Νέος Αρχιδιαιτητής ο Φρόιντφελντ- αποχώρησαν πριν την ψηφοφορία Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Σε επεισοδιακή διαδικασία, ο Πίτερ Φρόιντφελντ, ψηφίστηκε ως ο νέος Αρχιδιαιτητής.

Ο Σουηδός ωστόσο, ψηφίστηκε χωρίς την παρουσία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που αποχώρησαν πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, εκφράζοντας την αντίθεσή τους.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου με

θέμα το νέο αρχιδιαιτητή, τέθηκαν δύο προτάσεις σε ψηφοφορία με την πρώτη να είναι αυτή του Τάκη Μπαλτάκου, να δοθεί το πόστο του Αρχιδιαιτητή στον Πίτερ Φρόιντφελντ, ενώ η δεύτερη ήταν να ζητηθούν δύο ακόμη βιογραφικά υποψήφιων Αρχιδιαιτητών ώστε να παρθεί αργότερα η απόφαση.

Υπέρ της πρότασης του Τάκη Μπαλτάκου, ψήφισαν οκτώ μέλη της ΕΕΠ, δύο λευκά από τον ΠΣΑΠΠ ενώ ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός αποχώρησαν από την διαδικασία.

Μάλιστα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης χαρακτήρισε ξεφτίλα την διαδικασία.

«Είναι ξεφτίλα αυτό που γίνεται σήμερα για τον κύριο Σαββίδη και τον κύριο Μελισσανίδη! Ξεφτίλα! Άλλα συμφωνήσατε στην Σούπερ Λίγκα και άλλα εδώ! Ξαναλέω: Ξεφτίλα».

Ο Κώστας Καραπαπάς ανέφερε για λογαριασμό του Ολυμπιακού:

«Ο Ολυμπιακός αποχωρεί από αυτή την προφανώς στημένη και προσυνεννοημένη διαδικασία. Δεν υπάρχει πάτος που να μην τον έχετε φτάσει. Μόνο ότι υπήρχαν ομάδες που ήξεραν τον αρχιδιαιτητή από πριν αποδεικνύει πόσο στημένα είναι όλα. Ευτυχώς έγινε ψηφοφορία και όλοι οι φίλαθλοι θα ξέρουν ποιοι είναι πίσω από αυτή την ξεφτίλα! Εμείς θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη διαδικασία και αυτό το προσυνεννοημένο θέατρο. Αν νομίζετε ότι θα πάει έτσι, είστε γελασμένοι».

Η ΑΕΚ απάντησε άμεσα στις δηλώσεις του προέδρου της Super League, με τον Γιώργο Κοσμάς να σημειώνει:

«Συμφωνούμε απόλυτα με τον χαρακτηρισμό ως απαράδεκτων όσων είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Είναι απαράδεκτα επειδή εμείς ενεργούμε μόνο βάσει των καταστατικών προβλέψεων και η όλη διαδικασία όπως διαπιστώνουμε γίνεται απόλυτα εντός του κανονιστικού πλαισίου. Όπως έγινε γνωστό εδώ, ο υποψήφιος που τέθηκε υπόψη μας έχει την έγκριση της UEFA, έχει μιλήσει με τον αρμόδιο της UEFA για τον τομέα της διαιτησίας και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με όσα συζητήσαμε και στην Λίγκα… Το γεγονός πως δεν έστειλε η UEFA κάποιους άλλους υποψήφιους είναι δικό της θέμα και φυσικά δεν μπορούμε να περιμένουμε επί μήνες αν θα στείλει, χωρίς καν να είναι δεδομένο πως θα το κάνει. Όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι απαράδεκτα».


Ο Μάκης Γκαγκάτσης, εκπροσωπώντας τον ΠΑΟΚ ανέφερε: «Δεν έγινε ψηφοφορία στη Σούπερ Λίγκα. Ο ΠΑΟΚ έχει συγκεκριμένη θέση. Δεν γίνεται να συμφωνούμε όλοι με όλους. Εμείς δεν χαρακτηρίσαμε την πρόσληψη Κλάτενμπεργκ. Ο χαρακτηρισμός είναι απαράδεκτος».
Στην ψηφοφορία που έγινε για τον αρχιδιαιτητή και την πρόταση του Μπαλτάκου, ψήφισαν 8 υπέρ και 2 λευκά του ΠΣΑΠΠ.
Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ έθεσε θέμα Καπέλα, που είναι υπεύθυνος VAR της ΚΕΔ και συμφώνησαν όλοι να επιλεγεί από τον νέο αρχιδιαιτητή ένας νέο υπεύθυνος VAR

Keywords
Τυχαία Θέματα