τον Λημνιό να μπαίνει αντί του Κάμπος.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου όμως ήταν αμείλικτος για τον ΠΑΟΚ, που στην προσπάθεια για το 1-2 δεν πρόσεξε την άμυνα και το πλήρωσε ακριβά, όταν στο 86' οι γηπεδούχοι βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση με έξι πάσες, ο Κόρμπος έβγαλε τετ-α-τετ τον Γεσίλ, ο οποίος σούταρε εύστοχα και έκανε το 2-1, oκτώ λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ντουρμισάι!

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν αποθαρρύνθηκε και τελικά κατάφερε να σώσει έστω την ισοπαλία στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μάτος πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους στο δεύτερο δοκάρι και ισοφάρισε με κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2!

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ 2-2
Σούπερ Λιγκ Σουρωτή 2017-18, 12η Αγωνιστική, Στάδιο Νέας Σμύρνης
Γκολ: 48' Σπιριντόνοβιτς, 86' Γεσίλ - 41' πεν. Κουλούρης, 90+3' Μάτος
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Γκάγκας (Λάρισας)
Κίτρινες: Κότνικ, Γεσίλ
Κόκκινες: -
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γρηγορίου, 4-2-3-1): Κότνικ - Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί - Κόρμπος, Ταπόκο (18' Πινιώτης) - Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς, Σαββίδης (69' Κάργας) - Ντουρμισάι (78' Γεσίλ).
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Ρέι - Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια - Τσίμιροτ (48' Πέλκας), Κάνιας - Κάμπος (84' Λημνιός), Μακ (66' Πρίγιοβιτς), Ελ Καντουρί - Κουλούρης.
Keywords
Τυχαία Θέματα