Ο Λουντ, ο Κουρμπέλης και οι ...άλλοι

Tο novasports.gr καταγράφει την παρουσία των παικτών του Παναθηναϊκού στο πρώτο μισό της σεζόν και με τη βοήθεια της στατιστικής σας παρουσιάζει τα πεπραγμένα των ποδοσφαιριστών του Τριφυλλιού σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο αξιόπιστος Γκιγιέρμο Μολίνς

Στον επιθετικό “πονοκέφαλο” που υπάρχει εφέτος στο Τριφύλλι, ο Γκιγιέρμο Μολίνς είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση.
Ο 29χρονος φορ έχει πετύχει 7 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις (τρία στο πρωτάθλημα, τρία στο Κύπελλο και ένα στο Γιουρόπα Λιγκ) και είναι ο πρώτος σκόρερ των Πράσινων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Σουηδός επιθετικός έχει σκοράρει το ένα τρίτο των τερμάτων της ομάδας του, ενώ στη σχετική λίστα ο συμπατριώτης του, Όσκαρ Χίλιεμαρκ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τρία γκολ (δύο στο πρωτάθλημα, ένα στο Κύπελλο). Οι Ρόμπιν Λουντ, Λούκας Βιγιαφάνιες, Μπράιαν Καμπέσας, Όμρι Άλτμαν και Αντρές Τσάβες πέτυχαν δύο γκολ, ενώ ένα τέρμα έχουν σημειώσει οι Ροντρίγκο Μολέντο και Αντονί Μουνιέ.

Ο Μολίνς έχει και τις πιο πολλές τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα (27) σε σχέση με τους συμπαίκτες του (20 τελικές προσπάθειες ο Λουντ, 14 ο Χίλιεμαρκ) και σκοράρει 1 γκολ ανά 9 προσπάθειες (πιο εύστοχος ο Βιγιαφάνιες με 1 γκολ/4,5 τ. προ.)

Ο Χίλιεμαρκ έχει κάνει τα πιο πολλά γεμίσματα (105), όμως οι πιο εύστοχοι σε αυτή την κατηγορία είναι οι Χουλτ και Βιγιαφάνιες με 8/32. Ο Κουρμπέλης είναι πρώτος στη λίστα με τα περισσότερα κλεψίματα (38) και έβδομος συνολικά στο πρωτάθλημα.

Ελάχιστες οι ασίστ του Παναθηναϊκού (11) και παρά τη μακρά του απουσία από τα γήπεδα εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του, ο Λουτσιάνο παραμένει πρώτος με 3 ασίστ. Όσες έχει μοιράσει και ο συμπαίκτης του, Όσκαρ Χίλιεμαρκ.

Ο πολύτιμος Λουντ

Ένας από τους ελάχιστους παίκτες του Παναθηναϊκού που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στην εφετινή απογοητευτική σεζόν του Τριφυλλιού, είναι ο Ρόμπιν Λουντ.

Με 246 βαθμούς, ο Φινλανδός μέσος είναι στην 5η θέση του πρωταθλήματος στην αξιολόγηση και είναι με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του Τριφυλλιού στη συγκεκριμένη κατηγορία ( 25ος ο Κουρμπέλης με 183 βαθμούς). Ο Σκανδιναβός χαφ έχει μοιράσει τις περισσότερες πάσες (140 από τις 913), έχει κάνει τις πιο πολλές ενέργειες (195 – 7ος στο πρωτάθλημα), ενώ έχει και τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις (1782 λεπτά σε 22 αγώνες). Στη σχετική λίστα ακολουθούν οι Κολοβέτσιος (1746 λεπτά), Κουρμπέλης (1701), Βλαχοδήμος (1608) και Χουλτ (1442).

Παράλληλα ο Λουντ έχει παίξει και τους πιο πολλούς αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις (22), ενώ είναι ο μοναδικός παίκτης του Τριφυλλιού που έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος (14 ματς ο Κολοβέτσιος, από 13 Μολίνς και Χίλιεμαρκ, 12 οι Χουλτ, Κουρμπέλης και Βλαχοδήμος).

Στην κατηγορία των λαθών, ο Βιγιαφάνιες είναι πρώτος με 76 (δεύτερος ο Λουντ με 65, τρίτος ο Χίλιεμαρκ με 62), οι Βλαχοδήμος (30) και Κολοβέτσιος (25) έχουν τις πιο πολλές επεμβάσεις, ο Κουρμπέλης έχει δεχθεί τις πιο πολλές κίτρινες κάρτες (7), ενώ τέσσερις παίκτες δέχθηκαν κόκκινη κάρτα (Άλτμαν, Σιλά, Ευαγγέλου, Ινσούα).

Συνολικά αγωνίστηκαν 31 παίκτες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο Αντονί Μουνιέ ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία (30 χρόνων) και ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης ο μικρότερος (17 χρόνων).
Keywords
Τυχαία Θέματα