Ντάνιελ Ντέι Λιούις... ο «τελευταίος των Μοϊκανών»

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, γεννήθηκε στις 29 Απριλίου του 1957, στο Λονδίνο. Πρόκειται για τον μοναδικό ηθοποιό στην Ιστορία του Κινηματογράφου που έχει κερδίσει τρία Βραβεία Όσκαρ Ά Ανδρικής Ερμηνείας - My Left Foot: The Story of Christy Brown (1989), There Will Be Blood (2007), Lincoln (2012). Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Αόρατη Κλωστή» του Πολ Τόμας

Άντερσον, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις είχε δηλώσει πως θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση και στο αφιέρωμα που ακολουθεί, παρουσιάζουμε πέντε χαρακτηριστικές ερμηνείες του, με αφορμή τους «τίτλους τέλους» της σπουδαίας καριέρας του, αλλά και τα σημερινά του γενέθλια. Διαβάστε επίσης: Εγκαταλείπει την ηθοποιία ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις.

«Ο Τελευταίος των Μοϊκανών» (The Last of the Mohicans - 1992) του Μάικλ Μαν

1757 στην Πολιτεία Νέας Υόρκης. Οι Άγγλοι και οι Γάλλοι έχουν μεταφέρει τον μεταξύ τους πόλεμο στις αμερικανικές αποικίες τους, αναγκάζοντας τους ιθαγενείς Ινδιάνους να εμπλακούν παρά τη θέλησή τους. Αυτές τις δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές, ο Ναθάνιελ Χόκεϊ, υιοθετημένος γιος του Μοϊκανού Τσίνγκατσκουγκ και η Κόρα, κόρη ενός Βρετανού αξιωματούχου, συναντιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες και ερωτεύονται παράφορα. Καθώς, όμως, ο ανεξάρτητος και ισχυρός χαρακτήρας του Χόκεϊ δεν συμβιβάζεται εύκολα με τα συμφέροντα των εμπόλεμων πλευρών, ο έρωτάς τους κινδυνεύει να γίνει ένα ακόμα θύμα της σκληρότητας του πολέμου μέσα στα πυκνά δάση της αμερικανικής ηπείρου και τα αιματοβαμμένα πεδία της μάχης.

Μία εμβληματική ταινία, η οποία εκτός από τις αξιόλογες ερμηνείες των ηθοποιών και τη σκηνοθεσία του Μάικλ Μαν, διαθέτει κι ένα εξαιρετικό μουσικό σκορ, το οποίο θεωρείται πλέον κλασικό. Το φιλμ απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερου Ήχου, μεταξύ πολλών άλλων κινηματογραφικών βραβείων. Το σενάριο είναι του Τζον Μπάλντερστον, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέιμς Φένιμορ Κούπερ. Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Μάντλιν Στόου, Ράσελ Μινς, Έρικ Σβάιγκ, Γιόντι Μέι, Στίβεν Γουάντινγκτον, Γουές Στάντι, Πατρίς Σερό, Πιτ Πόστλγουεϊτ.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα