Ο Επστάιν τον αφύπνισε, ο Μασούρας τον καθοδήγησε

Νίκη με ανατροπή, λοιπόν, για τον Πανιώνιο, ο οποίος σ' ένα ακόμα ματς επιβεβαίωσε πως η πιο παραγωγική του απόδοση είναι στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από ένα “φτωχό” από κάθε άποψη πρώτο ημίχρονο, οι “κυανέρυθροι” έβγαλαν αυτά που τους χαρακτηρίζουν στο δεύτερο 45λεπτο.
Χωρίς να υποστηρίζω πως στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Γρηγορίου δεν είχαν καλή παρουσία, τους έλειπε κάτι.

Ήταν το πάθος, ήταν η φρεσκάδα, ήταν η αποφασιστικότητα, κάτι ήταν τέλος πάντων. Το γκολ του Επστάιν στο 43' δεν έφερε προβληματισμό,
αλλά αφύπνιση. Και είναι τυχερός ο Πανιώνιος που το δέχθηκε σχετικά νωρίς στο ματς. Γιατί η τακτική του ΑΟΚ σε συνδυασμό με τη διακοπή του πρωταθλήματος και το ηλιόλουστο μεσημέρι, τον είχε υπνωτίσει.

Θεωρώ κομβικό σημείο του αγώνα το γκολ που δέχεται ο Πανιώνιος γιατί έχει όλο το χρόνο ν' αντιδράσει. Αρχικά να ηρεμήσει και εν συνεχεία να μπει στο Β' ημίχρονο για να ψάξει την ανατροπή. Οι παρατηρήσεις του Γρηγορίου στην ανάπαυλα έπιασαν τόπο και ο Πανιώνιος παρουσίασε το γνωστό καλό πρόσωπο. Είχε όλα τα στοιχεία που του έλειπαν στο πρώτο ημίχρονο. Πάθος και αποφασιστικότητα τον οδήγησαν στην ανατροπή.

Το γρήγορο γκολ του Μασούρα και η ανατροπή του Λάμπρου στο 53' “τελείωσαν” ψυχολογικά τον ΑΟΚ, ο οποίος δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο ματς.

Ο Μασούρας ήταν εξαιρετικός και ο πιο επικίνδυνος παίκτης των “κυανέρυθρων”. Είτε έπαιζε αριστερά, είτε δεξιά, είστε στον άξονα, είτε στην κορυφή. Ο Μασούρας ήταν ο παίκτης (κυρίως) που οδήγησε τον Πανιώνιο στην ανατροπή. Και ο επόμενος ποδοσφαιριστής που θα πωληθεί από τους “κυανέρυθρους”.

Μια νίκη δίκαιη για τον Πανιώνιο, ο οποίος να υπενθυμίσουμε πως έχει χάσει τρία βασικά του στελέχη (Χατζισαφί, Μασούντ, Οικονόμου), ενώ δεν είχε τον Κότνικ και τον Γεσίλ ως μια επιπλέον λύση για την επίθεση, αλλά και τον Σπιριντόνοβιτς να μην είναι 100% έτοιμος.
Έτσι, η νίκη επί του ΑΟΚ είναι ακόμα πιο σημαντική γιατί ήρθε σ' ένα σημείο που ο Πανιώνιος είχε περιορισμένες λύσεις.

Σίγουρα θα υπάρξει ενίσχυση, με τις περιορισμένες επιλογές που υπάρχουν, όμως, θα πρέπει να η προσοχή από τον Γρηγορίου και την διοίκηση θα πρέπει να είναι διπλή. Όπως και να 'χει ο Πανιώνιος παίρνει ένα πολύτιμο “τρίποντο” και αρχίζει ιδανικά το 2018. Η συνέχεια θα είναι δύσκολη, σίγουρα όμως μπορεί να είναι ανάλογη.
Keywords
Τυχαία Θέματα