Ντε Κετελάρε: Ο νέος «διάβολος» των Βέλγων!

Tο τελευταίο δίμηνο ήταν ίσως το πιο έντονο στη ζωή του Σάρλε Ντε Κετελάρε!

Ο νεαρός Βέλγος μεσοεπιθετικός της Κλαμπ Μπριζ, δεν είναι ακριβώς το καλύτερα κρυμμένο ποδοσφαιρικό μυστικό της χώρας του. Ήδη εδώ και μία διετία έχει παρουσιάσει δείγματα του ταλέντου του ακόμα και στην ευρωπαϊκή σκηνή. Οι συνδρομητές των καναλιών Novasports τον απολαμβάνουν πολύ συχνά στις μεταδόσεις της Pro League.

Ο 20χρονος

σήμερα αριστεροπόδαρος άσος, έχει καταγράψει συμμετοχές από το 2019 στο Τσάμπιονς Λιγκ με την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, στην οποία ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία σε ηλικία 7 ετών, προτιμώντας τη «στρογγυλή θεά» από τη ρακέτα και το μπαλάκι του τένις.

Το 2020 πέτυχε ένα θεαματικό νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις για την Μπριζ απέναντι στη Ζενίτ, κάτι που έκανε φίλους της ομάδας να δημιουργήσουν κοντά στο σπίτι του ένα graffiti με το νέο του παρατσούκλι: «King Charles!».

Credits to Mario Salembier a.k.a. case_zerofifty #ZenClu #Charles #DeKetelaere @ClubBrugge pic.twitter.com/gvcTkyQUdY

— The Blues of F.C. Bruges (@thebluesfcb) October 21, 2020

Tην ίδια χρονιά, έχοντας ήδη στεφθεί μία φορά πρωταθλητής Βελγίου με την Μπριζ, έλαβε το βραβείο του καλύτερου νέου αθλητή της χώρας, το οποίο προηγούμενες χρονιές είχαν κατακτήσει οι ποδοσφαιριστές Ρομέλου Λουκάκου και Ντιβόκ Οριγκί, αλλά και η τενίστρια Κιμ Κλάιστερς.

Έτσι λοιπόν παρ’ όλο που δεν έχει κλείσει καν τα 21, ο Ντε Κετελάρε μόνο άγνωστος δεν είναι.

Ωστόσο οι τελευταίες εβδομάδες είναι αυτές που έχουν εκτοξεύσει κατακόρυφα τη μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο της Γηραιάς Ηπείρου και σίγουρα θα τον καταστήσουν το προσεχές καλοκαίρι ως ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στο μεταγραφικό παζάρι…

«Επισκίασε το ΜΝΜ!»

Στις 15 Σεπτεμβρίου στο Jan Breydelstadion όλη η Ευρώπη περίμενε πώς και πώς να δει για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ το νέο θανατηφόρο επιθετικό τρίδυμο της Παρί Σεν Ζερμέν, Εμπαπέ, Νεϊμάρ και Μέσι.

Αντ’ αυτού όμως, στο ισόπαλο 1-1 ματς ανάμεσα στην Μπριζ και τους Παριζιάνους για την πρεμιέρα των ομίλων, αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Ντε Κετελάρε!

Χαρακτηριστικά, η L’Équipe, την ώρα που βαθμολόγησε τον Νεϊμάρ με 4 και τον Μέσι με 5, έβαλε 7 στον άσο της Μπριζ, γράφοντας: «Οι MNΜ απλά επισκιάστηκαν από τους Φανάκεν, Λανγκ και Ντε Κετελάρε»! Ακολούθησε στις 29/9 άλλη μία πολύ καλή ευρωπαϊκή εμφάνιση στη νίκη της Μπριζ με 2-1 στην έδρα της Λειψίας για να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο τη φήμη του.

«Διάδοχος του Ντε Μπράινε»

Η εκτόξευση συνεχίστηκε στις 10 Οκτωβρίου στο Τορίνο, όπου η Ιταλία υποδέχτηκε το Βέλγιο στον μικρό τελικό του Νations League.

Στο 86ο λεπτό, στη μόλις δεύτερη συμμετοχή του με τους «κόκκινους διαβόλους», πήρε μία έξοχη κάθετη μπαλιά από τον Κέβιν Ντε Μπράινε και πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Τζίτζιο Ντοναρούμα, μειώνοντας σε 2-1 για το πρώτο του γκολ με την Εθνική.

Οι Βέλγοι δεν θα μπορούσαν παρά να υποδεχτούν τη στιγμή ως ξεκίνημα της διαδικασίας διαδοχής στην Εθνική, με τη γενιά των 30ρηδων που αντιπροσωπεύει ο Ντε Μπράινε να δίνει σιγά – σιγά τη σκυτάλη σε αυτή του Ντε Κετελάρε.

«Όχι μακριά από το επίπεδο της Σίτι»

Οι εμφανίσεις του με Μπριζ και Εθνική κέντρισαν το ενδιαφέρον των Άγγλων, με τη διπλή σύγκρουση ανάμεσα στη βελγική ομάδα και τη Μάντσεστερ Σίτι του Ντε Μπράινε.

