Ο CEO της Take-Two λέει πως οι μελλοντικές κονσόλες δε θα έχουν "κλειστούς τοίχους"

H Sony συνεχίζει να αντιστέκεται στο cross-play.

Με τη συζήτηση για την έλλειψη cross-play στο PlayStation 4 σε τίτλους όπως το Fortnite και το Minecraft, ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της βιομηχανίας λέει πως είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι το cross-play να εφαρμοστεί παντού.

Όπως αναφέρει το GameSpot, o Strauss Zelnick, CEO

της Take-Two Interactive, μίλησε για ένα πλήρες cross-platform μέλλον στην Goldman Sachs Communacopia Conference. Συγκεκριμένα δήλωσε πως η Microsoft είναι "βασικά ήδη εκεί" όσον αφορά το cross-platform multiplayer και θεωρεί πως είναι απλά η αρχή για τη μετάβαση από τα περιφραγμένα συστήματα σε ένα ανοιχτό πεδίο.

"Οι τοίχοι των κλειστών συστημάτων πέφτουν, και έτσι πρέπει", είπε. "Το Streaming θα επιταχύνει τη διαδικασία αυτή. Είμαστε όλοι εδώ για τον τελικό καταναλωτή. Αν είναι να φτιάχνεις κανόνες που δεν ωφελούν τους καταναλωτές αλλά εσύ νομίζεις πως συμφέρει την επιχείρησή σου, κάνεις λάθος. Οι καταναλωτές θα πάνε αλλού. Πρέπει να δίνεις σημασία στο τι θέλουν οι καταναλωτές".

Η Microsoft έχει ήδη κυκλοφορήσει τους τίτλους της σε Xbox One και PC, και με το Play Anywhere δίνει ένα αντίτυπο σε κάθε σύστημα για όποιον αγοράσει το παιχνίδι. Όσο η Nintendo και η Microsoft επιτρέπουν cross-play μεταξύ Switch, Xbox One και PC, η Sony το έχει μπλοκάρει μεταξύ του PS4 και των δύο ανταγωνιστών της.

"Εν τέλει θα φτάσουμε σε έναν cross-play κόσμο, για πολλούς τίτλους", είπε ο Zelnick στην παρουσίαση. "Σίγουρα μεταξύ κονσόλας και PC".

Υπάρχει ακόμα ένας εκδότης που θα ήθελε να γίνει αυτό πραγματικότητα. Ο λόγος για τη Bethesda που τον περασμένο μήνα χαρακτήρισε "απολύτως νευραλγικό" να επιτρέψει η Sony το cross-play στο The Elder Scrolls: Legends. Η Sony όμως δεν ανταποκρίθηκε, και αντιθέτως δήλωσε πως δε θα αλλάξει πολιτική μιας και "Το PlayStation είναι ο καλύτερος τρόπος να παίξεις". Η στάση αυτή έχει εκνευρίσει μεγάλη μερίδα του κοινού το οποίο την χαρακτηρίζει ντροπιαστική.

Ο Πάνος είναι συντάκτης του IGN Greece, ζυθοποιός και φανατικός της λογοτεχνίας τρόμου. Βρείτε τον στο Facebook ή στην τοπική σας pub.

IGN GreeceTo Death Stranding στο TGS 2018 ως Stage EventMonster Hunter World: Κάθε αρχή και δύσκολη... ακόμη και για το PC PortΦήμη: Η Γερμανία θα απαγορεύει τα pre-orders σε παιχνίδια χωρίς ημερομηνία κυκλοφορίας

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα