Νέος χορηγός από την Κίνα για ΦΙΦΑ

Η ΦΙΦΑ συνεχίζει τo «άνοιγμα» προς την Κίνα, συνάπτοντας συμφωνία χορηγίας με γαλακτοβιομηχανία της ασιατικής χώρας εν' όψει Μουντιάλ.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η παγκόσμια ομοσπονδία συμφώνησε με την Mengniu Dairy Co, η οποία θα είναι επίσημος προμηθευτής γιαουρτιού, γάλακτος σε σκόνη και συσκευασμένου παγωτού στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Η Mengniu είναι η νο.2 εταιρία στον τομέα της στην Κίνα και είναι η τέταρτη χορηγός της ΦΙΦΑ από την συγκεκριμένη χώρα μετά τις Dalian Wanda, Hisense και Vivo.

Η
εταιρία γαλακτοκομικών είναι χορηγός «πρώτου επιπέδου» στην ΦΙΦΑ, κάτι που σημαίνει ότι θα απολαμβάνει των υψηλότερων χορηγικών προνομίων για όλες τις διοργανώσεις της παγκόσμιας συνομοσπονδίας μέχρι το Μουντιάλ του 2030, ενώ οι άλλες τρεις κινεζικές εταιρίες είναι χορηγοί «δεύτερου επιπέδου».

Σύμφωνα με το Reuters, η σύναψη χορηγιών με εταιρίες από την Κίνα εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την οικονομική ανάκαμψη της ΦΙΦΑ μετά τα σκάνδαλα των προηγούμενων ετών που έπληξαν το προφίλ της.

Χαρακτηριστικά, η παγκόσμια συνομοσπονδία προσφέρει συνολικά 36 «πακέτα» χορηγιών εν' όψει Μουντιάλ, από τα οποία έχουν καλυφθεί κάτι παραπάνω από τα μισά λίγους μήνες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.

Η ΦΙΦΑ χρειάζεται ακόμα περισσότερα έσοδα για να κρατήσει την υπόσχεση του προέδρου της Τζάνι Ινφαντίνο για πλεόνασμα 100 εκατ. δολαρίων στην λήξη του τετραετούς «κύκλου» 2014-18, κάτι απαραίτητο προκειμένου να ευοδωθεί η προεκλογική εξαγγελία για αυξημένες επιχορηγήσεις στα 211 μέλη της.
Keywords
Τυχαία Θέματα