Το BBC σε αφιέρωμά του τον χαρακτήρισε ως τον επόμενο σούπερ σταρ του Βελγίου, με δημοσιογράφους από τη χώρα να παρομοιάζουν το στυλ του με αυτό του εκπροσώπου της μεγαλύτερης γενιάς.

EPA/MAGI HAROUN

Πράγματι, οι δύο παίκτες μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά όπως η χάρη στο παιχνίδι τους η απαράμιλλη τεχνική κατάρτιση, η ευφυής κίνηση ανάμεσα στις γραμμές και η τρομερή ποικιλία πάσας που διαθέτουν. Τα γκολ φυσικά – όπως στον Ντε Μπράινε – δε λείπουν από το ρεπερτόριο του Ντε Κετελάρε, ο οποίος έχει δύο επιπλέον «συν»: πρώτον, όλα αυτά τα κάνει όντας δέκα πόντους ψηλότερος από τον συμπατριώτη του (1.91 μ.) και δεύτερον, είναι ιδιαίτερα πολυσύνθετος.

Χαρακτηριστικά, φέτος στην Μπριζ παίζει κυρίως ως σέντερ φορ καθώς από τη θέση του «10» ο Χανς Φανάκεν θεωρείται ακλόνητος και έτσι ο 20χρονος αναγκάζεται να μετακινηθεί από τον ρόλο του οργανωτή. Δεν είναι επίσης λίγες οι φορές που παίζει στα αριστερά της επίθεσης, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα και αριστερό μπακ! Παρ’ όλα αυτά, η φυσική του θέση είναι το «10» και για εκεί τον προορίζει και ο ομοσπονδιακός του Βελγίου Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Στα ματς με τη Σίτι, η Μπριζ μπορεί να υπέστη δύο βαριές ήττες, όμως τόσο ο αγγλικός όσο και ο βελγικός Τύπος συμφώνησαν ότι ο νεαρός έδειξε να στέκεται άνετα στο επίπεδο των παικτών του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Μένει ακόμα με τη μαμά!

Μετά απ’ όλα αυτά ο Ντε Κετελάρε μπαίνει για τα καλά πλέον στη συζήτηση για τα επόμενα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ωστόσο τα μυαλά του δεν παίρνουν αέρα.

EPA/FILIP SINGER

Το παιδί που μένει ακόμα μαζί με τη μαμά του και πρόσφατα διέκοψε τις σπουδές Νομικής γιατί κατάλαβε ότι δεν θα προλάβαινε να τις συνδυάσει με το ποδόσφαιρο, δεν παρασύρεται εύκολα από τη δόξα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Οι Βέλγοι που τον ξέρουν λένε ότι πρόκειται για ένα χαμογελαστό αλλά πολύ συνεσταλμένο παιδί, που από τότε που άρχισε να γίνεται γνωστό σε όλη τη χώρα σταμάτησε να πηγαίνει στον φούρνο για ψωμί γιατί ντρέπεται να βγάζει selfies με τους οπαδούς!

Έτοιμος για μεταγραφή – ρεκόρ

Το περασμένο καλοκαίρι, η Μπριζ δέχτηκε τις πρώτες κρούσεις για το νέο της αστέρι από την Αταλάντα, τη Μίλαν και κάποιες ομάδες της Μπουντεσλίγκα. Είπε «όχι» και φυσικά έπραξε σωστά, στοχεύοντας σε …μεγαλύτερα πορτοφόλια.

Ήδη σύμφωνα με το Transfermarkt, o παίκτης αξίζει 25 εκατ. ευρώ και είναι ο ακριβότερος στο βελγικό πρωτάθλημα μαζί με τον συμπαίκτη του Λανγκ.

Οι Βέλγοι θεωρούν ότι ο Ντε Κετελάρε δεν θα παραχωρηθεί τον χειμώνα καθώς η Μπριζ θέλει να απολαύσει μαζί του άλλη μία επιτυχημένη σεζόν, αλλά είναι αδύνατο να παραμείνει στο Βέλγιο και μετά το καλοκαίρι.

EPA/STEPHANIE LECOCQ

Η Het Laatste Nieuws αναφέρει ότι ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ έχει ετοιμάζει…ντοσιέ για τον παίκτη και την άνοιξη θα κάνει την πρότασή της. Σύμφωνα με τους Άγγλους αυτή μπορεί να είναι οποιαδήποτε από τις Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ.

Στην Ιταλία εκτός από Μίλαν και Αταλάντα τον έχουν τσεκάρει Νάπολι και Γιούβε, στην Μπουντεσλίγκα εξακολουθεί να έχει θαυμαστές, ενώ βρίσκεται στις λίστες – έστω και όχι στην κορυφή τους – των Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός του ταλαντούχου Βέλγου.

Όμως ένα είναι σίγουρο: το ρεκόρ μεγαλύτερης…είσπραξης από βελγική ομάδα για μεταγραφή που κατέχει η Γκενκ από το καλοκαίρι του 2020 (27 εκατομμύρια ευρώ από τη Λιλ για τον Τζόναθαν Ντέιβιντ) δε θα κρατήσει και πολύ ακόμα…

Keywords
Τυχαία Θέματα