Νίκη, υποσχέσεις και πράσινα χαμόγελα!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε για πρώτη φορά με τον Δώνη στον πάγκο στην πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Νικηφόρο ήταν το φιλικό τεστ του Παναθηναϊκού κόντρα στον Λεβαδειακό στο «κεκλεισμένων των θυρών» παιχνίδι που έγινε στο «Έλ Πάσο» της Καλλιθέας.

Οι πράσινοι επικράτησαν 2-0 χάρη σε γκολ
των Χατζηγιοβάννη (27΄) και Μουνιέ (57΄) κι έδειξαν ότι θα πάνε στην Ξάνθη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος την άλλη Κυριακή για να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Άλλωστε ο Γιώργος Δώνης, που δοκίμασε το 3-4-2-1 παρατάσσοντας τρεις κεντρικούς αμυντικούς, θεωρεί δεδομένο ότι θα έχει στη διάθεσή του και τους Κουρμπέλη και Άλτμαν, που έλλειπαν από την αναμέτρηση με τους Βοιωτούς.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με τον Διούδη στο τέρμα, τους Πούγγουρα, Κολοβέτσιο και Οικονόμου στα στόπερ, τους Δώνη-Τζανδάρη στα χαφ και πλάγιους τους Κουλιμπαλί και Ινσούα.

Σε οργανωτικό ρόλο ήταν ο Μπουζούκης και μπροστά του οι Χατζηγιοβάννης και Μουνιέ.

Το τρέξιμο, η πίεση στον αντίπαλο ψηλά και η προσπάθεια να μείνουν κοντά οι γραμμές χαρακτήρισαν το παιχνίδι της ομάδας του Δώνη, που πήρε την πρώτη της νίκη από τότε που ξεκίνησε τα φιλικά προετοιμασίας.

Ο Παναθηναϊκός είχε την καλύτερη εικόνα από κάθε προηγούμενο φιλικό ματς, γεγονός που ικανοποίησε τον Γιώργο Δώνη, πέρα από το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Φάσεις και γκολ

Ο Λεβαδειακός δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 14΄ όταν ο Νανγκις προωθήκε, έκανε την παράλληλη σέντρα αλλά ο Γιακουμάκης που πήρε καλή θέση στη μικρή περιοχή σούταρε ψηλά άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός βρήκε δίχτυα με τον Χατζηγιοβάνη, αλλά ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση οφσαιντ, καθώς ο Μπουζούκης είχε βρει την μπάλα με το κεφάλι μετά την σέντρα του Δώνη.

Το τριφύλλι πάντως, επέμεινε και έφτασε στο γκολ με τον Χατζηγιοβάννη στο 27΄, ύστερα από την εξαιρετική προσπάθεια του Μπουζούκη που πέρασε υπέροχη πάσα στον συμπαίκτη του στην περιοχή κι εκείνος με πλασέ νίκησε τον Επασί.

Στο 57΄ ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-0. Ο Τζανδάρης πίεσε ψηλά την άμυνα του Λεβαδειακού, κέρδισε την κόντρα στον Μητρόπουλο και η μπάλα στρώθηκε στον Μουνιέ που πλάσαρε εύστοχα σχεδόν από το ύψος του πέναλτι.

Ο Διούδης χρειάστηκε να επέμβει σε τρεις περιπτώσεις (62΄Σαβατογκό, 68΄Νανγκίς, 69΄Τσαμπούρης και το έκανε με επιτυχία.

Σπουδαία ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ έχασε στο 85΄ο Εμμανουηλίδης που πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Από το 67ο λεπτό και μετά που άρχισαν οι πολλές αλλαγές των δύο τεχνικών οι ομάδες έχασαν τη συνοχή τους και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά.

Ο διαιτητής Κωνσταντίνος Περράκης δεν αντιμετώπισε προβλήματα.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Οικονόμου (67΄Μαυρομμάτης), Κολοβέτσιος (75΄ Θεοχάρης), Πούγγουρας (58΄Οαντελάκης), Τζανδάρης (67΄Στάικος), Δώνης (75΄Σέχου), Κουλιμπαλί (67΄Γιόχανσον), Ινσούα (58΄ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης (73΄Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάννης (58΄Κάτσε), Μουνιέ 67΄Πίσπας).

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Επασί, Ομο, Νανγκίς, Ζησόπουλος, Γιακουμάκης (52’ Σουμπίνιο), Χατζηλάμπρος (76΄Καραχάλιος), Τσαμπούρης (93΄Βίκος), Ντιόγκο, Κρνετα (45΄Αντιλέχου - 76΄ Καθάριος), Σαβαντογκό (64΄Μαρκόφσκι), Βιντέκερ (52΄Μητρόπουλος).
Keywords
Τυχαία Θέματα