Ο Λεμπ επιστρέφει στο WRC (video)

H Citroen ανακοίνωσε και επίσημα τη σύνθεση και το πρόγραμμα της ομάδας της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2018 αλλά και την συμμετοχή του Σεμπαστιάν Λεμπ σε τρεις διοργανώσεις.

Ο 43χρονος Γάλλος θα αγωνιστεί σε τρεις διοργανώσεις: στο Μεξικό (χώμα 8-11 Μαρτίου), στην Κορσική (άσφαλτος 5-8 Απριλίου) και στην Ισπανία (ασφαλτος /χώμα 25-28 Οκτωβρίου), έχοντας στο
δεξί κάθισμα τον Ντανιέλ Ελενά.

Oι φήμες για κάποια μικρή συμμετοχή του Λεμπ στο πρωτάθλημα ξεκίνησαν όταν η ομάδα του έδωσε για δοκιμή το C3 WRC, σε άσφαλτο και χώμα. Όλοι έλεγαν πως θα ξεκινούσε από το Ράλλυ Μόντε Κάρλο αλλά η συμμετοχή του στο Ράλλυ Ντακάρ δεν το επιτρέπει (δεν προλαβαίνει να ξεκουραστεί και να κάνει δοκιμές).

Ο ίδιος μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του δήλωσε: «Η γεύση που έχω από τη συμμετoχή μου στο WRC δεν συγκρίνεται με καμία άλλη εμπειρία από άλλους αγώνες» και πρόσθεσε: «Θέλω να απολαύσω τη συμμετοχή μου. Διάλεξα την Κορσική γιατί θεωρώ τον ασφάλτινο αυτόν αγώνα ξεχωριστό, το Μεξικό γιατί έχω πολύ καλές αναμνήσεις από εκεί. Επίσης ο μικτός αγώνας της Ισπανίας μου φαίνεται πολύ ελκυστικός».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Citroen Racing, Ιβ Ματόν είπε ότι ο Κρις Μικ θα λάβει μέρος σε όλους τους αγώνες του 2018, ενώ ο Κρεγκ Μπριν θα οδηγήσει στους δέκα που δεν θα αγωνιστεί ο Λεμπ.

O Χαλίντ Αλ Κασίμι θα κάνει κάποιους επιλεγμένους αγώνες με ένα τρίτο αυτοκίνητο, ενώ ο Στεφάν Λε Φεβρ θα λάβει μέρος στο WRC2 οδηγώντας το νέο Citroen C3 R5.
Δείτε στο video που ακολουθεί τις δοκιμές του Λεμπ με το C3 WRC:
Keywords
Τυχαία Θέματα